Home Reviews The Flash ‘Fast Lane’ Review

The Flash ‘Fast Lane’ Review

by Mark van Truijen

[vc_row][vc_column][text_block_nav title=”Intro”]Deze week in Flash hebben we weer een ouderwetse ‘Freak of the week’ en hoewel die opzichzelfstaand niet zo spannend is en zelfs flink teleurstelt, maken de andere verhaallijnen die we tijdens de aflevering zien een hoop goed.

Deze review bevat spoilers.

[/text_block_nav][text_block_nav title=”Plot”]Plot:
Flash focust zich deze week op 3 belangrijke dingen, dat is de meta human ‘Tar Pit’, wat meer achtergrondverhaal voor Wally West en Harrison krijgt een nog beter personage. Gelukkig kan ik zeggen dat in ieder geval 2 van de 3 belangrijke verhaallijnen interessant waren.
Beginnend met Tar Pit, zoals we wel eens eerder in Flash hebben gezien volgt ook deze metahuman de zelfde formule. We zien een achtergrondverhaal hoe hij zo is geworden, hij heeft de intentie om wraak te nemen op diegene waardoor hij zo is geworden, Flash schiet te hulp om hem te stoppen. Deze confrontatie is niet alleen een ontzettende anticlimax, hij gaat ook nog eens veel te snel voorbij. Ondanks dat Barry een handicap heeft met zijn snelheid deze aflevering (daarover later meer) lukt het hem alsnog om hem zo goed als zonder moeite in de boeien te slaan. Tevens moet ik hierbij wel zeggen dat voor het eerst in lange tijd iemand gewond raakte, namelijk Iris. Dit wordt daarna eigenlijk ook alleen maar gebruikt om het plot verder te helpen dus zoveel credits kan ik daar nou ook weer niet voor geven.
Gelukkig is wat ik hierboven heb geschreven maar een van de 3 belangrijke verhaallijnen en is de rest wel leuk. De 2e gaat namelijk meer in op de geschiedenis van Wally en hoe hij nu omgaat met dat hij een nieuwe familie heeft. Dit zorgt voor een interessante dynamiek tussen de West familie, aan de ene kant wil Joe Wally laten doen wat hij zelf wilt, omdat hij bang is dat Wally hem anders verlaat, aan de andere kant wil hij ook ervoor zorgen dat Wally veilig is en er niks met hem gebeurd. Iris daarentegen probeert koste wat kost te zorgen dat Wally gaat stoppen met straatracen, waarbij ze zelfs zichzelf in gevaar wilt brengen om dat te doen. Dit was dan ook tevens een ding in de aflevering waar ik echt blij mee was, het feit dat ze Iris iets meer naar de voorgrond namen zodat zij ook een keer een kans krijgt om te shinen (wat dit seizoen nog niet echt het geval is geweest). Tevens is Wally ook ontzettend gestegen in hoeverre ik hem als personage zie, eerst wist ik niet echt wat ik van hem moest vinden en wat hij in de serie ging brengen behalve dat hij ooit een Flash gaat worden, dat is deze aflevering flink veranderd door die dynamiek die ze met de West familie hebben laten zien.
Als laatste hebben we nog Harrison Wells, het personage dat al ergens in mijn favoriete personages stond, maar nu nog meer is gestegen. We kwamen er een aantal afleveringen geleden al achter dat hij werd gedwongen om met Zoom samen te werken om zijn Speed te stelen, dit gaat hij deze aflevering doen met een apparaatje dat hij in het pak van Barry heeft geïnstalleerd (waardoor de eerder genoemde handicap van Barry dus kwam). Verder zien we ook dat Barry en Harrison deze aflevering voor het eerst met z’n 2en werken waardoor ze een kleine band op beginnen te bouwen, Harrison die hier natuurlijk niet op zit te wachten probeert dat dan ook koste wat kost te voorkomen maar aan het eind van de aflevering word zijn schuldgevoel hem teveel en biecht hij aan iedereen op wat hij heeft gedaan om zijn dochter te redden. In eerste instantie sluit Team Flash hem op, maar bij nader inzien laten ze hem toch weer vrij omdat hij het deed voor zijn dochter en ze hebben hem nodig om Zoom te verslaan. Dit gaan ze doen door naar earth 2 te gaan, wat we volgende week gaan zien.

[/text_block_nav][text_block_nav title=”oordeel”]Oordeel:
Ondanks een tegenvallende villain is deze aflevering wel ontzettend vermakelijk en geeft ons wat meer diepte in een aantal personages. Waar Jay Garrick zich deze aflevering bevond is mij nog wel een raadsel en ik mistte hem dan ook zeker in de aflevering.

[/text_block_nav][review_summary title=”Review” summary=”The flash Villain valt tegen.”
positives=”Harrison en Barry
Wally West
Harrison Wells diepte
Iris wat meer naar voorgrond” negatives=”Tar Pit
Waar is Jay Garrick?”]
[/review_summary][/vc_column][/vc_row]

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x