Home TV The Maze Runner sprintend de bioscoop in

The Maze Runner sprintend de bioscoop in

by Mark van Truijen

The Maze Runner is gebaseerd op de boekenserie waarvan het vervolg de titel heeft The Scorch Trials en het derde deel heet The Death Cure. De film draait om Thomas, die bij binnenkomst in de film zijn geheugen kwijt is en eigenlijk wordt gedropt in een gemeenschap van allemaal jonge mannen. Langzamerhand komen er flarden van zijn geheugen terug doormiddel van dromen. Al snel komt hij erachter dat ze eigenlijk gevangen zitten in een doolhof en de enige uitweg voor hem is om zich aan te sluiten bij een groep genaamd “Runners”, deze rennen door het hele doolhof om op deze manier een uitgang te zoeken.

Zo dat was dan een kort intro van wat je een beetje te wachten staat als je deze film ga checken in de bioscoop, maar is de film het ook waard. Ja. Het is film die goed in elkaar zit, ik had wel even een momentje van, oke, bij het zien van de vijand die men in het doolhof treft. Voor de rest had ik niet heel veel aan te merken.

Het acteerwerk wat de acteurs leveren is goed, men komt geloofwaardig over en het kijkt lekker weg. Het idee van opgesloten zitten in een doolhof en daar niet uit kunnen word ook goed weerspiegeld door de acteurs. Door de diverse karakters die je tegen kom wordt je eigenlijk echt het verhaal in gezogen en leef je absoluut mee met ze.

Naarmate je meer naar het einde van de film kom ga je toch de verwachting scheppen dat het wel goed komt, toch zitten daar nog al wat twists in. Ik had de boeken dan ook niet gelezen en bij het zien van het einde had ik toch zoiets van, Okey kom maar op met het volgende deel.

Conclusie : De film past perfect in de filmmaatschappij van tegenwoordig, kijkt goed weg en smaakt naar meer. Volgend jaar komt het vervolg alweer uit we zijn er klaar voor.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x