Home Gaming Tekken 8 al meer dan 2 miljoen keer verkocht

Tekken 8 al meer dan 2 miljoen keer verkocht

by Pim, Sel

2024 heeft al een aantal grote releases gezien, en op die lijst blijkt Tekken 8 tot de meest succesvolle te behoren. De nieuwste toevoeging aan de vechtfranchise van Bandai Namco werd vorige maand gelanceerd en werd meteen met veel lof ontvangen door zowel critici als het publiek, en het behaalt commercieel succes dat daarbij aansluit, tot het punt dat Bandai Namco zegt dat de verkoop van het spel “beter is dan we hadden gehoopt op dit punt”, zoals gedeeld door journalist Takashi Mochizuki op Twitter.

Tijdens de recente kwartaalwinstgesprekken onthulde Bandai Namco dat Tekken 8 wereldwijd 2 miljoen exemplaren heeft verkocht, minder dan drie weken na de lancering. Dat betekent dat het zijn voorganger ruimschoots overtreft, aangezien Tekken 7 ongeveer twee maanden nodig had om dezelfde verkoopmijlpaal te bereiken. Het piekaantal gelijktijdige gebruikers van Tekken 8 op Steam ligt ook ruim twee keer zo hoog als dat van Tekken 7.

Bovendien overtreft het spel ook de verkoop van andere belangrijke vechtspellen die de afgelopen maanden zijn uitgebracht. Street Fighter 6 bijvoorbeeld, bereikte 2 miljoen verkochte exemplaren in ongeveer vijf weken. Specifiek in het Verenigd Koninkrijk verkocht Tekken 8 meer dan twee keer zoveel fysieke exemplaren bij de lancering als de titel van Capcom. Ondertussen bereikte Mortal Kombat 1 meer dan 3 miljoen verkochte exemplaren iets meer dan twee weken geleden, ruim vier maanden na de release.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x