Home Gadgets Sony introduceert volledig vernieuwde BRAVIA 4K HDR TV line-up in de Benelux

Sony introduceert volledig vernieuwde BRAVIA 4K HDR TV line-up in de Benelux

by Mark van Truijen

Begin 2017 lanceerde Sony de eerste 4K OLED HDR TV onder de naam BRAVIA A1 OLED. Het kunstzinnige design, de Acoustic Surface geluidstechnologie en hoogwaardige beeldkwaliteit werd wereldwijd geprezen. Om aan de toenemende vraag te voldoen en OLED nog toegankelijker te maken komt Sony met de nieuwe AF8-serie. Tevens worden de XF90XF85 enXF80-serie geïntroduceerd als toevoeging aan het BRAVIA LED-assortiment.

“Vorig jaar heeft Sony de BRAVIA A1 OLED gelanceerd in de Benelux. Dit model is zo succesvol dat we met trots de AF8 BRAVIA OLED-serie toevoegen aan onze line-up. We garanderen de ultieme beeldkwaliteit dankzij de 4K HDR Processor X1 Extreme beeldprocessor en het beste geluid dankzij Acoustic Surface. Met deze lancering volgen wij onze missie om consumenten altijd de beste entertainmentervaring te bieden” aldus Machiel Frijters, Head of Marketing bij Sony Electronics Benelux.

AF8-serie (55” en 65”) BRAVIA OLED 4K HDR TV

De innovaties van BRAVIA A1 OLED zijn meegenomen bij het ontwerp van de AF8-serie. Ook dit model ondersteunt HDR (High Dynamic Range). Dit zorgt voor een uitstekend contrast met rijke kleuren mogelijk gemaakt dankzij de 4K HDR Processor X1 Extreme-beeldprocessor. Deze verbetert de kleurnauwkeurigheid, het contrast en de helderheid.

De AF8 is uitgerust met een TRILUMINOS display en is geschikt voor een breed scala aan bronnen dankzij HDR-10, HLG (Hybrid Log Gamma) en Dolby Vision HDR-ondersteuning. De meer dan 8 miljoen pixels zorgen voor indrukwekkende zwarttinten, levendige kleuren, een dynamisch contrast, scherpe beelden en een brede zichthoek.

Net als de BRAVIA A1 is de AF8 uitgerust met de Acoustic Surface-geluidstechnologie. Dankzij deze innovatie resoneert het hele scherm mee op de geluidsgolven. Dit resulteert in een realistische reproductie van de geluidsgolven waardoor de perfecte synchronisatie van beeld en geluid ontstaat. Niet alleen aan de voorzijde maar ook aan de zijkanten van het beeldscherm.

Dankzij een discrete voet volgens het One Slate-design concept past de AF8 uitstekend binnen ieder type interieur. Het design is zo ontworpen dat luidsprekers niet zichtbaar zijn. Het vooraanzicht van de TV vormt daardoor een bijzonder fraai geheel. Aan de achterzijde is een krachtig subwoofer opgenomen en kabelmanagementsysteem verwerkt dat kan worden opgevouwen voor wandmontage.

De AF8 is uitgerust met het Android TV besturingssysteem van Google. Dit interactieve platform biedt streaming van tv-programma’s, series en films via Google Play, Netflix, Uitzending Gemist, YouTube en andere bronnen. Tevens is er de mogelijkheid om persoonlijke content zoals video’s of foto’s te bekijken en via Voice Search op de afstandsbediening snel op internet te zoeken via de TV. Daarnaast is er toegang tot een collectie games en apps via de Google Play Store. Via automatische updates zorgt Sony ervoor dat dit systeem up-to-date blijft. Dit garandeert optimale prestaties van de BRAVIA TV.

XF90-serie (49”, 55”, 65” en 75”) 4K HDR LED TV

Sony introduceert tevens de XF90-serie 4K HDR TV in een 49” 55”, 65” en 75” formaat. Dit model is uitgerust met de X1 Extreme-processor voor een uitstekende weergave van 4K HDR. Met meer dan acht miljoen pixels biedt de XF90 de ultieme kijkervaring met meer detail, kleur en contrast.

De XF90 voorzien van X-Motion Clarity technologie. Dankzij deze innovatie worden snel bewegende beelden in actiefilms of bij sportwedstrijden soepel weergegeven. Deze technologie maakt gebruik van een direct LED local -dimmingsalgoritme voor een optimale afstemming van de helderheid en beweging. De geïntegreerde 4K X-Reality PRO beeldprocessor zorgt voor een natuurgetrouw beeld en een perfect contrast.

Ook biedt de XF90 ondersteuning voor HDR-10, HLG en Dolby Vision HDR formaten. De combinatie van deze technologieën garandeert een realistische kijkervaring bij tv-uitzendingen, dvd’s, Blu-ray, internetvideo’s en digitale foto’s. Beelden worden realistisch weergegeven zonder verlies van details – voor een levensecht beeld bij ieder type content.

Ook de nieuwe XF90 is compatibel met Android TV van Google. Gebruikers kunnen series en films bekijken via Google Play, Netflix, Uitzending Gemist, YouTube en andere bronnen. Tevens zijn games en Apps beschikbaar via de Google Play Store. En dankzij Google Cast is het eenvoudig om content zoals Netflix, Uitzending Gemist of YouTube rechtstreeks te casten naar de TV.

Om het geluid naar een hoger niveau te tillen introduceert Sony een bijpassende soundbar. De HT-XF9000 sluit naadloos aan bij het ontwerp bij het ontwerp van de XF90 en biedt een echte bioscoopervaring. Deze 2.1-kanaals-soundbar produceert Dolby Atmos dankzij de Vertical Surround Engine. De HT-XF9000 biedt ondersteuning voor Dolby Vision en is uitgerust met S-Force PRO front surround.

Naast de AF8 en XF90 introduceert Sony in 2018 de XF85 en XF80-serie. Meer informatie over de specificaties van alle modellen is hieronder terug te lezen.

AF8-serie (55” en 65”) 4K HDR OLED TV

·        Sony BRAVIA OLED TV met meer dan 8 miljoen pixels die zorgen voor een uitstekend beeld met hoogwaardige kleuren, perfecte zwarttinten, een dynamisch contrast, scherpe beelden en een brede kijkhoek.

·        4K HDR X1 Extreme beeldprocessor voor een optimale 4K HDR kijkervaring. Deze beeldprocessor is voorzien van Object Based HDR-remaster, Super Bit Mapping 4K HDR en uitgerust met een snelle beeldprocessor.

·        Acoustic Surface technologie waardoor het gehele scherm resoneert voor een fantastisch geluid rechtstreeks vanuit het beeldscherm. Dit garandeert een uitstekende synergie tussen beeld en geluid.

·        Ondersteuning voor HDR voor meer helderheid, een hoger contrast en levendigere kleuren met HDR-10, HLG (Hybrid Log Gamma) en Dolby Vision HDR-ondersteuning.

·        Natuurgetrouwe weergave van kleuren dankzij een TRILUMINOS Display.

·        Gebruikt 4K X-Reality PRO om details realistisch weer te kunnen geven.

·        Een minimalistisch design met een stijlvolle voet voor ieder type interieur.

·        Android TV van Google biedt een wereld vol films, muziek, foto’s, games en apps.

·        One Slate Design met een discrete voet en weggewerkte luidsprekers.

·        Innovatief kabelmanagementsysteem voor het wegwerken van kabels.

·        Google Cast Built-in om eenvoudig content als Netflix, Uitzending Gemist of YouTube rechtstreeks vanaf de smartphone of tablet naar de tv te versturen.

XF90-serie (49”, 55”, 65” en 75”) 4K HDR LED TV

·        Uitgerust met een 4K HDR X1 Extreme beeldprocessor voor een natuurgetrouwe 4K HDR kijkervaring. De beeldprocessor is voorzien van Object-Based HDRremaster, Super Bit Mapping 4K HDR, dual database processing en biedt een snelle beeldverwerking.

·        Realistische weergave van kleuren dankzij een TRILUMINOS Display.

·        Voorzien van 4K X-Reality PRO technologie om details realistisch weer te kunnen geven.

·        Biedt ondersteuning voor HDR voor meer helderheid, een hoger contrast en levendigere kleuren met HDR-10, HLG (Hybrid Log Gamma) en Dolby Vision HDR-formaten.

·        X-tended Dynamic Range PRO verbetert HDR- en SDR-content via een direct LED local -dimmingsalgoritme voor een optimale afstemming van de helderheid (6 keer XDR-contrast).

·        De XF90-serie is voorzien van X-Motion Clarity. Deze nieuwe technologie zorgt ervoor dat snelle actie soepel en helder wordt weergegeven.

·        Integratie van Google Android TV voor films, muziek, foto’s, games en apps. Google Cast Built-in om streamingservices als Netflix, Uitzending Gemist of YouTube rechtstreeks vanaf de smartphone of tablet naar de tv te versturen.

·        Minimalistisch design met aluminium afwerking en een elegant gebogen L-vormige voet.

·        Innovatief kabelmanagementsysteem voor het wegwerken van kabels.

·        Design sluit naadloos aan bij de HT-XF9000-soundbar voor de perfecte combinatie van een uitstekend beeld en een krachtig geluid.

XF85-serie (43”, 49”, 55”, 65”, 75” en 85”) 4K HDR LED TV

·        BRAVIA LED TV met 4K HDR X1 beeldprocessor met Object-Based HDR remaster, Super Bit Mapping 4K HDR en een snelle beeldverwerking.

·        Hoogwaardige weergave van kleuren dankzij een TRILUMINOS Display

·        Gebruikt 4K X-Reality PRO technologie om details optimaal weer te kunnen geven

·        Android TV van Google biedt een wereld vol films, muziek, foto’s, games en apps.

·        Google Cast Built-in om eenvoudig content als Netflix, Uitzending Gemist of YouTube rechtstreeks vanaf de smartphone of tablet naar de tv te versturen.

·        XF85-serie biedt ondersteuning voor HDR voor meer helderheid, een hoger contrast en levendigere kleuren met HDR-10, HLG (Hybrid Log Gamma) en Dolby Vision HDR-formaten.

·        Ultra Slim design met aluminium afwerking en een elegant gebogen standaard.

·        Innovatief kabelmanagementsysteem voor het wegwerken van kabels.

XF80 serie (43”, 49” en 55”) 4K HDR LED TV

·        Uitgerust met 4K X-Reality PRO technologie om details optimaal weer te kunnen geven.

·        Realistische weergave van kleuren dankzij een TRILUMINOS Display.

·        Google Android TV voor een wereld vol films, muziek, foto’s, games en apps.

·        Google Cast Built-in om eenvoudig content als Netflix, Uitzending Gemist of YouTube rechtstreeks vanaf de smartphone of tablet naar de tv te versturen.

·        Biedt ondersteuning voor HDR voor meer helderheid, een hoger contrast en levendigere kleuren.

·        Ontworpen met een Ultra Slim design met aluminium afwerking en een elegant gebogen standaard.

·        Innovatief kabelmanagementsysteem voor het wegwerken van kabels.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x