Home GadgetsFotografie Sony introduceert de ultieme vlogcamera: de compacte en robuuste RX0 II

Sony introduceert de ultieme vlogcamera: de compacte en robuuste RX0 II

by Pim, Sel

·        Filmopnamen in 4K en vernieuwde beeldstabilisatie

·        Zeer compacte RX0 II is vormgegeven in een stevige behuizing: waterbestendig, schokbestendig en drukbestendig

·        Inzetbaar als vlogcamera dankzij het waterbestendige lcd-scherm dat 180 graden gekanteld kan worden en Clear Image Zoom

·        Microfoonaansluiting en de handgreep (VCT-SGR1) zijn ideaal voor het produceren van hoogwaardige vlogs

·        Stacked Exmor RS-sensor van 13,2 x 8,8 mm met 15,3 megapixels

·        Voorzien van een vaste ZEISS Tessar T* 24 mm F4-groothoeklens met een maximale sluitertijd van 1/32.000 seconde en de mogelijkheid om foto’s te maken tot 16 fps

·        Perfect voor selfies door de verbeterde kleurreproductie, nieuwe Soft Skin Effect-modus en geavanceerde Eye-AF

·        Opnamen in 40x superslowmotion, S-Log2 integratie en 4K HDMI-uitvoer

·        Mogelijkheid om draadloos meerdere camera’s te verbinden en hoogwaardige beelden te produceren uit verschillende invalshoeken

Sony lanceert de compacte en zeer robuuste RX0 II camera als de ultieme oplossing voor vloggers. De RX0 II (modelnaam: DSC-RX0 II) is ’s werelds kleinste en lichtste premium compactcamera en biedt de beeldkwaliteit van de Sony RX-serie in een robuuste behuizing.

Dit model bouwt voort op de water- en stofbestendige, schokbestendige en stootvaste kenmerken van de RX0. De camera is geschikt voor interne opnamen in 4K en biedt een lcd-scherm dat tot 180 graden omhoog en tot 90 graden naar beneden gekanteld kan worden. Een van de belangrijkste toevoegingen aan de RX0 II is de elektronische beeldstabilisatie. Dankzij deze technologie blijven de opnames tijdens het vloggen scherp en rustig zelfs bij snelle bewegingen.

In de RX0 II zit een stacked Exmor RS CMOS beeldsensor van 13,2 x 8,8 mm met 15.3 megapixels en een BIONZ X-beeldverwerkingsprocessor. Deze combinatie is uitermate geschikt voor snelle prestaties en hoogwaardige beeldkwaliteit voor zowel foto’s als video’s. Ook levert dit model een indrukwekkend ISO-bereik van 80-12800. De geïntegreerde ZEISS Tessar T* groothoeklens van 24 mmF4.0 heeft een verkleinde minimale scherpstelafstand van 20 cm en is daardoor perfect voor het maken van selfies.

Een camera voor alle omstandigheden

Met een gewicht van 132 gram en afmetingen van 59 mm x 40,5 mm x 35 mm (B x H x D) verlegt de RX0 II de grenzen van een premium compact camera. De camera kan worden gebruikt om foto’s en video’s te maken onder moeilijke omstandigheden, zoals in de regen, onder water of in een zanderige of stoffige omgeving. De camera is waterbestendig tot 10 meter diep, stofbestendig, schokbestendig tot maximaal 2 meter en stootvast tot een kracht van maximaal 200 kg.

“Het doel van de originele RX0 was om oneindig veel creatieve mogelijkheden met foto en video aan te bieden”, zegt Jelger Annegarn, Marketing Manager Digital Imaging voor Sony Benelux. “Met de RX0 II voegt Sony essentiële functies toe waardoor de camera nu ideaal is voor onderweg en uitermate geschikt voor vloggen of het maken van de perfecte selfie.”

Een nieuwe standaard in beeldkwaliteit

De RX0 II biedt interne filmopnamen in 4K met 30p en leest pixels volledig uit zonder pixelbinning en met 1,7x oversampling. Dit vermindert moiré en onregelmatigheden en zorgt voor vloeiend beeldmateriaal in 4K van hoge kwaliteit. Met de recent geïntroduceerde Imaging Edge-app van Sony kan dit beeldmateriaal eenvoudig worden overgezet naar een smartphone, worden bewerkt en worden gedeeld op social media.

Om stabiele beelden te garanderen is de RX0 II voorzien van ingebouwde elektronische beeldstabilisatie, zelfs wanneer content vanuit de hand gemaakt wordt. De stabiliteit kan worden geoptimaliseerd door het beeldmateriaal te exporteren naar een smartphone of tablet via de add-on Movie Edit. Via deze toepassing wordt extra informatie (verfijnde beelddetails) vanuit de beeldopname verwerkt in de video. Hierdoor lijkt het alsof de content is gefilmd met een gimbal. In de add-on Movie Edit zit tevens de Intelligent Framing-functie. Met deze toepassing kan het gefilmde object in het midden van het frame wordt gehouden om vervorming te corrigeren in een nabewerking. Vervolgens kan de gewenste hoogte-breedteverhouding worden geselecteerd op basis van het kanaal waarop de video wordt gedeeld.

Extra filmfuncties van de RX0 II zijn onder andere opnamen in superslowmotion tot 1000 fps, een 4K HDMI-uitgang en simultane proxy-filmopnamen. Gebruikers kunnen tevens gebruikmaken van de functies Picture Profile, S-Log2 en Time Code (TC).

Hoogwaardige specificaties om ieder moment vast te leggen

De RX0 II is veelzijdig in de zin dat deze naast de videocapaciteiten een scala aan functies voor fotografie bevat. De camera is uitgerust met een sluiter tegen vervorming van tot 1/32.000 seconde en maakt foto’s tot 16 fps. De oorspronkelijke RX0 heeft een upgrade gekregen met verbeterde kleurreproductie, waardoor de natuurlijke en levendige kleuren van de menselijke huid nog beter worden weergegeven. Dit model biedt tevens de mogelijkheid om een Soft Skin Effect toe te passen om kleine onvolkomenheden en rimpels weg te werken. Ook kunnen de foto’s worden beschermd tegen verwijdering en kunnen continue opnamen gegroepeerd worden weergegeven op de camera.

De populaire eye-autofocus van Sony is eveneens beschikbaar in de RX0 II. De snelheid, nauwkeurigheid en bediening van de eye-autofocusfunctie is aanzienlijk verbeterd. Dit maakt het nog eenvoudiger om een portret vast te leggen. Door de sluiterknop half in te drukken wordt het oog van het object scherpgesteld. Via de voorkeurstoetsen van de camera kan tevens worden bepaald op welk oog de AF geactiveerd wordt. (links / rechts / automatisch). Dankzij deze innovatie kan de fotograaf zich volledig concentreren op de compositie zonder zich zorgen te hoeven maken over scherpstelling.

Voor het maken van timelapse-opnamen heeft de RX0 II een ingebouwde intervalopname functie. Deze beelden kunnen worden bewerkt tot fraaie time-lapsevideo’s via de nieuwe Imaging Edge software van Sony.

Multicamera opties

Er kunnen maximaal 5 RX0 II camera’s draadloos worden aangestuurd met de Imaging Edge Mobile-app (voor Android en IOS)van Sony. De RX0 II is tevens compatibel met het camerabesturingskastje CCB-WD1 waarmee maximaal 100 camera’s kunnen worden verbonden en bediend in een opstelling met meerdere bedrade camera’s. Dit biedt meer flexibiliteit en creativiteit voor producties met de RX0 II ultra-compactcamera met een 1-inch sensor.

Prijzen en beschikbaarheid

De RX0 II-set met de VCT-SGR1-vlogkit (inclusief beugel) is vanaf mei 2019 verkrijgbaar in de Benelux voor € 800.Ga voor meer informatie over de nieuwe RX0 II-camera naar de productpagina of bekijk de productvideo.

Meer op Sony α-Universe

Sony Imaging introduceerde onlangs het α-Universe platform in de Benelux. Deze interactieve website biedt een platform voor de verhalen en het werk van Sony α-ambassadeurs. Op α-Universe staan onder meer uitgebreide profielen, foto’s en videocontent. Tevens biedt het platform tutorials, een lokale evenementenkalender en is het laatste Sony nieuws te raadplegen Het α-Universe platform bestaat uit meer dan 70 Sony ambassadeurs. 

Over Sony Corporation

Sony Corporation is een wereldwijde producent van audio-, video-, game-, communicatie- en informatietechnologieproducten voor de consumenten- en zakelijke markt. Met zijn muziek-, beeld-, computerentertainment- en onlinetoepassingen is Sony een pionier op het gebied van elektronica en entertainment. Sony rapporteerde een samengesteld verkoopresultaat van ongeveer 77 miljard dollar in het afgelopen fiscale boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2018. Meer informatie op de internationale Sony-website: www.sony.net

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: