Home Gadgets Sonos presenteert een smart speaker met ondersteuning voor meerdere spraakdiensten

Sonos presenteert een smart speaker met ondersteuning voor meerdere spraakdiensten

by Mark van Truijen

Sonos heeft vandaag samen met industriepartners Sonos One onthuld, een compleet nieuwe smart speaker met ondersteuning voor meerdere spraakdiensten, die muziek, podcasts, luisterboeken en andere audiocontent afspeelt via meer dan 80 streamingservices. Sonos One, met verrassend rijk geluid en een weldoordacht design dat nauwelijks opvalt in je interieur, gaat $199 Amerikaanse dollar kosten en zal vanaf 24 oktober wereldwijd verkrijgbaar zijn. Reserveringen kunnen vandaag al gemaakt worden op www.sonos.com.

Op de dag van de lancering kunnen muziekliefhebbers in de VS, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland hun Sonos One direct na het uitpakken bedienen via Amazon Alexa, met volledige ondersteuning voor Amazon Music, iHeartRadio, Pandora, SiriusXM en TuneIn. Alexa stembediening voor Spotify op Sonos One zal nog op tijd voor de feestdagen beschikbaar zijn. Stemcommando’s zoals nummers pauzeren of overslaan, het volume regelen en zelfs vragen wat je hoort zal ook mogelijk zijn voor alle andere muziekservices die Sonos ondersteunt. Iedereen die een Sonos One heeft kan zijn hele Sonos home sound system met zijn stem bedienen.

Met Sonos One kun je ook profiteren van al die andere dingen die mensen zo geweldig vinden aan Alexa – het weerbericht opvragen, alarms instellen, naar het nieuws en verkeersinformatie luisteren, en zelfs de laatste sportuitslagen opvragen. De strategische langetermijnsamenwerking van Sonos met Amazon houdt onder andere in dat Sonos One met Amazon Alexa continu slimmer wordt door updates via de cloud.

In 2018 zal Sonos One ook Google Assistant ondersteunen, waardoor het de eerste en enige smart speaker zal zijn die meerdere grote services voor stembediening ondersteunt. Met de Google Assistant en Sonos beschikken klanten niet alleen over geweldig geluid en een prachtige speaker, maar ook over een persoonlijke assistent die de hele dag klaar staat om je te helpen: met luisteren naar muziek, vragen stellen, het nieuws bijhouden, de lichten dimmen of checken wat er in je agenda staat.

“Als het om streaming entertainment gaat, leven we in een gouden tijdperk”, zei Sonos CEO Patrick Spence. “Maar veel van deze geweldige content wordt beluisterd via smart speakers die niet ontworpen zijn met ook geluidskwaliteit in gedachten. Met de open benadering van partnerships, een agnostische benadering van spraakdiensten, de kracht van onze vele innovatieve partners en een geluidsplatform voor het hele huis, helpen we mensen om meer en beter te luisteren.”

 

Sonos One – de details

Sonos One is onderdeel van het Sonos home sound system, dus het is naadloos geïntegreerd met andere Sonos-speakers en biedt toegang tot meer dan 80 muziekservices. Je kunt Sonos One gebruiken als een losse speaker, draadloos pairen met een andere Sonos One voor stereogeluid en hem gebruiken met een PLAYBASE of PLAYBAR van je home-cinema voor surround-sound.

 

 • Compleet nieuw ontwerp, om een verrassend rijk geluid te produceren voor een speaker van dit compacte formaat.
 • Aangedreven door twee D-klasse digitale versterkers, één tweeter en één mid-woofer.
 • Bevat een reeks van zes microfoons en een aanpasbaar algoritme voor ruisonderdrukking om te focussen op de juiste persoon en ervoor te zorgen dat de spraakdienst alles duidelijk verstaat.
 • Technologie voor het ontvangen en herkennen van stemmen, voorzien van echo-onderdrukking, zorgt ervoor dat de speaker je over de muziek heen hoort. Het volume wordt ook slim verlaagd en “duikt” wanneer je tegen de speaker praat, dus je hoeft niet over de muziek heen te schreeuwen.
 • Het lichtje op de speaker brandt wanneer de microfoon actief is. Het lichtje is met een kabeltje verbonden met hetzelfde circuit als dat van de microfoons, dus als het lichtje niet brandt is de microfoon uitgeschakeld.
 • Eigenaren van Sonos-apparatuur kunnen Trueplay gebruiken om Sonos One snel en eenvoudig te tunen en geweldig te laten klinken, waar je de speaker ook neerzet.
 • Sonos One is verkrijgbaar in een geheel matwitte of matzwarte uitvoering.

“Er zijn veel speakers op de markt die je kunt bedienen met je stem, maar de meeste daarvan zijn slechts apparaten die geluid maken en geen systemen die ontworpen zijn om op een eenvoudige manier geweldig geluid te laten horen in elke kamer van je huis”, zei Giles Martin, Sound Experience Leader bij Sonos. “Eigenlijk hebben we drie gescheiden ecosystemen bij elkaar gebracht: de mogelijk om muziek te starten met je stem, nummers aan je afspeellijst toe te voegen via de Sonos-app en muziek af te spelen in een andere kamer via je Spotify-app – het is heel eenvoudig in het gebruik maar het heeft ons heel wat moeite gekost om het te creëren.”

Klanten buiten de VS, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland profiteren van wat je mag verwachten van een Sonos-speaker – sensationeel geluid, multi-room listening, toegang tot verschillende muziekservices – en hij is klaar voor de toekomst wanneer Sonos samen met een spraakdienst uitbreidt naar nieuwe regio’s.

 

Stembediening ook voor wie al Sonos-apparatuur heeft

Miljoenen bestaande gebruikers van Sonos in de VS, het Verenigd koninkrijk en Duitsland kunnen hun hele Sonos-systeem ook bedienen met Amazon Alexa, dankzij een gratis software-update die vanaf vandaag beschikbaar is. Het enige wat je nodig hebt is een apparaat met Alexa-functionaliteit zoals een Amazon Echo of Echo Dot. Muziek afspelen, vooruit- of terugspoelen door afspeellijsten, een nummer afspelen in één kamer of in een bestaande groep kamers en het volume regelen – het kan allemaal met je stem.

Onze visie is dat Alexa overal beschikbaar zal zijn waar klanten met haar willen communiceren. Gebruikers van Sonos willen sensationele muziek in hun huis afspelen en Alexa helpt mensen om muziek te vinden en daarvan te genieten op een heel natuurlijke manier”, zei Tom Taylor, Senior Vice-President van Amazon Alexa. Bovendien zullen Sonos en Alexa hun klanten het sensationele geluid kunnen brengen dat ze verwachten van een Sonos-speaker samen met een technologie voor afstandsbediening via stem en nog 25.000 andere dingen die Alexa voor je kan doen.

Apple AirPlay 2 komt in 2018
Sonos heeft ook aangekondigd dat het Apple’s AirpPlay 2 zal ondersteunen vanaf begin 2018, waardoor het mogelijk wordt om geluid af te spelen via een iOS-apparaat – inclusief het geluid van YouTube-video’s en Netflix-films – op Sonos-speakers door het hele huis. Eigenaren van Sonos-apparatuur kunnen dan ook vragen stellen aan apparaten met Siri-functionaliteit om muziek op hun Sonos-speakers af te spelen.

Nog meer nieuws

Sonos heeft vandaag nog meer aankondigingen gedaan tijdens het event in New York:

 • Bedien Sonos op jouw manier: Sinds 2016 kunnen eigenaren van Sonos-apparatuur hun speakers direct vanuit de Spotify-app bedienen. En aan het einde van dit jaar zul je Sonos rechtstreeks kunnen bedienen vanuit de apps van nog meer muziekservices, zoals Pandora en Tidal. Rechtstreekse bediening vanuit de apps van Audible, iHeartRadio en Kuke Music volgt begin 2018.
 • De Sonos-app wordt steeds beter: Zodra Sonos-gebruikers hun software bijwerken zullen ze meteen merken dat de app grondig vernieuwd is. Onze app blijft een belangrijke rol spelen naast de stembediening en de apps van partners, zodat alles goed samenwerkt en elkaar perfect aanvult. De navigatie in de nieuwe update is eenvoudiger, waarbij de belangrijkste menuopties in een navigatiebalk onder in het scherm zijn geplaatst, waardoor het makkelijker wordt om muziek in verschillende kamers van je huis af te spelen en snel je favoriete muziek via muziekservices te vinden.
 • Uitbreiding Ontwikkelaarsplatform en Certificeringsprogramma: In 2018 zal Sonos zijn ontwikkelaarsplatform openstellen en API’s leveren aan elke ontwikkelaar die voor onze klanten mooie ervaringen wilt creëren op het Sonos-platform. Partners en ontwikkelaars krijgen toegang tot de tools, documentatie en ondersteuning die ze nodig hebben om nog sneller te innoveren. Het bedrijf heeft ook een certificeringsprogramma uitgerold. Partners krijgen de mogelijkheid om de badge “Works with Sonos” te verdienen, zodat eigenaren van Sonos-apparatuur zeker weten dat bedrijven die ons platvorm verder uitbouwen en innoveren, voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van Sonos. De eerste gecertificeerde partners worden in de komende weken en maanden verwacht, te beginnen met partners als Wrensilva, Tunesmap, Lutron, iPort, WINK, Yumoni en Enno, uit China.
 • Nieuwe winkels in Londen en Berlijn: Gebaseerd op het succes van de flagship store in New York, heeft Sonos plannen aangekondigd om nog voor de feestdagen een winkel te openen in Londen, gevolgd door een derde locatie in Berlijn in 2018.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x