Home Gadgets Startup Fest Europe en Samsung zoeken naar beste VR-idee

Startup Fest Europe en Samsung zoeken naar beste VR-idee

by Mark van Truijen

Startup Fest Europe en Samsung beoordelen de komende weken meer dan 200 ideeën voor de beste Virtual Reality-toepassing (VR) van Nederland. De ideeën zijn ingezonden door studenten, startups en developers, en staan in het teken van nieuwe, betekenisvolle toepassingen van VR. De vakjury maakt de komende week 10 genomineerden bekend waarop het publiek kan stemmen. Op 26 mei tijdens het Digital Marketing Event tijdens Startup Fest Europe presenteert de top 3 hun idee aan de vakjury, waarna een winnaar wordt gekozen.

De opkomst van VR voor zakelijke en privédoeleinden is niet te stuiten. Toch is VR voor nog veel meer dingen toepasbaar. Vooral in het bedrijfsleven, het onderwijs en de zorg kan VR mogelijk het verschil maken.

Deze week filtert de vakjury de tien beste ideeën uit alle inzendingen, waarna iedereen kan stemmen op zijn of haar favoriete idee via http://www.samsung.com/nl/virtual-reality/. Daaruit volgt een top 3 die tijdens Startup Fest Europe mag presenteren op het Digital Marketing Event. Uiteindelijk kiest de vakjury de winnaar. Die bestaat uit Menno van den Berg, Managing Director van Samsung Nederland, Jim Stolze, initiatiefnemer van Startup Fest Jim Stolze, start-up-investeerder Winston Gerschtanowitz en Alfred Levi, SVP Ahold en oprichter 3MO.

De winnaar ontwikkelt zijn of haar idee samen met Samsung tot een concrete toepassing. Het product zal als pilot op de Nederlandse markt worden geïntroduceerd. Bij succes wordt gekeken naar andere introductielanden.

Startup Fest Europe
De Samsung VR Challenge is onderdeel van het Startup Fest Europe. Samsung is ‘founding partner’ van Startup Fest Europe en sluit zich daarmee aan bij de doelstelling van het evenement om innovatief ondernemerschap in Europa en in het bijzonder Nederland te stimuleren. Startup Fest Europe wordt georganiseerd in het kader van het voorzitterschap van Nederland van de Europese Unie. Dit evenement over startups, innovatie en financiering, vindt van 24 tot en met 28 mei plaats op diverse locaties in Amsterdam en de rest van Nederland.

Meer informatie over de Samsung VR Challenge vind je op:
https://www.startupfesteurope.com/site/virtual-reality-challenge/

Informatie over Startup Fest Europa is te vinden opwww.startupfesteurope.com.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x