Home Gaming Super Smash Bros. for Nintendo 3DS is wereldwijd meer dan 2,8 miljoen keer verkocht

Super Smash Bros. for Nintendo 3DS is wereldwijd meer dan 2,8 miljoen keer verkocht

by Mark van Truijen
Video ID not provided: Please check your shortcode.

Dankzij succesvolle lanceringen in Europa, Amerika en Australië* is het totaal aantal verkochte exemplaren voor Super Smash Bros. for Nintendo 3DS wereldwijd de grens van 2,8 miljoen exemplaren gepasseerd. Dit eerste deel in de serie voor een draagbaar systeem is door zowel pers als fans zeer warm ontvangen, de eerste verkoopcijfers geven Nintendo een vliegende start richting de feestmaanden.

Het “Smash-seizoen” krijgt vandaag een nieuwe boost met de onthulling van de Europese releasedatum voor Super Smash Bros. for Wii U. Dit eerste HD-deel in de vechtspellenserie ligt vanaf 5 december in de winkels in Europa. De eerste serie van Nintendo’s interactieve amiibo-figuren wordt een week eerder, op 28 november, gelanceerd. De eerste serie bestaat uit twaalf beroemde Nintendo-personages, de tweede serie met nog eens zes personages volgt op 19 december.

Fans kunnen de software van Super Smash Bros. for Wii U verkrijgen in de winkel of Nintendo eShop, maar het spel wordt vanaf 5 december ook verkocht als onderdeel van twee bundels:
Super Smash Bros. for Wii U + Mario amiibo
Deze serie bevat een exemplaar van het spel en de eerste amiibo in de serie – niemand minder dan Mario!
Super Smash Bros. for Wii U + GameCube Controller Adapter for Wii U
Ideaal voor fans die zijn opgegroeid met Super Smash Bros. Melee voor het Nintendo GameCube-systeem! Deze limited edition-bundel bevat een exemplaar van het spel en een adapter die fans tot vier Nintendo GameCube- of WaveBird-controllers laat aansluiten op een Wii U-systeem.
Vanaf 5 december zijn ook een losse zwarte Nintendo GameCube Controller – Super Smash Bros. Edition en een losse GameCube Controller Adapter for Wii U beschikbaar.

De eerder aangekondigde eerste serie van amiibo, Nintendo’s entree in de toys-to-life-categorie van interactieve figuren, is vanaf 28 november te koop. De eerste serie bestaat uit de volgende 12 amiibo-figuren: Mario, Peach, Yoshi, Donkey Kong, Link, Fox, Samus, Wii Fit-trainer, Dorpsbewoner, Pikachu, Kirby en Marth.

Vandaag maakt Nintendo bekend dat de tweede serie van amiibo vanaf 19 december in de winkels ligt, bestaande uit de volgende personages: Zelda, Diddy Kong, Luigi, Little Mac, Pit en Captain Falcon.
Elke amiibo gebruikt NFC-technologie voor unieke interacties met compatibele spellen. De amiibo-figuurtjes bieden nieuwe spelmogelijkheden en leveren op die manier extra waarde aan consumenten. Spelers hoeven de figuurtjes alleen maar tegen het NFC-aanraakpunt op de Wii U GamePad te houden om ze te activeren – er zijn geen extra apparaten voor nodig – en sommige figuurtjes zijn compatibel met verschillende spellen. Fans kunnen amiibo kopen en verzamelen voor een nauwere band met de spellen en personages waar ze van houden. In de loop van 2015 worden meer amiibo uitgebracht.

Super Smash Bros. for Wii U ondersteunt amiibo vanaf de lancering op 5 december. Titels die ook amiibo zullen ondersteunen zijn onder andere Super Smash Bros. for Nintendo 3DS en Mario Kart 8, Captain Toad: Treasure Tracker, Mario Party 10 en Yoshi’s Woolly World voor de Wii U, en er zullen nog vele andere volgen. Er is mogelijk een software-update vereist om amiibo te gebruiken in deze of in de toekomst verschijnende, amiibo-compatibele spellen.
Super Smash Bros. for Wii U is vanaf 5 december verkrijgbaar in de winkel of digitaal in de Nintendo eShop. De eerste serie amiibo is vanaf 28 november in de winkel verkrijgbaar, de tweede serie amiibo-figuren komt op 19 december beschikbaar.

*Super Smash Bros. for Nintendo 3DS lanceerde op 13 september in Japan, op 3 oktober in Europa en Amerika, en op 4 oktober in Australië. Het totale verkoopcijfer vertegenwoordigt de bij elkaar opgetelde eerste verkoopcijfers uit deze regio’s. De gegevens uit Europa hebben voornamelijk betrekking op vrijdag 3 oktober en zaterdag 4 oktober, omdat de meeste winkels in Europa op
zondag gesloten zijn. Alle verkoopcijfers zijn schattingen van Nintendo, gebaseerd op zowel digitale downloads als fysieke exemplaren.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
9 jaren geleden

.

ñýíêñ çà èíôó!!

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x