Home Gadgets Teufel Cage One Review

Teufel Cage One Review

by Mark van Truijen

Goed, ik ga even aftrappen dat ik bevooroordeeld ben als het gaat om headsets aan een kabel. Wij mochten van Teufel de Cage One een slinger geven en deze headset kenmerkt zich eigenlijk ook erg goed door de mooie instapprijs. Hierdoor is de Cage One wellicht een optie geworden voor jou.

Teufel is in eerste instantie een audio merk, hierdoor zit het geluid eigenlijk altijd wel goed, maar kunnen ze dit ook naar gaming brengen. Voorop gesteld krijg je een knappe headset, deze ligt lekker op je hoofd. Maar, de oorschelpen zijn in deze niet heel groot. Mocht jij net als ik grote oorflapjes hebben dan passen ze gewoon lastig in deze headset.
Laten we de headset nog even beter bekijken, er zit een kabel aan van 1.55m, dat is redelijk als je het mij vraagt. Verder vinden we naast de kabel een ingang voor 3.5mm audio jack. Daarmee is de headset verder vrij schoon en hoef je nooit aan je oren te zitten om het volume te regelen. Dit doen we op de geïntegreerde bediening, aan de kabel vinden we namelijk een mooi compact knopje, hiermee regel je het volume of mute je jezelf vrij rap.

Iets wat ik zelf erg lekker vind is dat de microfoon afneembaar is, hierdoor wordt de headset echt multi inzetbaar. Zo kan je in de audio ingang dus je headset pluggen, maar wil jij hem aan je PC aansluiten dan kan je ook de adapterkabel gebruiken en daarmee het geluid en stem op je pc in te pluggen.

De headset is door de aansluitingen ook voor elk device te gebruiken, zo kan je gamen op je mobiel, maar wissel je net zo makkelijk een Playstation of Xbox sessie met elkaar af. Er zit gelukkig dan weer geen grens op waar jij kan luisteren. En dat luisteren is dan toch wel het belangrijkste punt. Hoe is de kwaliteit nou als je een game sessie hebt.

Omdat we met een audiomerk te maken hebben, doen ze dit aspect echt goed. Het geluid is rijkelijk aanwezig, voor gaming is het goed. Je kan goed lokaliseren op de map waar geluiden vandaan komen en de tonen worden goed gefilterd. Ik ben dan ook verrast dat hij zo lekker weg komt voor deze prijs. De chat gesprekken, natuurlijk belangrijk, naast je game geluiden, komen helder en duidelijk door, er zit geen gekraak in en stemmen lijken niet vervormd te worden. De microfoon is daarnaast qua geluiddoorsturen, vrij strak ingesteld. Hij zal soms wat omgevingsgeluiden oppakken, als een toetsenbord of een deurbel. Maar ook als jij je game wat hard hebt staan, is het mogelijk dat deze terug komt door de microfoon. Dat is jammer, je zou liever zien dat dit gewoon niet gebeurt. Verder heb ik daarover niks te klagen, ik game veel en kan zeggen dat geluidstechnisch de headset goed mee komt. Een minpuntje wel is dat je enkel het complete geluid zachter kan zetten, er zit geen filter voor je party op, zoals we bij de duurdere headsets vinden. Hierdoor zal je in je console vaak dit volume even moeten regelen.

Voor de prijs die je betaald voor een Teufel Cage One kan je hem bijna niet laten liggen. Hij ziet er goed uit, is beschikbaar in twee kleuren, Zwart en grijs. En qua geluid is de headset een goeie aanvulling voor je games. Zoek jij een betaalbare headset en wil je ook nog een beetje knap geluid, dan is dit misschien wel een goeie voor je.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: