Home Gadgets Sony Inzone M9 Review

Sony Inzone M9 Review

by Mark van Truijen

Sony kennen we allemaal van de TV’s, de Playstation en meer, nu komt Sony met de Inzone line up, een line up gericht op de gaming markt en dan ook die op de PC. Zo bracht Sony namelijk de Inzone M9 uit, een 4K monitor die jou het beste zou moeten geven op gebied van grafische kwaliteit.

Wat meteen opvalt is dat de Playstation 5 totaal niet vergeten wordt, het design is namelijk totaal niet standaard en heeft de schitterende witte achterkant. De monitor neemt door zijn vorm en poot niet heel veel ruimte in op het bureau, maar het oogt wel meteen vet. Wel dien je even rekening te houden met een externe voeding, gelukkig is deze niet heel groot.

Zoals gewoonlijk bij monitoren is de montage vrij makkelijk, bijna plug en play. Je koppelt het V stuk aan de basis. Je hangt de monitor er vervolgens zo in, het enige nadeel met dit systeem is dat de monitor niet kan roteren. Mocht je hem dus als secundaire gebruiken dan raad ik dat toch wel af. Je moet er gewoon voor zitten. Nog een klein minpuntje is dat de hoogte niet heel veel ingesteld kan worden. Voor de lange mensen(mijzelf) is het zorgen voor een hoog bureau.

Naast het gruwelijke design is ook de besturing voor de monitor top, zo vindt je aan de achterzijde een mini joystick waarmee je dezes bedient. Ook vindt je er een aan/uit knop, deze zit op de perfecte plek zodat je niet zomaar de monitor uitzet.

Als we dan naar het belangrijkste kijken, want het gaat natuurlijk om de beeldkwaliteit. Sony maakt gebruik van een IPS paneel, deze heeft een 4K resolutie met 144Hz refresh rate, daarnaast zit er een respons tijd op van 1ms. Naast dat de monitor G-Synch compatible is, ondersteund deze ook VRR via HDMI 2.1, hierdoor is het de perfecte partner voor mensen met een nieuwe console.

De Inzone M9 presteert eigenlijk perfect op de PC, maar doet het toch net wat beter met de PS5, werkt daar ideaal op en geeft je toch een palet van volle kleuren, strakke reactie tijden. Je zal geen haperingen in je beeld tegenkomen, anders dan die vanuit een spel komen. Vanuit grafisch oogpunt zorgt het G-sync/adaptive sync gedeelte ervoor dat je naadloze overgang van beelden hebt. Mocht je nou gamen met het geluid van je monitor, dat kan, er zitten twee 2W speakers in verwerkt, deze geven niet het beste geluid, maar doen gewoon oké hun werk voor een monitor. Maar eerlijk gezegd, als gamer zal je die toch niet gaan gebruiken, aangezien een headset altijd zijn werk doet, check daarom zeker even de Inzone headset review van Sven.

Als we het geheel even goed bekijken knalt Sony de monitoren markt binnen met een klapper, de Inzone M9 is momenteel de beste 4K monitor op de markt. Vlak daarachter komen de Philips Momentum monitoren. Dankzij 96 zones aan volle kleuren zorgt de Inzone ervoor dat je alles krijgt op beeld wat je wilt. Wel moet je voor dit alles even flink in de buidel tasten, de monitor zit namelijk echt in het hogere segment qua prijsklasse.

Een gemis dat niet mee geleverd wordt zijn extra kabels, waar je bij de meeste high class monitoren een flinke lading kabels krijgt, is dat hier niet zo. Behalve de standaard kabels, is de rest afwezig. Ook dat hij niet echt kan roteren en de hoogte niet ideaal is, is het voor mij een monitor die ik even laat staan. Maar mocht jij een goeie portemonnee hebben en het beste op grafische kwaliteit willen, dan is deze voor jou.


Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: