Home Gadgets Startup Fest Europe en Samsung zoeken beste Virtual Reality-idee van Nederland

Startup Fest Europe en Samsung zoeken beste Virtual Reality-idee van Nederland

by Mark van Truijen

Startup Fest Europe en Samsung dagen studenten, startups en developers uit zinvolle toepassingen voor Virtual Reality (VR) te bedenken. Dit gebeurt tijdens het Startup Fest Europe, dat van 24 t/m 28 mei in Nederland plaatsvindt. Zowel Neelie Kroes als Constantijn van Oranje zijn kartrekkers van dit internationale event. Tot 11 mei 2016 kan iedereen zijn of haar VR-idee aandragen, waarna een vakjury de genomineerden bekendmaakt die het tijdens het Startup Fest tegen elkaar opnemen in een pitch. De winnaars zullen in samenwerking met Samsung hun idee uitwerken tot een concreet product of een concrete oplossing voor de Nederlandse markt.

De opkomst van VR voor zakelijke en privédoeleinden is niet te stuiten. De mogelijkheden voor nog meer toepassingen zijn eindeloos. Vooral in het bedrijfsleven, het onderwijs en de zorg kan VR mogelijk het verschil maken. Bijvoorbeeld door een indrukwekkende 360-gradenprojectie, toevoeging van extra informatielagen en overbrugging van afstand en cultuurverschil.

Tijdens de Samsung VR Challenge presenteren creatievelingen hun innovatieve concept of oplossing aan een vakjury in de categorieën Nieuws, Entertainment, Zakelijk, Onderwijs, Zorg en Ontspanning. De jury bestaat, naast het publiek, uit experts van Samsung, Startup Fest Europe, start-up-investeerder Winston Gerschtanowitz en Alfred Levi, SVP Ahold en oprichter 3MO.

Wie wint?
Het indienen van ideeën kan tot en met 11 mei. De jury maakt op 19 mei per categorie 10 nominaties bekend. Vervolgens krijgt het publiek de kans om via sociale media te stemmen op zijn favoriet. Daaruit volgt een top 3 van genomineerden, die zich op 26 mei bij het Digital Marketing Live event tijdens het Startup Fest Europe presenteren aan de jury. Later op de dag kiest de jury de uiteindelijke winnaar van de Samsung VR Challenge.

De winnaar mag zijn of haar idee samen met Samsung uitwerken tot een concreet product of een concrete oplossing. Het product zal als pilot op de Nederlandse markt worden geïntroduceerd. Bij succes zal ook naar andere introductielanden gekeken gaan worden. Bovendien ontvangt de winnaar ondersteuning van Samsung om het concept uitvoerbaar te maken. Tot slot ontvangt de top 5 de nieuwste Samsung Galaxy Gear VR en Gear 360 en krijgt de winnaar bovendien een Galaxy S7 edge.

Startup Fest Europe
De Samsung VR Challenge is onderdeel van het Startup Fest Europe. Samsung is ‘founding partner’ van Startup Fest Europe en sluit zich daarmee aan bij de doelstelling van het evenement om innovatief ondernemerschap in Europa en in het bijzonder Nederland te stimuleren. Startup Fest Europe wordt georganiseerd in het kader van het voorzitterschap van Nederland van de Europese Unie. Dit evenement over startups, innovatie en financiering, vindt van 24 tot en met 28 mei plaats op diverse locaties in Amsterdam en de rest van Nederland.

Meer informatie over de Samsung VR Challenge vind je op: https://www.startupfesteurope.com/site/virtual-reality-challenge/

Informatie over Startup Fest Europa is te vinden opwww.startupfesteurope.com.
Inzendingen kunnen tot 11 mei worden gezonden naarchallenge@startupfesteurope.com

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x