Home Gaming The Mandalorian: The Recap

The Mandalorian: The Recap

by Sven

Al twee seizoen is The Mandalorian de beste bekeken serie op Disney+. The Mandalorian heeft met Pedro Pascal en Grogu een succesformule gecreëerd waar maar weinig series aan kunnen toppen. Afgelopen woensdag was het dan zover, het nieuwe seizoen van The Mandalorian. Aflevering 2 zal vandaag beschikbaar zijn op Disney+ en om dat te vieren zullen wij een korte recap geven van het eerste en tweede seizoen van The Mandalorian.

Seizoen 1 is het seizoen waar Grogu wordt geintroduceerd als ‘The Child’ of ook wel in de volksmond, Baby Yoda genoemd. De serie begint sterk met uitleggen wie The Mandalorian is. Voor fans van de series is het al snel duidelijk, omdat zij bekend zullen zijn met Mandalore uit de seizoenen Clone Wars. The Mandalorian zijn naam is oorspronkelijk Din Djarin, maar de meeste zullen hem Mando noemen. Het oorspronkelijke doel van The Mandalorian is om The Child uit te leveren aan de laatste restanten van de Empire. Echter schaadt Mando de creed van het vak van Bounty Hunter zijn door uiteindelijk The Child niet uit te leveren, maar het zijn doel is om hem terug te brengen naar zijn oorspronkelijke familie. Een kind hoort namelijk niet thuis in een leven met experimenten. Seizoen 1 gaat grotendeels over het veilig houden van The Child met een aantal verhalen daaromheen. Het einde van Seizoen 1 introduceert Moff Gideon en daarbijbehorend de Darksaber (die we ook weer kennen uit The Clone Wars). Veilig en wel ontsnappen Mando en The Child met behulp van IG-11 uiteindelijk om seizoen 1 tot een einde te brengen.

In seizoen 2 gebeurt ontzettend veel, maar het doel om The Child, nu beter bekend als Grogu terug te brengen naar zijn eigen soort, is er nog steeds. Seizoen is een ijzersterk seizoen wat oude en nieuwe karakters introduceert. De belangrijkste daarvan is Ashoka, die later ook nog een eigen serie zal krijgen. Ashoka is de oude padawan van Anakin Skywalker en aan het einde van The Clone Wars is zij uit de Jedi orde gestapt. Ashoka helpt Mando met het zoeken naar andere Jedi zodat Grogu terug kan gaan naar zijn eigen soort en een Jedi kan worden. Mando wordt echter het gehele seizoen dwars gezeten door Moff Gideon en The Empire, maar gelukkig zijn daar een aantal Mandalorians die hem helpen, waaronder Bo-Katan. Bo-Katan is familie van Duchess Satine (uit de Clone Wars) en dus deels de rechtmatige troonopvolger van Mandalore. Door het seizoen heen ontmoet Mando ook Boba Fett. Boba Fett helpt Mando uiteindelijk om groot deel Stormtroopers weg te halen, waardoor Mando zijn avontuur kan voortzetten. Uiteindelijk wordt Grogu tijdens dit alles gevangen genomen door Moff Gideon, waardoor Mando en vrienden naar het schip van Moff Gideon heen moeten gaan om Grogu te redden. In een epische finale waarbij Mando het opneemt tegen Moff Gideon wint Mando het van hem en eigent hij zich daardoor de Darksaber toe. Het is belangrijk om te weten dat Bo-Katan eigenlijk de Darksaber wilde hebben, omdat je de Darksaber nodig hebt om te heersen over Mandalore. Aan het einde van de aflevering worden Mando en vrienden gered door een terugkerende Luke Skywalker die uiteindelijk Grogu meeneemt om hem te trainen als Jedi en daarmee sluit seizoen 2 zich af. Aan het einde van seizoen 2 zien we in een post credits scene dat Boba Fett een eigen spin off serie zal krijgen.

The Book of Boba Fett is eigenlijk The Mandalorian seizoen 2.5. Vanaf het midden van het seizoen krijgen we afleveringen over Mando en Grogu. In dat seizoen zien we dat Grogu getraind wordt door Luke Skywalker. Skywalker merkt dat Grogu niet bij de les is en dat komt omdat hij Mando niet kan loslaten. Uiteindelijk geeft Skywalker hem het ultimatum. Het krijgen van een lightsaber en doorgaan met trainen (maar daardoor Mando los laten) of de maliënkolder die hij heeft gekregen van Mando. En aan het einde van seizoen 2 zien wij dat Grogu heeft gekozen voor Mando, waardoor zij samen op avontuur gaan in seizoen 3.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: