Home GamingPC Trackmania Turbo Review

Trackmania Turbo Review

by Sven

Op internet zie je soms wel is van die duizelingwekkende tracks verschijnen, waarbij een bepaalde auto op hoge snelheid de gekste stunts doet. Al die tracks komen uit Trackmania Turbo of eerdere versies. Die filmpjes laten meteen zien dat Trackmania niet de meest gewone race serie is en dat zij dit ook niet willen. Trackmania Turbo is een race game waarbij de hoge snelheden je om de oren vliegen, maar misschien vliegen de controllers je ook om de oren, want Trackmania Turbo, is de Dark Souls onder de race games.

Easy to pick up, hard to master

Fans van Trackmania Turbo weten deze zin maar al te goed. Trackmania Turbo kan je prima spelen en je kan de game dan ook uitspelen, maar het is het doel van de game om heer en meester te worden. Trackmania Turbo heeft al jaren op de PC een geweldig race element in zich, maar komt nu ook uit op de Playstation 4 en Xbox One. In Trackmania Turbo strijd je om de beste van de wereld te worden in je racetijden. Dat doel is lastig, maar daarom blijft het wel uitdagend.

Als eerst kan je het beste starten in de campaign mode, waar je op elke track zal proberen om een bronze, zilveren of een gouden medaille wil halen. Een bronze medaille zal je eerste doel zijn, want als beginner, zal je snel uit de bocht vliegen of net te laat remmen. Je zal daarna steeds meer proberen om sneller te gaan over die track en uiteindelijk die zilveren medaille halen, in dit stadium zal je al niet meer tegen alles aan vliegen, maar zal je soepel door de track gaan. Daarna ga je proberen om die felbegeerde gouden medaille te winnen, door steeds sneller een bocht te nemen, korter uit te komen en je probeert meer snelheid te maken over elk klein stukje van de track. Het gevoel van het halen van een gouden medaille is heerlijk, want op dat moment is het niet meer easy to pick, maar ben je de game aan het masteren. En die uitdaging blijft in elke track zitten. De gameplay is daarom goed, met een geweldige leercurve, het zorgt voor spannende races tegen je eigen ghost en je blijft spelen, om steeds beter te worden en dat felbegeerde plekje hoog op de leaderboard te krijgen.

Trackmania Turbo kan soms frustrerend zijn, maar is vooral belonend en je zal dan ook veel plezier beleven aan het steeds beter worden. Heb je er meer moeite mee? Dan is er een reset knop, deze is heel vloeiend, waardoor je op elk punt van de track kan resetten en je komt weer bij de start te staan zonder laadtijden. Het is te vergelijken met Trials Fusion en het werkt gewoon goed, waardoor er geen extra frustratie ontstaat als je in de laatste bocht er niet uit vliegt na een geweldige race.

Trackmania gameplay

Trackmania is leuk in je eentje, maar nog veel leuker met anderen

Toen ik zag dat Trackmania een traditionele split-screen mode had, maakte ik een sprongetje van geluk. Veel race games op de next gen consoles missen deze split screen mode en Trackmania brengt dit terug. Ik heb een paar avonden met vrienden deze game heerlijk weggespeeld en de game komt hier dan ook tot zijn recht. Schreeuwende en gefrustreerde vrienden op de bank, terwijl je scheurend over de tracks gaat om elkaar te verslaan en elkaars tijden te verslaan.

De Split-Screen mode is niet de enige multiplayer mode, zo is er ook een ‘Double Driver’ mode. In deze mode bestuur jij en iemand anders op de bank een en dezelfde auto. Het doel is om eigenlijk synchroon te rijden op de controllers. Als jij naar links stuurt, zal je vriend ook naar links moeten sturen. Stuurt hij namelijk naar rechts, dan zal hij rechtdoor blijven rijden. Het is dan ook leuk om te blijven te communiceren met elkaar en af en toe ook naar elkaar te schreeuwen als je wilt dat er naar rechts gestuurd wordt en dat wordt niet. Het is iets nieuws, maar vooral erg leuk en je ziet dan ook dat lokale co-op nog niet dood is, maar juist veel plezier geeft.

Als je toevallig een avondje alleen bent, je vrienden zelf aan het gamen zijn en je de singeplayer al uitgespeeld hebt, dan moet je gaan verhuizen naar de Online Multiplayer. In deze online multiplayer ga je de strijd aan met andere mensen in een lobby, waar tot 100 mensen in kunnen zitten. Je krijgt vijf minuten per track om de snelste tijd neer te zetten. In die tijd kan je zo vaak mogelijk herstarten als je wilt en je ziet de tegenstanders als ghosts op de track. Dat laatste is vooral fijn, zodat je niet van de track gescheurd wordt en daarom blijft het zo eerlijk mogelijk.

Looking good!

Trackmania Turbo is geen game van 60 euro en je kan de game dan voor een mooie 35 euro in huis halen. De game daarentegen ziet er wel geweldig uit en Ubisoft laat zien dat ook een niet fully priced game er next gen uit kan zien. De auto’s zien er geweldig uit, maar de omgevingen en de tracks flitsen van je scherm af. Er zijn vier verschillende gebieden die er allemaal op een andere manier uitzien, Canyon Grand Drift, Down & Dirty Valley, International Stadium en Rollercoaster Lagoon. Het ene gebied ziet er weer spectaculairder uit dan anderen en dat is dan wel jammer. Zo vond ik Rollercoaster Lagoon er geweldig en spectaculair uitzien, maar vond ik Canyon Grand Drift iets minder.

Trackmania Turbo

Altijd maar hetzelfde liedje

De soundtrack van Trackmania Turbo is heerlijk, het luistert lekker weg en elke track heeft een eigen geluid. Het enige wat hiervan het nadeel is, is dat, als je echt heer en meester wilt worden van een track, opeens heel vaak hetzelfde liedje hoort. Doordat het vaak alleen maar beats zijn, kan dat af en toe vervelend worden, omdat niet elk liedje geweldig is. Misschien was het een idee geweest om de soundtrack te laten rouleren, zodat je bij retry nummer 30 niet weer denkt, oh god dit nummer weer?

Trackmania Stadium

Klaar met alles? Ga zelf je tracks maken!

Naast de Singleplayer, de multiplayer en het verslavende element van beter worden, kan je zelf ook creatief worden. Op het internet zie je veel tracks die insane zijn en dat iemand de gekste stunts uithaalt, maar in de Track Editor kan je die tracks zelf maken (of downloaden). Je kan prachtige creaties maken en je kan zelf kiezen of je op een Basic, Normal of Experienced manier. De Experienced track editor is eigenlijk dezelfde Editor die de makers van Trackmania Turbo gebruiken, je hebt inmens veel mogelijkheden, maar dit is wel erg lastig. De basic daarentegen is leuk om in te spelen, maar is niet je van het, je zal er geen spectaculaire tracks mee maken en dat is jammer als je er veel tijd in wilt stoppen, maar niet zo creatief bent. Dit is jammer, want hierdoor kan je misschien er niet uithalen wat je wilt en dat kan soms leiden tot frustratie. Gelukkig is daar de Random Editor, die zelf voor jou een random generated track maakt. Dit zorgt voor elke keer een andere track en die kunnen van saai tot heel spectaculair zijn, iets waardoor je gametijd met deze game ontzettend verlengd wordt.

Conclusie

Trackmania Turbo is een heerlijke racegame die zoveel goed doet, de game ziet er goed uit, het is verslavend, er zit een lokale co-op in en je kunt er uren in stoppen. Het is soms jammer dat de soundtrack wat gaat vervelend, maar dat is te overzien. De Track Editor van Trackmania Turbo is soms wat frustrerend, maar de Random Editor maakt soms geweldige tracks voor je waardoor je daar ook nog veel tijd in kan stoppen. Trackmania laat zien dat een game frustrerend, maar toch oh zo belonend kan zijn en daarom is Trackmania Turbo een geweldige diamant, die ook nog is leuk geprijsd is.

 

Trackamania Turbo is gerievewed op de Playstation 4.

 

 

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Anoniem
7 jaren geleden

Visitor Rating: 10/10

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x