Home Gaming This War Of Mine: The Little Ones – Baanbrekende survival game komt naar de consoles

This War Of Mine: The Little Ones – Baanbrekende survival game komt naar de consoles

by Mark van Truijen

Eens in de zoveel tijd verschijnt er een titel die grenzen verlegt, een genre definieert, en ons uit de comfortzone van de doorsnee game-ervaring haalt. This War Of Mine was zo’n titel. Deze bijzondere game werd wereldwijd hoog geprezen en won meerdere awards. En nu staat het nieuwe deel “This War Of Mine: The Little Ones” op het punt om gamers opnieuw uit te dagen en te inspireren.

Geen soldaten, geen terroristen, maar volwassenen en kinderen die geconfronteerd worden met de gruwelen van de oorlog – dat is waar het in This War of Mine: The Little Ones om draait.

De mix van survival en beheer van personen/bronnen krijgt een nieuwe dimensie door de toegevoegde verhaallijn over kinderen. Aan jou de taak om The Little Ones te beschermen terwijl ze overleven in door oorlog verscheurde omgevingen, zoals alleen kinderen dat kunnen. Je kunt ze onderwijzen, dingen leren en emotionele banden vormen, terwijl jullie vechten om te overleven in de wrede wereld en te vorderen in het unieke verhaal.

This War of Mine: The Little Ones verkent de ontberingen van overleven in een oorlog vanuit een geheel nieuw perspectief; dat van een kind. The Little Ones is gebaseerd op This War of Mine en richt zich niet alleen op de realiteit van een aanhoudende oorlog, maar ook op het feit dat kinderen altijd kinderen blijven, ook in een oorlog – ze lachen, huilen, spelen met speelgoed en zien de wereld anders dan volwassenen. Je moet als speler niet alleen denken aan overleven, maar ook het kind in jezelf weer naar boven halen om te begrijpen hoe je de kleintjes kunt beschermen. De vraag is: hoe ver wil je gaan om de volgende dag te halen?

Michal Drozdowski, Creative Director van 11bit studios zegt: “We hadden dit idee al vanaf het begin, en toen Deep Silver ons de kans gaf een consoleversie te maken, besloten we ons project uit te breiden en al onze ideeën te verwezenlijken in This War of Mine: The Little Ones voor de huidige generatie consoles. Deze ervaring is voor het eerst te zien op PAX Prime.”

This War of Mine: The Little Ones heeft een nieuwe besturing die op maat is gemaakt voor consoles en bevat tevens de content en updates die sinds de lancering zijn toegevoegd aan de originele PC-versie, zoals de scenario editor en character creator. De game wordt door 11 bit studios en Deep Silver op 29 januari 2016 uitgebracht voor de PlayStation®4 en Xbox One, het alles-in-een entertainmentsysteem van Microsoft.

Probeer de game zelf uit op de Deep Silver en 11 bit studios stands op PAX Prime, en ga voor meer informatie naar www.thiswarofmine.com.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x