Home GamingAndroid SQUARE ENIX ONTHULT LINE-UP E3 2016

SQUARE ENIX ONTHULT LINE-UP E3 2016

by Mark van Truijen

Square Enix Ltd., de uitgever van interactieve entertainmentproducten van SQUARE ENIX® in Europa en PAL-regio’s, laat haar langverwachte line-up zien op stand #2001 in de South Hall van het Los Angeles Convention Center. De line-up op de E3 2016 bestaat uit FINAL FANTASY® XIV: Heavensward™, de geprezen MMO met wereldwijd meer dan vijf miljoen geregistreerde accounts, FINAL FANTASY XV, het 15e deel van de FINAL FANTASY-franchise; iconische Square Enix-merken, waaronder HITMAN™ en KINGDOM HEARTS, samen met projecten van Square Enix Collective™, een platform dat zich inzet voor onafhankelijke ontwikkelaars.

Daarnaast gaan Crystal Dynamics® en Square Enix verder met de viering van het 20-jarig bestaan van de Tomb Raider®-franchise en de iconische Lara Croft® met diverse activiteiten op de show en online. In de programma’s vinden we onder andere aangepaste gegraveerde identiteitsplaatjes met het logo van het 20-jarig bestaan en de show “Square Enix Presents”, die een nostalgische blik werpt op populaire “tombs” uit de afgelopen twee decennia.

“De meest geprezen franchises van Square Enix – FINAL FANTASY, KINGDOM HEARTS en HITMAN — hebben een grote impact op het grootste jaarlijkse evenement van de industrie”, aldus Yosuke Matsuda, president en representative director van Square Enix Holdings Co., Ltd. “Met onze gameplay-technologie en distributieoplossingen zijn we toonaangevend op het gebied van innovatie, en dat blijkt tijdens onze aanwezigheid op de E3. Met tent pole releases later in het jaar moet de E3 een betrouwbare voorspelling geven van ons succes in 2016.

Square Enix organiseert ook de altijd populaire live online broadcast “Square Enix Presents”, direct vanaf de stand. Fans zien wereldwijd exclusieve beelden van titels in de E3 line-up en krijgen de kans om tijdens de show direct met de makers te spreken. Voor een volledig schema bezoek je: www.youtube.com/squareenixpresents

INFORMATIE over de titels van Square Enix:

DRAGON QUEST BUILDERS™

Platform: PlayStation®4 computerentertainmentsysteem, Playstation®Vita handheld entertainmentsysteem (alleen digitaal)

Ontwikkelaar: Square Enix

Verkrijgbaar: 14 oktober 2016

In DRAGON QUEST BUILDERS kunnen spelers diverse unieke gereedschappen maken met materialen die ze verzamelen, om dorpen en steden te herbouwen en de verscheurde wereld van Alefgard weer tot leven te brengen. Spelers strijden tegen beroemde monsters uit de DRAGON QUEST®-serie en communiceren met schitterend ontworpen 3d-personages. Een meeslepend DRAGON QUEST-verhaal, een wereld die wacht op verkenning en de vrijheid van sandbox gameplay zorgen voor een nieuwe en spannende spelervaring voor het hele gezin, inclusief een intuïtieve besturing waarmee je in een mum van tijd de torens en kastelen van je dromen kunt bouwen.

FINAL FANTASY BRAVE EXVIUS®

Platform: iOS, Android

Ontwikkelaar: Square Enix / gumi Inc.

Verkrijgbaar: Zomer 2016

FINAL FANTASY BRAVE EXVIUS is een gloednieuw turn-based FINAL FANTASY-avontuur voor mobiele apparatuur dat gericht is op een wereldwijde doelgroep. Gebruikmakend van klassieke vechtsystemen met een vereenvoudigde mobiele interface en een combinatie van retro pixel art en rijke 3d-graphics kruipen spelers in de huid van twee dappere krijgers die hun fantasierijke wereld Lapis ten onder zien gaan. Ook bekende FINAL FANTASY-personages maken in dit spel hun opwachting. De free-to-play mobiele titel is meer dan zes miljoen keer gedownload in Japan en komt deze zomer naar het Westen.

FINAL FANTASY XII THE ZODIAC AGE

Platform: PlayStation®4-systeem

Ontwikkelaar: Square Enix

Verkrijgbaar: 2017

FINAL FANTASY XII THE ZODIAC AGE borduurt voort op de FINAL FANTASY XII-klassieker uit 2006, die nu nog mooier en makkelijker te spelen is. De HD-remaster introduceert diverse moderne verbeteringen, inclusief een vernieuwd battle design en job-systeem. Met nieuw geïmplementeerde trofeeën, deelfuncties en duidelijke audiovisuele verbeteringen beleven zowel oude als nieuwe spelers een groots avontuur in de volledig vernieuwde en verbeterde wereld Ivalice.

FINAL FANTASY XIV: Heavensward

Platform: PlayStation®3 computer entertainment systeem, PlayStation®4-systeem, Windows-pc, Mac

Ontwikkelaar: Square Enix

Verkrijgbaar: Nu

Bezoekers kunnen het tijdens de Primal Battle Challenge opnemen tegen “Sephirot”, een van de nieuwe eindbazen in FINAL FANTASY XIV: Heavensward, om een exclusief “I BEAT SEPHIROT”-shirt te winnen. Daarnaast kunnen ze op de stand gratis een enorme draagtas met FINAL FANTASY XIV-illustraties krijgen, en worden ze uitgenodigd om op de foto te gaan terwijl ze een 2 meter hoog chocobo®-standbeeld berijden in de South Hall-lobby. Met wereldwijd meer dan vijf miljoen geregistreerde accounts borduurt Heavensward voort op de geprezen MMO FINAL FANTASY XIV, inclusief een verhoogd maximumlevel en een verhaallijn over de Holy See of Ishgard en de duizend jaar durende Dragonsong War. Heavensward blijft content voor spelers updaten met de recente release van Patch 3.3, Revenge of the Horde, die het verhaal over de Dragonsong War afsluit. Verder zijn er nieuwe dungeons, een nieuwe alliance raid en nog veel meer.

FINAL FANTASY XV

Platform: Xbox One, PlayStation®4-systeem

Ontwikkelaar: Square Enix

Verkrijgbaar: 30 september 2016

FINAL FANTASY XV is de langverwachte actie-RPG die het 15e deel in de opvallende serie vormt. Het spel vertelt het meeslepende verhaal over kroonprins Noctis en zijn kameraden, die al reizend proberen te overleven nadat de strijdmacht van Niflheim een verrassingsaanval heeft uitgevoerd op het koninkrijk Lucis. Met een open-wereld omgeving, een fascinerende cast, adembenemende beelden en real-time gevechten is FINAL FANTASY XV de ultieme spelervaring voor zowel veteranen als nieuwkomers in de serie. Het universum van het spel wordt uitgebreid met KINGSGLAIVE: FINAL FANTASY XV van Sony Pictures Home Entertainment (SPHE), inclusief de stemmen van Aaron Paul, Lena Headey en Sean Bean en de animatieserie BROTHERHOOD FINAL FANTASY XV.

I AM SETSUNA™

Platform: PlayStation®4-systeem, Windows-pc

Ontwikkelaar: Tokyo RPG FactoryTM (een studio van Square Enix)

Verkrijgbaar: 19 juli 2016

I AM SETSUNA is het eerste deel van een gloednieuwe RPG-serie die is ontwikkeld door de nieuw opgerichte studio van Square Enix: Tokyo RPG Factory. Met een vechtsysteem dat is geïnspireerd door de klassieke hit CHRONO TRIGGER® brengt I AM SETSUNA een eerbetoon aan RPG-titels van de Super NES® en laat het spel een nieuwe generatie kennismaken met authentieke RPG-gameplay, een schitterende vormgeving en een onvergetelijk verhaal. De indringende titel vertelt het treurige verhaal over een jonge vrouw met een ongelooflijke innerlijke kracht en het offer dat ze moet brengen om de mensen van haar land te redden. Mensen die de titel pre-orderen op STEAM® krijgen een speciale muziektrack van de componist Tomoki Miyoshi.

JUST CAUSE® 3: MECH LAND ASSAULT

Platform: PlayStation®4-systeem, Xbox One®, het alles-in-één game and entertainment systeem van Microsoft, Windows-pc

Ontwikkelaar: Avalanche Studios

Verkrijgbaar: Nu

JUST CAUSE 3: MECH LAND ASSAULT, het tweede contentpakket van de Air, Land and Sea Expansion Pass, voert Rico Rodriguez naar het nieuwe eiland Lacrima, met daarop een verlaten eDEN-onderzoeksbasis en een interneringskamp dat wordt geleid door de mysterieuze Black Hand. Het complex wordt verdedigd door enorme krachtige Mechs, en Rico zal het nieuwe Bavarium Power Core-geweer nodig hebben om de schilden uit te schakelen en de Mechs te kapen. Eenmaal binnen kan Rico de tegenstander met krachtige kanonnen en GRIP Gravity Guns vermorzelen en aan stukken schieten.

KINGDOM HEARTS HD 2.8 Final Chapter Prologue

Platform: PlayStation®4-systeem

Ontwikkelaar: Square Enix

Verkrijgbaar: December 2016

KINGDOM HEARTS HD 2.8 Final Chapter Prologue is een compilatie die een in high definition geremasterde versie van het populaire KINGDOM HEARTS Dream Drop Distance naar het PlayStation®4 computerentertainmentsysteem brengt. De verbeterde titel bevat ook gloednieuwe content met KINGDOM HEARTS 0.2 Birth by Sleep – A Fragmentary Passage –, een speelbare episode vanuit het perspectief van Aqua, die plaatsvindt na het verhaal van KINGDOM HEARTS Birth by Sleep en die is gelinkt aan KINGDOM HEARTS III. De titel bevat ook KINGDOM HEARTS χ [chi] Back Cover, een nieuwe HD-film die het mysterieuze verhaal vertelt over de Foretellers, en die gelinkt is aan de eerste stukken uit de geschiedenis van de serie.

HITMAN™– Episode 3: Marrakesh

Platform: PlayStation®4-systeem, Xbox One®, het alles-in-één game and entertainment systeem van Microsoft, Windows-pc

Ontwikkelaar: Io-Interactive (een studio van Square Enix)

Verkrijgbaar: Nu; nieuwe episodes worden uitgebracht in 2016

Beschrijving episode: De missie “A Gilded Cage” bevat twee doelwitten en daagt spelers uit om een aanslag te plegen op privébankier Claus Strandberg, die zich schuilhoudt in het beveiligde Zweedse consulaat, en legergeneraal Reza Zaydan, die wordt beschermd door zijn eliteteam soldaten in een verlaten school. Van de drukke bazaars en de bedrijvige marktplaats tot de woedende menigte die buiten het Zweedse consulaat om gerechtigheid schreeuwt: Marrakesh belooft HITMAN-spelers de verlokking van voyeurisme en de spanning van infiltratie.

Beschrijving spel: In het creatieve stealth-actiespel HITMAN doodt de speler als huurmoordenaar machtige, belangrijke doelwitten op exotische locaties overal ter wereld, van het modieuze Parijs en de zonnige kust van Italië tot het stof en de drukte van de markten in Marrakesh. In het spel moet je doelwitten uitschakelen in enorme en ingewikkelde sandboxlevels, waarbij je de strategie helemaal zelf kunt uitstippelen. Waar je naartoe gaat, wanneer je toeslaat, wie je doodmaakt: dat bepaal je allemaal zelf. Voor het eerst is het een digitale versie van HITMAN die spelers als eerste uitnodigt om de wereld van huurmoordenaars te betreden.

NieR®: Automata

Platform: PlayStation®4-systeem

Ontwikkelaar: PlatinumGames Inc.

Verkrijgbaar: Begin 2017

NieR: Automata is een nieuwe third-person action role-playinggame (RPG) en de opvolger van de culthit NIER uit 2010. NieR: Automata biedt een frisse mix van actie- en RPG-gameplay en wordt momenteel ontwikkeld in samenwerking met PlatinumGames Inc. In de opvolger wordt het menselijke ras in een oorlog gestort tussen androïden en machines terwijl indringers uit een andere wereld zonder waarschuwing aanvallen. Het all-star ontwikkelingsteam van het spel bestaat uit producent Yosuke Saito (DRAGON

QUEST X/NIER), director YOKO TARO (Drakengard®/NIER), character designer Akihiko Yoshida van CyDesignation, Inc. (FINAL FANTASY XIV / BRAVELY DEFAULT®), game designer Takahisa Taura van PlatinumGames Inc. (Metal Gear Rising: Revengeance) en componist Keiichi Okabe van MONACA, Inc. (TEKKEN / Drakengard / NIER).

SQUARE ENIX COLLECTIVE

The Turing Test / Bulkhead Interactive (Verenigd Koninkrijk)

Jij speelt de rol van Ava Turing, een technicus van het International Space Agency (ISA) die probeert om de waarheid te onthullen achter de onderzoeksbasis op Jupiters maan Europa, in dit schitterende first-person puzzelspel dat is gebouwd met Unreal Engine 4. Los puzzels op met je Energy Manipulation Tool (EMT) om kracht tussen objecten over te brengen; activeer en bestuur machines met kunstmatige intelligentie, manipuleer enorme bouwwerken en voer complexe taken uit – dit alles verweven in een verhaal met meerdere lagen over de menselijke strijd om controle. The Turing Test wordt in augustus 2016 door Square Enix Collective uitgebracht voor de pc.

Black The Fall / Sand Sailor Studio (Roemenië)

Black The Fall is een enorm sfeervol zijwaarts scrollend actie-avontuur voor pc’s en digitale consoles dat zich afspeelt in een duister en tiranniek land, geïnspireerd door het communistische Roemenië waarin het Sand Sailor-team is opgegroeid. Ontdek een vergeten industriële wereld waarin strenge regels en harde straffen de structuur van de mensheid zelf hebben verscheurd. Wat doe jij om te overleven? Los puzzels op om verder te komen, wek geen argwaan, verraad je plannen niet en kom niet in het vijandige… blikveld van de staat. Black The Fall wordt in het 3e kwartaal van 2016 door Square Enix Collective uitgebracht op zowel de pc als de console.

—-

STAR OCEAN®: Integrity and Faithlessness™

Platform: PlayStation®4-systeem

Ontwikkelaar: tri-Ace Inc.

Verkrijgbaar: 1 juli 2016

STAR OCEAN: Integrity and Faithlessness speelt zich af in de periode tussen het tweede en derde spel in de serie, eeuwen nadat mensen de Aarde voor de sterren hebben ingeruild. Op dit moment van de geschiedenis is de missie van de Pangalactische Federatie, vrede en orde in het universum, bijna voltooid. Er ontstaat echter opnieuw een conflict op de planeet Faykreed, 6000 lichtjaar van de Aarde, waarmee een nieuw verhaal begint in de oceaan der sterren.

WORLD OF FINAL FANTASY™

Platform: PlayStation®4-systeem, Playstation®Vita handheld entertainmentsysteem

Ontwikkelaar: Square Enix

Verkrijgbaar: 28 oktober 2016

WORLD OF FINAL FANTASY combineert klassieke RPG-spelmechanismen met frisse en fantasierijke speelgoedachtige graphics in een aandoenlijk avontuur. Dit spel, een gloednieuwe titel in de FINAL FANTASY-franchise, kan worden gespeeld door zowel trouwe fans als nieuwkomers in de serie: het laat een nieuwe generatie gamers kennismaken met de legenden van FINAL FANTASY. Spelers leiden een tweeling door gevarieerde FINAL FANTASY-werelden en verzamelen, houden en mobiliseren aandoenlijke en bekende monsters, waaronder de Cactuar, Tonberry en Behemoth.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x