Home Movies Splendid Film onthult Nederlandse horrorfilm JIMMY I Augustus 2024

Splendid Film onthult Nederlandse horrorfilm JIMMY I Augustus 2024

by Pim, Sel

Afgelopen week zijn de opnames gestart van de nieuwe Nederlandse horrorfilm JIMMY. De film is gebaseerd op de korte horrorfilm MEET JIMMY en komt dit na een lange reis van 7 jaar in augustus tot leven. In deze ijzingwekkende, bovennatuurlijke film, met o.a. Rick Paul van Mulligen, Isa Hoes en Thijs Boermans in de hoofdrol, maken we kennis met het verhaal van de veroordeelde moordenaar Jim via een true crime podcast. Een vriendengroep, geobsedeerd door deze podcast, komt er al snel achter dat de inmiddels overleden Jim nog niet rust en zijn verhaal nog niet is afgelopen. Ontmoet Jim zelf vanaf augustus in de Nederlandse bioscopen, een gruwelijke kennismaking die je nog lang zal bijblijven.

Synopsis
Het is de eerste keer in jaren dat Dilara terugkeert naar haar geboortedorp. De aanleiding is de bizarre moord op haar jeugdvriendin Jennifer. Na een weerzien met haar oude vrienden en door het beluisteren van een populaire true crime podcast, begint ze te geloven dat de moord te maken heeft met de zaak van de inmiddels overleden moordenaar Jim. Jim lijkt te zijn opgestaan uit de dood en heeft het gemunt op de groep vrienden om een geheim uit het verleden recht te zetten. Dilara en haar vrienden ontdekken al snel dat Jim zich weet te manifesteren als bovennatuurlijke gedaante via de true crime podcast: hoe langer je luistert, hoe groter de kans dat je Jim in levenden lijve ontmoet.

Splendid Film presenteert deze nieuwe Nederlandse horrorfilm waarin Rick Paul van Mulligen schittert als de angstaanjagende Jim. De cast bestaat daarnaast uit Isa Hoes (Edith), Thijs Boermans (Jason), Sonia Eijken (Dilara), Aiko Mila Beemsterboer (Veronica) Charlie-Chan Dagelet (Maryam), Sara Luna Zoriç (Bowie), Richelle Plantinga (Sharon) en Sophie Bouquet (Jennifer). De regie van JIMMY is in handen van David-Jan Bronsgeest, het scenario is geschreven door Tim Koomen en de film wordt geproduceerd door BLOODRAVE in co-productie met Splendid Film. JIMMY is vanaf 1 augustus te zien in de bioscoop.

Het verhaal van JIMMY
Het idee voor JIMMY begon in 2017, toen David-Jan Bronsgeest en Tim Koomen (BLOODRAVE) in een Utrechtse wasserette in één dag de korte film MEET JIMMY opnamen. MEET JIMMY ging in première tijdens het Amsterdamse Imagine Film Festival, waar het geselecteerd was in de korte film-categorie. MEET JIMMY won en in de zomer van 2018 vloog het net opgerichte duo BLOODRAVE richting Montréal waar de korte film werd gepresenteerd voor een zaal filmprofessionals. Dit leidde er toe dat Paramount Pictures de rechten van de korte film kocht en met de ontwikkeling van de speelfilm startte. Totdat in 2020 vanwege de Corona epidemie de ontwikkeling van de speelfilm volledig stil kwam te liggen.

In 2023 kreeg BLOODRAVE een nieuwe kans om de film onder andere te pitchen voor Splendid Film en Amazone Prime, met als enige vereiste dat er een nieuw script werd geschreven met als doel: maak de engste horrorfilm van Nederland. BLOODRAVE besloot deze kans met beide handen aan te pakken en waardoor, zeven jaar nadat de lange reis van JIMMY startte, de bovennatuurlijke killer eindelijk tot leven komt. 

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x