donderdag , 21 september 2017

Ubisoft reageert op ophef Far Cry 4 cover

Na de onthulling van de officiele cover art van far cry 4 kreeg ubisoft een hoop beschuldigingen naar zich toe geslingerd. de cover art zouw racistische zijn, En vol met negatieve stereotypen. Alex hutchinson, creative director van far cry 4, licht de controverse toe.

Hutchinson heeft toegelicht waarom de vooroordelen over de cover incorrect waren, en vertelde waarom de reactie van de media en gamers oncomfortabel waren. Specifiek noemde hij het feit dat mensen veronderstelden dat de blonde man geen Aziaat kon zijn omdat hij blonde haren heeft. Er is helemaal geen sprake van racisme tegenover Aziaten op cover art te vinden volgens hutchinson.
Ook is er geen sprake van dat een blanke man de baas is over andere rassen.

FAR CRY 4 COVER ART CONTROVERSE

De cover toont een licht gekleurde
Man met blonde haren die leunt op een biddende, donker gekleurde Aziaat. Later bleek dat de witte man, Pagan min, Helemaal niet wit is, maar half chinees/half brits.
Verder vertelde hutchinson dat het andere personage op de cover niet het spelerspersonage is. Het spelerspersonage, Ajay Ghale, is van Aziatische afkomst.

About Mark van Truijen

Eigenaar van That's Gaming en That's Service. In het bezit van een Xbox One, en vorige generaties consoles. Potje Fifa?? Hell Yeah.

Check Also

Nieuwe trailer voor Ace Combat 7

BANDAI NAMCO Entertainment Europe heeft een nieuwe trailer naar buiten gebracht voor ACE COMBAT® 7: ...