Home Gaming TMNT: Shredder’s Revenge – Dimension Shellshock DLC review

TMNT: Shredder’s Revenge – Dimension Shellshock DLC review

by Mark van Truijen

Vorig jaar kwam Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge uit, en die game had mij wel. Het is echt een van de beste beat ‘em ups in jaren; Tribute Games heeft hun huiswerk gedaan door een geweldig spel te leveren, vol redenen om steeds weer terug te komen door talloze verzamelobjecten en het klassement.

Nu, een jaar en wat veranderingen sinds de release, krijgen we een nieuwe lading content voor het spel in de vorm van de Dimension Shellshock DLC. Om te beginnen brengt het twee nieuwe personages in het spel. De eerste is Usagi Yojimbo, een creatie van stripboekartiest en maker Stan Sakai, die al decennia lang deel uitmaakt van de TMNT-canon, en zelfs heeft meegespeeld in de tekenfilm uit de jaren 80.

Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge - Dimension Shellshock DLC is out today | GodisaGeek.com

Karai is de andere, en volgens de overlevering zou ze een hooggeplaatst lid van de Foot-clan moeten zijn, en in de Malibu-strips is ze Shredder’s geadopteerde dochter. De twee spelen heel anders dan de rest van de al zeer gevarieerde cast en zijn uitstekende toevoegingen aan de crew. En ze zullen zeker veel actie zien door de nieuwe overlevingsmodus van de DLC.

Usagi is een geweldige toevoeging aan de cast en hij is behoorlijk krachtig. In tegenstelling tot de meeste modi van deze aard, is het niet simpelweg een horde-gebaseerde poging tot een roguelite. In deze modus speel je door verschillende schermen om zoveel mogelijk kristallen te verzamelen. Zodra je een bepaalde drempel bereikt, wordt er een volledige edelsteen samengesteld en ga je verder naar de volgende, met moeilijkere vijanden om tegen te vechten.

De overlevingsmodus bevat scherm-naar-scherm power-ups die je oppakt, waaronder het gebruikelijke scala aan bonussen zoals getimede oneindige speciale aanvallen en gezondheidsboosts, maar de beste toevoeging is de transformatie naar enkele van de niet-speelbare personages zoals Shredder, Rocksteady en Beebop, die allemaal uniek zijn in hun speelstijl.

Voor elke edelsteen die je samenstelt, wordt je personage sterker en krijgt het nieuwe vaardigheden en skins voor wanneer je een nieuw spel start. Oh, en als je vijf van deze edelstenen hebt verzameld, neem je het op tegen een krachtige baas voordat je run eindigt. Het is het soort uitdaging dat je steeds weer terug zal laten komen, vooral als je dat doet met andere spelers.

Net als bij de basiscontent is Dimension Shellshock vooral uitstekend met maximaal zes spelers tegelijkertijd, en daar zal veel van zijn plezier vandaan komen. Voor dit review heb ik talloze wedstrijden in mijn eentje gespeeld, maar ik had zeker een veel leukere tijd met online spelers, en dankzij een goed bevolkte online community die al aanwezig is voor het hoofdspel, is het gemakkelijk om anderen te vinden om mee te spelen.

Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge - Special Edition (PC – Signature Edition Games

Sommige van de nieuwe skins zijn een eerbetoon aan zelfs de actiefiguren die begin jaren 90 werden uitgebracht, met oranje wapens om op te starten. Praat over aandacht voor detail! Naast de eerder genoemde personages en spelmodus in het betaalde gedeelte van de DLC, is het vermeldenswaard dat er wat extra skins zijn gebaseerd op de strips die onderdeel zijn van een gratis update voor het basisspel. Dus zelfs als je ervoor kiest om Shellshock niet te krijgen, krijg je toch nog wat nieuwe dingen om mee te spelen.

Maar ik raad je echt aan om deze DLC te halen. De nieuwe overlevingsmodus is behoorlijk uitstekend en voegt nog meer herspeelbaarheid toe aan wat al een spel was met verrassend lange benen, nog meer gezien zijn repetitieve aard als brawler. Echt waar, het is een van de weinige in zijn soort die niet overblijft, wat iets is om te aanschouwen.

Voor fans van de tekenfilms in het bijzonder is het ook een bonus om als Usagi te kunnen spelen, aangezien hij een van de meest gevraagde personages is om niet alleen aan Shredder’s Revenge toe te voegen, maar aan zowat elk product waar de Turtles in zitten. Het is geweldig om hem eindelijk zijn kans te zien krijgen met zo’n extreem goed spel als dit.

De Dimension Shellshock DLC is zeker de extra kosten waard, omdat het veel toevoegt aan een al volgepakt spel.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d