Home Gaming Tweede College van Jesse van Dijk is beschikbaar!

Tweede College van Jesse van Dijk is beschikbaar!

by Mark van Truijen

– Onlangs sprak Jesse van Dijk, Lead Concept Artist van de hitgame Destiny, in Utrecht. Voor 200 IT-studenten en gameliefhebbers deelde hij alle ins and outs van zijn vak Concept Art. Het tweede college is nu, in een reeks van vier video’s, voor iedereen toegankelijk op het online platform van IT Talent College.

Art as a device

In het tweede college gaat Jesse dieper in op zijn statement; ‘Art is a device’. Met verschillende voorbeelden bespreekt hij hoe Game Art een middel kan zijn om een succesvolle spelreeks als Destiny te realiseren. De platen die het concept art team oplevert, geven de speler een goed beeld hoe een game aanvoelt zonder dat daar weken code voor geschreven is. Jesse: “As ironic as it sounds, the task of the Concept Artist is to fail, simply to prevent others from having to do that.”

Design the world

Dat Jesse en zijn team omgevingen schetsen die uiteindelijk niet in de game terecht komen, blijkt Jesse niet veel uit te maken: “We definitely don’t mind working on stuff that doesn’t necessarly end up in the game. This is what I mean by art as a device”. Van Dijk benadrukt dat art erg subjectief is. Je moet geen strijd willen aangaan met een Art Director maar alles in staat zetten om voor de gamer een beleving neer te zetten. De toevoeging van lightmaps kan er voor zorgen dat een game breekt of juist beter ervaren wordt door de sprekers.

Online platform

De colleges vormen een verlengstuk op het reguliere onderwijs. Uit onderzoek blijkt dat IT-studenten, naast het huidige collegeaanbod, openstaan om deel te nemen aan extra activiteiten waarbij ze geïnspireerd worden door gave sprekers uit het bedrijfsleven. Het online platform is daarom voor iedereen toegankelijk waarbij de colleges kosteloos kunnen worden teruggekeken.

Volgende editie gaat over Security

destNa het succes van de eerste opnamedag van IT Talent College, komt IT Talent College terug in mei 2015. De tweede opnamedag zal in het teken staan van IT Security. Het concept blijft hetzelfde: een samenwerking met IT-studenten, top of the list sprekers en ruimte voor een scherp vragenvuur. Dit alles om waardevolle content te realiseren voor het online platform zodat IT-studenten inspiratie kunnen op doen buiten de collegezaal

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x