Home GamingAndroid Ubisoft Forward Showcase komt 10 september, wat kunnen we verwachten?

Ubisoft Forward Showcase komt 10 september, wat kunnen we verwachten?

by Jos Vis

Tijdens Summer Games Fest 2022 hebben verschillende partijen hun aankomende games laten zien, maar daarbij misten we nog presentaties van bijvoorbeeld EA en Ubisoft. Laatstgenoemde heeft inmiddels aangekondigd dat hun presentatie op 10 september gehouden gaat worden.

Wat kunnen we verwachten?

Eigenlijk is er nog niet zo heel veel bekend over de games die tijdens de showcase aangekondigd gaan worden, maar laten we de geruchten en feiten eens op een rijtje zetten:

 • Er zal waarschijnlijk nieuws voorbij komen over een rogue-lite mode voor Assassin’s Creed Valhalla, terwijl er ook geruchten zijn over een nieuw deel uit de reeks. Sterker nog er zijn geruchten over drie nieuwe Assassin’s Creed-games! Zo zou Assassin’s Creed Rift volgend jaar worden uitgebracht, terwijl dat project eigenlijk begon als een uitbreiding voor Valhalla. De gameplay zou zich meer gaan richten op stealth in plaats van een open world RPG.

  Assassin’s Creed Infinity moet volgens de geruchten komen in 2024, al is de kans groot dat het eigenlijk 2025 gaat worden. Volgens insider Tom Henderson is het project nog in een vroege fase, maar het idee is om Assassin’s Creed Infinty als een soort hub te laten fungeren voor toekomstige games uit de franchise.
 • Skull and Bones werd inmiddels al vijf jaar geleden aangekondigd door Ubisoft, maar de ontwikkeling loopt al een tijdje tegen allerlei problemen op. Even leek de game nooit te gaan uitkomen, maar recentelijk werd bevestigd dat de game nog in ontwikkeling is. In Skull and Bones speel jij een piraat, terwijl het concept is gebaseerd op het varen in Assassin’s Creed IV: Black Flag. De game is inmiddels al bijna tien jaar in ontwikkeling.
 • Prince of Persia: Een aantal jaren geleden kregen we de eerste beelden te zien van een remake van Prince of Persia: The Sands of Time, maar na enorm veel kritiek op het uiterlijk van de game lijkt het project terug te zijn gestuurd naar de tekentafel. Of die game ooit nog uit gaat komen is niet bekend.

  Dat wil niet zeggen dat we voorlopig geen Prince of Persia-game te spelen krijgen, want als je de geruchten mag geloven is er een ‘2.5D’ Prince of Persia onderweg, dat zijn inspiratie heeft gehaald uit de Ori-franchise. Het team achter Rayman Origins en Rayman Legends zou de ontwikkeling van de game op zich hebben genomen. Het is nog niet duidelijk of we deze game ook daadwerkelijk gaan zien tijdens de showcase.
 • Ook dit is ‘maar’ een gerucht, maar Ubisoft zou bezig zijn met de opvolger van Immortals: Fenyx Rising. Het origineel deed erg denken aan The Legend of Zelda: Breath of the Wild en is kennelijk succesvol genoeg bevonden door Ubisoft om een opvolger te maken. Je zou zeggen dat die game nog maar net in ontwikkeling is, maar volgens insider Tom Henderson behoort de game tot een lijstje van ’20 Ubisoft-games die op het punt staan aangekondigd te gaan worden’.
 • Over The Crew 3 zijn er al een langere tijd geruchten, maar er is nog niets officieels aangekondigd door Ubisoft. Volgens Henderson kun je deze game bijna zien als een reboot en gebruikt het een nieuwe engine.
 • Avatar: Frontiers of Pandora is al eerder aangekondigd, al is er nog geen releasedate bekendgemaakt. De game is gebaseerd op de Avatar-films, waarvan het tweede deel eind dit jaar in de Nederlandse bioscopen gaat draaien en het zal ons dus niets verbazen als de game ook rond die tijd uitkomt.
 • Dan is er nog XDefiant, een free-to-play shooter, dat ergens eind dit jaar óf begin vorig jaar moet verschijnen. We sluiten zelfs niet uit dat die game beschikbaar zal zijn vanaf 10 september, gelijk na showcase van Ubisoft, omdat het een trend lijkt voor grotere uitgevers om hun free-to-play shooter te lanceren op ‘verrassende’ momenten.
 • Ook The Division Heartland is free-to-play en moet ergens begin volgend jaar uit gaan komen. De game moet zich af gaan spelen in een klein dorp, genaamd Silver Creek.
 • Tijdens de meest recente Nintendo Direct Mini kregen we al beelden te zien van Mario + Rabbids Sparks of Hope, maar de game kan ook voorbij gaan komen tijdens de showcase van Ubisoft. Grootse verandering, ten opzichte van het origineel, is dat je nu vrij kan rondlopen in de grid, tijdens de turn-based-gevechten. Het kan zijn dat die game dit jaar nog op Nintendo’s Switch verschijnt, maar de geruchten beweren dat de game pas begin volgend jaar komt. Misschien kan de showcase daar uitsluitsel over geven.
 • Verder hopen wij elk jaar weer op een nieuwe Splinter Cell, waarvan in ieder geval is bevestigd dat de game in ontwikkeling is. Dit jaar zijn er voor het eerst sinds 2015 geen geruchten dat we een nieuwe Splinter Cell te zien gaan krijgen en aangezien er dat men er dus al zeven jaar naast zit, hopen we nu dat het juist wél gaat gebeuren.
 • Beyond Good & Evil 2 is al wat jaren geleden aangekondigd, maar we hebben er al een tijdje niets van gezien. Gelukkig werd eerder dit jaar in ieder geval bevestigd dat de game nog steeds in ontwikkeling is, maar de ‘vader’ van de franchise heeft zich inmiddels teruggetrokken uit de wereld van games. Wij achten de kans nihil dat we nieuwe beelden te zien krijgen tijdens de showcase en sluiten zelfs niet uit dat die game nooit gaat uitkomen. Dat is jammer, want het eerste deel was een heerlijke game, die bijna niemand daadwerkelijk heeft gekocht.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: