Home Gadgets Spatial Sound Experience voor HT-A7000 premium soundbar na firmware-update

Spatial Sound Experience voor HT-A7000 premium soundbar na firmware-update

by Mark van Truijen

Sony kondigt een firmware-update aan voor de HT-A7000 premium soundbar. Na deze update zal 360 Spatial Sound Mapping beschikbaar zijn. Deze technologie maakt het voor producers mogelijk om een 360-graden muzikale belevenis te creëren. Elementen als de positie, afstand en hoek van de audiobron worden meegenomen in de geluidsopnamen. Dit resulteert in een muziekbelevenis die voelt alsof men midden in de actie zit. Gebruikers van de HT-A7000 krijgen toegang tot deze innovatieve functie door deze aan te sluiten op Sony’s nieuwe SA-RS5 draadloze achterspeakers en SA-RS3S draadloze achterspeakers.

Via Sound Field Optimization wordt op ingenieuze wijze de hoogte en positie van elke luidspreker gemeten. Vervolgens procedeert het systeem de geluidgolven en creëert het ‘fantoomluidsprekers’ die voor de 360°-sound zorgen. Met de ‘fantoomluidsprekers’ binnen een geoptimaliseerd geluidsveld zijn bijvoorbeeld windvlagen of dierengeluiden met een hoge intensiteit te horen. Het is alsof de kijker zelf deel uitmaakt van de actie. Dankzij de ‘fantoomluidsprekers’ wordt het ruimtelijke geluidsveld breder.

In combinatie met een compatibele BRAVIA XR-televisie is Acoustic Center Sync beschikbaar voor de HT-A7000 soundbar. Deze functie optimaliseert de geluidsoutput van de tv en soundbar voor een betere audio-ervaring. Dialogen, stemgeluiden en instrumenten zijn direct vanuit het scherm hoorbaar met hoogwaardig surroundgeluid.

Lancering zomer 2022: Sony SA-RS5 optionele draadloze achterspeakers
Sony’s nieuwe SA-RS5 draadloze achterspeakers leveren een optimale geluidskwaliteit en 360 Spatial Sound in combinatie met een compatibele soundbar. Ze zijn voorzien van up-firing luidsprekers voor een rijker en meer meeslepend 360 Spatial Sound en een ingebouwde batterij voor maximaal 10 uur afspeeltijd.

Belangrijkste kenmerken van de SA-RS5 draadloze achterspeakers:

  • Een meeslepend en helder geluid: Up-firing luidsprekers weerkaatsen geluid van het plafond voor overhead-audio. De speakers creëren een rijk, uitgestrekt geluidsveld met uitzonderlijke helderheid. Dubbele passieve radiatoren verbeteren de lage tonen, waardoor de bas een boost krijgt.
  • Langdurige batterijduur: met een batterijlevensduur tot 10 uur bieden de luidsprekers een flexibele installatie die in elke woonkameropstelling past. De speakers maken automatisch een draadloze verbinding met een compatibele soundbar. Het is snel en gemakkelijk – 10 minuten opladen is voldoende voor 90 minuten gebruik.
  • Geluidskalibratie met één druk op de knop: de SA-RS5 wordt geleverd met OPTIMIZE-knoppen en dubbele microfoons in elke luidspreker.
  • Sound Field Optimization: dit kan worden geactiveerd door op de OPTIMIZE te drukken. De luidsprekers zullen op intelligente wijze de afstand tussen de luidsprekers en het plafond meten met behulp van dubbele microfoons.

Prijzen en beschikbaarheid
De SA-RS5 is vanaf de zomer van 2022 verkrijgbaar in de Benelux voor € 800.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x