Home Gaming Tekken 8 komt met een battle pass

Tekken 8 komt met een battle pass

by Mark van Truijen

Tekken 8 kreeg behoorlijk wat kritiek toen Bandai Namco eerder deze maand microtransacties aan het spel toevoegde. Nu, in een zet die waarschijnlijk meer woede zal opwekken, heeft het bedrijf onthuld dat het verdere mogelijkheden voor geld verdienen aan het spel toevoegt.

Een nieuwe update zal live gaan voor Tekken 8 op 1 april, en hoewel het voornaamste doel zal zijn om ondersteuning toe te voegen voor DLC-personage Eddy Gordo, die dezelfde dag wordt uitgebracht, zal het ook een battle pass introduceren. De Tekken Pass genaamd, zal een gratis tier hebben die spelers kunnen opwaarderen door dagelijkse uitdagingen en wekelijkse missies in online wedstrijden te voltooien om “verschillende items” te ontgrendelen.

Bandai Namco heeft geen specifieke details gegeven over wat die items zullen zijn. Daarnaast zal er ook een betaalde track beschikbaar zijn, die, naast items die Bandai Namco beschrijft als “nog luxueuzer”, spelers ook Tekken Coins zal laten ontgrendelen om uit te geven in de in-game winkel.

Toen Tekken 8 kritiek kreeg van zijn spelersbasis voor de opname van microtransacties na de lancering, verdedigde directeur Katsuro Harada de beslissing, verwijzend naar “veranderende tijden” en “stijgende kosten”. Hij onthulde dat de ontwikkelingskosten van Tekken 8 bijna driemaal zo hoog waren als die van Tekken 7 en zei: “Zoveel mensen willen dat het spel draait en lang wordt ondersteund. Het kost geld om het spel voortdurend bij te werken.”

Tekken 8 is beschikbaar op PS5, Xbox Series X/S en PC. Het heeft wereldwijd meer dan 2 miljoen eenheden verkocht.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x