Home Gaming Soulstice Review

Soulstice Review

by Pim, Sel

Modus Games heeft samen met Reply Game Studios zichzelf de moeilijke taak gegeven om zich aan het hack and slash genre te wagen. Als je aan hack and slash games denkt kom je toch gauw bij titels zoals Devil May Cry uit die vroeger op de Playstation 2 zijn verschenen en later ook op andere consoles. Vandaag gaan we het hebben over de titel van Modus Games en Reply Game Studios genaamd Soulstice. Weet deze titel het hack and slash genre te vernieuwen of niet? Je leest het in deze review van Soulstice!

Zodra je Soulstice opstart begin je al bij het einde. Je ziet een verwoeste wereld waarin de twee heldinnen, Briar en Lute aan het front staan om de mensheid te gaan redden. Hun missie begon eigenlijk een dag eerder waar de zusters arriveren in het heilige koninkrijk van Keidas dat is overgelopen door duistere demonische wezens genaamd The Wraiths.

De enige hoop in de stad ligt in de handen van helden die bekend staan als de Chimera alleen de heldinnen waarmee je speelt lijken de enige die het gevecht overleeft hebben. Het achtergrondverhaal van de game is goed te volgen dit door middel van een aantal filmpjes en echo’s uit het verleden.

Het leuke aan het verhaal zijn de interacties tussen Briar en Lute. Je merkt al gelijk vanaf de opening van de game dat er een goede dynamiek zit tussen de twee karakters. Waar Lute met haar ziel krachten demonen kan dwarsbomen zit Briar steeds met haar eigen krachten in de weer. Ze hebben elkaar wel nodig in de gevechten en dat maakt de game anders dan anderen in deze soort. Wat de ene zus mist in haar personaliteit heeft de ander weer wel.

Het teamwork tussen beide karakters is zowel nodig in de gevechten als in het verkennen van de wereld. Je kunt in de gevechten zowel de ziel mogelijkheden in zetten van Lute of de brute krachten van Briar. Ook kun je als Lute verschillende barrières oproepen die zorgen dat bepaalde objecten of vijanden zichtbaar worden en kapotgemaakt kunnen worden. Je kunt de karakters ook upgraden door middel van rode orbs die je in gevechten kan verdienen of door objecten te slopen. Met de rode orbs kun je Briar upgraden en met de blauwe orbs Lute.

Hoe verder je in het avontuur komt hoe meer wapens je vrij speelt waarmee je kan wisselen tijdens de gevechten. Sommige vijanden zullen meer schade opvangen door het ene wapen dan door het ander. Ook kan je in gevechten ontwijken dit is een heel handig element in de game. Als je succesvol ontwijkt kun je je vijand ook stunnen en dan kunnen ze even niet bewegen. Als je zelf meer dan drie keer achter elkaar ontwijkt kun je zelf ook even niks.

Soulstice is op de Playstation 5, Xbox Series S/X en PC verschenen. De keuze voor alleen next-gen snap ik met deze titel niet echt want het kan ook gewoon mee op een Xbox One of een Playstation 4 na wat ik gezien heb. De game speelt wel heerlijk weg en is echt uitdagend.

Conclusie

Het antwoord op de vraag weet deze titel te vernieuwen in het hack and slash genre is ja. De titel weet door het gebruik van twee personages en de leuke interacties met elkaar te vernieuwen. Op grafisch gebied ziet de game er goed uit maar had ook mee gekund op de Xbox One en Playstation 4. Qua geluiden vond ik de game best saai. De gameplay is goed en staat als een huis. Al met al leuk tussendoortje die je ongeveer 5 tot 10 uur bezig houdt.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: