Home Gaming Team HellRaisers wint Kampioenschap World of Tanks 2015 bij Wargaming Esport in Polen

Team HellRaisers wint Kampioenschap World of Tanks 2015 bij Wargaming Esport in Polen

by Jeffrey van den Bogaart

Team HellRaiser is vandaag gekroond als grote winnaar in de finale bij Wargaming Esports event in polen.

Op 25 en 26 april begon de actie. 12 teams gingen de strijd met elkaar aan om te kijken welk team kans maakte op de titel en zichzelf dus kampioen van World of Tanks mag noemen. Er waren meer dan duizend toeschouwers bij het evenement aanwezig die werden getrakteerd op een waar schouw spel met verrassende overwinningen, zware vernederingen en comebacks die nog nooit tevoren gezien waren. Elk team deed uiteraard erg zijn best om de prijs van z’n  $300,000 in handen te nemen.

The grote finale van 2015 is een van de grootste Esport evenementen op de wargaming’s kalender.

Mohamed Fadl Hoofd van Esports Wargaming zei na afloop: ”Ik ben sprakeloos! we wisten dat de beste teams een gigantische fan base hebben maar om ook te zien dat fans mee gaan om hun in het echt te zien spelen was adembenemend. We hebben een nieuwe wereld kampioen en we hebben zo veel verrassende acties gezien tijdens deze 2 dagen. Dit is nog maar het begin van een lange reis voor ons allemaal en we kunnen dan ook niet wachten voor de volgende finale die groter en beter zal worden.”

Op dag 1 van de grote finale namen de 12 teams beste teams van World of Tanks het tegen elkaar op in een een knock-out ronde.

De winnaar van 2014 ‘Na`Vi’ versloegen hun 2 tegenstanders ‘EL Gaming’ and ‘RG Razer’ in twee indrukwekkende battle’s met een score van 5:0. ‘Elevate’ werd verslagen door ‘Virtus.PRO’ en ‘Santa Clause and 6 Deers’ met een score van 5:1 en 5:0. Het tweede NA Team, ‘RUlette kon ook niet ontsnappen aan de Eliminatie en verloor van ‘Schoolbus’ 5:0 en van ‘YaTo’ met 5:2.

Aan het einde van dag 1 waren RG Razer, Elevate, RUlette, en Arete over waardoor er nog 8 team over waren.

Op dag 2 werden de nieuwe sterren van WGL’s ‘Santa Clause and 6 Deers’ verslagen door ‘Elong’ met een score van 5.2. Veteranen ‘Schoolbus’ vochten tegen hun Europese tegenstanders ‘Kazna Kru’ maar werden verslagen met een score van 5:3.

De 2 teams uit Rusland Na’Vi en HellRaisers ginger door naar de semifinale door een respectieve overwinning op ‘Virtus.Pro’ met een score van 5:3 en op ‘YaTo’ met een score van 5:4. Ondanks dat ‘Kazna Kru’ boven alle verwachtingen uitsteeg werden ze toch verslagen door het Chinese Team ‘EL Gaming’ met een score van 5:3. Om uit te maken wie er naar de finale moest verloor ‘Na’vi’ van ‘HellRaisers’ met een score van 2:5.

Het gevecht voor de 3e plaats was tussen ‘Kazna Kru’ en ‘Na’Vi’. ‘Kazna Kru’ werd hard aangepakt en verloor met een score van 5:0.

In de finale speelde de HellRaisers, het team die iedereen had verbaasd met het verslaan van de vorige kampioenen ‘Na’Vi’. HellRaisers wist ‘EL Gaming’ te verslaan met een score van 7:1.

Yuriy Buharov manager van team ‘HellRaisers verstelde na afloop het volgende: ‘Het was het best en mooiste tournament wat we ooit gespeeld hebben. We hebben alles gegeven en dit heeft duidelijk resultaten laten zien. Wargaming heeft ook erg veel gedaan om z’n mooi en groot evenement te organiseren. Tournamenten zoals deze zorgen ervoor dat de Esports industrie steeds groter wordt en steeds meer aansluiting krijgt bij echte sporten. Het is dan ook geweldig om onderdeel te zijn van deze revolutie.”

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: