Home Movies Spectaculaire ontdekkingsreis De Wilde Noordzee – vanaf 12 september 2024 in de bioscoop

Spectaculaire ontdekkingsreis De Wilde Noordzee – vanaf 12 september 2024 in de bioscoop

by Pim, Sel

Na de grote successen van De Nieuwe Wildernis en De Wilde Stad en recente documentairehits als Wolf en Onder het Maaiveld hebben EMS FILMS en M&N Media Group in samenwerking met Dutch Maritime Productions voor volgend jaar hun meest ambitieuze project tot op heden op stapel staan: De Wilde Noordzee. Deze avontuurlijke ontdekkingstocht met adembenemende en nooit eerder vertoonde beelden boven én onder water is vanaf 12 september in heel Nederland in de bioscoop te zien. 

De meeste Nederlanders kennen de Noordzee alleen vanaf het strand, maar dat is slechts een fractie van een natuurgebied dat niet alleen het grootste van ons land is, maar ook een enorme rijkdom kent aan natuur. De Wilde Noordzee neemt je mee naar de wonderlijke wereld onder de zeespiegel, toont de ongeremde natuurkrachten in alle glorie maar laat ook zien hoe een van de drukste zeeën ter wereld en het natuurlijke ecosysteem op gespannen voet staan. Van plankton tot papegaaiduikers, van zeehonden tot orka en van de Hollandse kust tot de Noorse fjorden. Een epische ontdekkingsreis op het grote witte doek. 

De Noordzee is ook berucht en gevaarlijk terrein. Schippers weten al eeuwenlang dat het er behoorlijk kan spoken en dat de stromingen verraderlijk zijn. Een onderneming op de schaal van De Wilde Noordzee is dan ook niet zonder risico – de reden waarom een instituut als de BBC het nooit aandurfde en het natuurgebied niet eerder van zo dichtbij in beeld is gebracht.  

De makers van De Wilde Noordzee komen goed beslagen ten ijs, met jarenlange ervaring en expertise, ook op het gebied van onderwatervideografie en macro-opnames.  Met De Nieuwe Wildernis schreven ze Nederlandse box officegeschiedenis, met meer dan 700.000 bezoekers. Andere releases van M&N Media Group waren ook zeer succesvol in de bioscoop – en dankzij educatieve pakketten, ook in het klaslokaal. Onder het Maaiveld behaalde vorig jaar binnen een week de Kristallen status en noteerde uiteindelijk meer dan 40.000 bezoekers in Nederland. Ook internationaal gooide de productie hoge ogen, met zeventien nominaties en zeven awards op diverse internationale festivals. 

De makers
De regie van dit ambitieuze project is in handen van een drietal gedreven, ervaren makers. Mark Verkerk maakte documentaires voor o.a. RTL, Discovery Channel en National Geographic. Zijn Buddha’s Lost Children werd voorgedragen als Nederlandse Oscar-inzending. Met De Nieuwe Wildernis won hij een Rembrandt Award en de publieksprijs van het Nederlands Film Festival.  Camera-regisseur Peter van Rodijnen is beroepsduiker en filmer, gespecialiseerd in onderwateropnames. Zijn beelden belandden in diverse tv-series en bioscoopfilms, waaronder Holland – Natuur in de Delta, De Wilde Stad en Silence of the Tides. Camera-regisseur Dick Harrewijn werkte aan natuurfilms en -series als Onze Natuur: Het Wilde België, De Nieuwe Wildernis, De Wilde Stad, Holland – Natuur in de Delta en Silence of the Tides.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x