Home Gadgets Sony ontvangt record aantal TIPA awards

Sony ontvangt record aantal TIPA awards

by Sven

De Technical Image Press Association heeft Sony’s innovatie en prestaties op het gebied van digitale beeldverwerking bekroond met een record van zes TIPA awards:

  • BEST MIRRORLESS CSC EXPERT FULL FRAME: α7 III
  • BEST MIRRORLESS CSC PROFESSIONAL HIGH RES: α7R III
  • BEST MIRRORLESS CSC PROFESSIONAL HIGH SPEED: α9
  • BEST CSC STANDARD ZOOM LENS: FE 24–105 mm F4 G OSS
  • BEST CSC TELEPHOTO ZOOM LENS: FE 100-400mm F4.5-5.6 GM OSS
  • BEST SUPERZOOMCAMERA: RX10 IV

BEST MIRRORLESS CSC EXPERT FULL FRAME: α7 III

Sony introduceerde recent een nieuwe full-frame camera: de α7 III. Alle innovaties op het gebied van beeldsensoren komen samen in deze camera die uitgerust is met een back-illuminated Exmor R CMOS-beeldsensor met een resolutie van 24,2 MP en hoge ISO prestaties. De α7 III levert 4K-videokwaliteit, een breed dynamisch bereik tot 15 stops bij lage ISO gevoeligheid en uitstekende resolutie met ruisonderdrukking. Deze camera biedt snel fotograferen met maximaal 10 fps in combinatie met liefst 693 fasedetectie AF punten die 93% van het beeld dekken als ook 425 contrast-AF-punten. Dankzij deze eigenschappen en de compacte behuizing is de A7 III een veelzijdige en toegankelijke tool voor alle soorten beeldmakers. Variërend van hobbyisten tot professional; van fotografen, videografen tot multimediamakers en andere beeldprofessionals.

BEST MIRRORLESS CSC PROFESSIONAL HIGH RES: α7R III

De Sony α7R III is een indrukwekkende full-frame camera. Dankzij een evolutionaire sprong in beeldverwerkingskracht combineert de nieuwe α7R III een Exmor R CMOS-beeldsensor met een hoge resolutie van 42,4 MP en opnamesnelheden tot wel 10 fps met volledige AF/AE-tracking functionaliteit. Verder levert deα7R III hoogwaardige 4K-videokwaliteit, een breed dynamisch bereik tot 15 stops en hoge gevoeligheid met ruisonderdrukking. Dankzij deze eigenschappen en de compacte behuizing is deze camera een veelzijdige tool voor fotografen, videografen, multimediamakers en andere professionals.

BEST MIRRORLESS CSC PROFESSIONAL HIGH SPEED: α9

De meest geavanceerde digitale camera die Sony ooit heeft gemaakt is de α9. Deze camera biedt continu fotograferen zonder blackouts tot 20 fps, 60 AF/AE- per seconde, een maximale sluitertijd van 1/32.000 en nog veel meer. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door de 35-mm full-frame Exmor RS CMOS-sensor. Deze unieke sensor is gekoppeld aan een BIONZ X-verwerkingssensor en een front-end LSI die de algehele prestaties maximaliseert. De α9 heeft een geluidloze sluiter. Dit maakt de camera bij uitstek geschikt voor situaties waarin stilte een absolute vereiste is. Met het oog op maximale bruikbaarheid en betrouwbaarheid is de camera voorzien van een nieuwe Z-batterij, die ongeveer 2,2x meer capaciteit biedt dan W-batterijen en van twee sleuven voor SD-mediakaarten. Ook is er een Ethernet-poort geïntegreerd en zijn er tal van nieuwe instellingen, knoppen en aanpasbare opties toegevoegd die essentieel zijn voor professioneel gebruik.

BEST CSC STANDARD ZOOM LENS: FE 24–105 mm F4 G OSS

De FE 24–105 mm F4 G OSS standaard zoomlens levert hoogwaardige foto- en videoprestaties met een compact ontwerp. Deze compacte lens heeft een brandpuntsafstandbereik van 24 tot 105 mm en levert uitstekende G Lens-beeldprestaties. De FE 24–105 mm F4 G OSS kan worden ingezet voor veelzijdige opnamen, zoals landschappen, portretten, bruiloften en diverse andere projecten. Dit objectief beschikt ook over snelle, nauwkeurige en stille autofocusmogelijkheden voor zowel foto- als video-opnamen, waardoor het de ideale aanvulling is voor camera’s met E-mount van Sony.

BEST CSC TELEPHOTO ZOOM LENS: FE 100-400mm F4.5-5.6 GM OSS

De nieuwe FE 100-400 mm F4,5–5,6 GM OSS supertelezoomlens biedt uitmuntende scherpte, snelle AF en een compacte vormgeving. Sony heeft vandaag de lens met het grootste zoombereik en E-mount lensvattingssysteem geïntroduceerd, namelijk de FE 100-400 mm F4,5–5,6 GM OSS supertelezoom (model SEL100400GM). De nieuwe full-frame lens biedt de hoogste resolutie die kenmerkend is voor de premium G-Master™-lenzen van Sony. Het is een krachtig instrument, in het bijzonder geschikt voor enthousiaste, professionele sport-of natuur fotografen.

BEST SUPERZOOMCAMERA: RX10 IV

De RX10 IV heeft een zeer snelle autofocustijd van 0,03 seconden en kan tot 24 fps continu fotograferen met volledige AF / AE-tracking. Deze camera is uitgerust met ‘focal-plane’ fase-detectie met 315 AF-punten. Daarnaast is de camera voorzien van een snelle 24-600mm F2.4- F4 ZEISS Vario-Sonnar T * -zoomlens. Dit compacte model biedt uitstekende prestaties voor hobbyfotografen en professionals op zoek zijn naar de ultieme ‘all-in-one’ oplossing. De RX10 IV is uitgerust met een 1.0-inch 20,1 MP Exmor RS CMOS gestapelde beeldsensor met DRAM chip. Tevens is het model voorzien van een krachtige nieuwe BIONZ X beeldverwerker en front-end LSI. Deze componenten werken allemaal samen om de verwerksnelheid te maximaliseren, waardoor de beeld- en videokwaliteit optimaal is over het gehele bereik van de 24-600mm-lens.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x