Home Gaming Ubisoft verbindt geschiedenis met technologie met The Hieroglyphics Initiative

Ubisoft verbindt geschiedenis met technologie met The Hieroglyphics Initiative

by Mark van Truijen

Tijdens het International Media-evenement voor Assassin’s Creed Origins is The Hieroglyphics Initiative onthuld. Dit is een machinaal leren onderzoeksproject dat mogelijk gemaakt wordt door Google TensorFlow. The Hieroglyphics Initiative is bedoeld om het ontcijferen van hiërogliefen, één van de oudste geschreven talen in de geschiedenis, eenvoudiger dan ooit te maken.

Assassin’s Creed Origins speelt zich af in de oudste periode van de franchise: Cleopatra’s oude Egypte. Tijdens het namaken hiervan, kwamen Ubisofts teams erachter hoe moeilijk het is om de geheimen van het verleden te ontrafelen. Ze vroegen zich af hoe de huidige technologie daarbij kan helpen. Het vertalen van hiërogliefen is een zware en tijdrovende taak, met de Steen van Rosetta als laatste hulpmiddel ter beschikking, welke meer dan 200 jaar geleden gevonden is. Door samen te werken met Google wil Ubisoft ontdekken hoe de technologie van machinaal leren gebruikt kan worden om het ontcijferen van hiërogliefen voor iedereen makkelijk en toegankelijk te maken.

“The Hieroglyphics Initiative bevat niet alleen het potentieel om Egyptologen tijd te besparen. Het zou de magie van hiërogliefen voor een compleet nieuw publiek beschikbaar kunnen maken”, aldus Perrine Poiron, Egyptoloog, Ph. D student (Sorbonne/UQAM).

Machinaal leren is de technologie die gebruikt wordt om kunstmatige intelligentie te ontwikkelen, wat uiteindelijk de wetenschap is die draait om het slimmer maken van AI. Objectherkenning is een van de klassieke voorbeelden van machinaal leren, waarbij een programma leert hoe het een object kan identificeren doordat het ziet welke beelden het object wel of niet bevatten. The Hieroglyphics Initiative maakt gebruik van deze techniek om de beelden van handgekerfde hiërogliefen te identificeren. Al deze beelden verschillen ten opzichte van elkaar, zodat het programma leert hoe het individuele hiërogliefen waarvan we de betekenis weten, kan identificeren.

Een van de belangrijkste stappen in dit project is het verzamelen van bronmateriaal (beelden van originele hiërogliefen uit het Middenrijk) en meerdere voorbeelden van de duizenden hiërogliefen die geïdentificeerd en vertaald zijn door academici. Om deze reden is Ubisoft op zoek naar onderzoekers en historici om een steentje bij te dragen door zoveel mogelijk data te verzamelen en zo de perfecte hiërogliefenvertaler te creëren.

“Door The Hieroglyphics Initiative een open source-project te maken, streven we ernaar om de twee dingen waar we bij Ubisoft het meest van houden, opnieuw te verbinden – geschiedenis en technology”, aldus Pierre Miazga, Hieroglyphics Initiative Project Coördinator van Ubisoft. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden op de website van The Hieroglyphics Initiative via https://www.hieroglyphicsinitiative.com.

Assassin’s Creed Origins is vanaf 27 oktober 2017 verkrijgbaar voor Xbox One (X), PlayStation 4 (Pro) en PC.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x