Home Gaming Sonic racet naar de Nintendo 3DS in Sonic Boom: Fire & Ice

Sonic racet naar de Nintendo 3DS in Sonic Boom: Fire & Ice

by Mark van Truijen

Nintendo of Europe en SEGA of Europe maken vandaag bekend dat ze een nieuwe distributieovereenkomst hebben gesloten voor het aankomende Sonic Boom: Fire & Ice dat deze winter in Europa, exclusief voor de Nintendo 3DS-systemen, zal verschijnen. De overeenkomst houdt in dat Nintendo of Europe verantwoordelijk is voor de verkoop, marketing en distributie van de game in Europese gebieden, terwijl SEGA of Europe de uitgever blijft.

De iconische ‘blauwe egel’, Sonic the Hedgehog, laat zich in Sonic Boom: Fire & Ice weer eens van zijn snelste kant zien. Het spel biedt avontuur, snelheid en verkenningselementen, aangevuld met gloednieuwe ‘vuur-en-ijs’-mogelijkheden die de actie naar een hoger niveau tillen. Natuurlijk zijn de helden Sonic, Tales, Knuckles, Amy en Sticks allemaal opnieuw van de partij.

Sonic Boom: Fire & Ice is ontwikkeld door Sanzaru Games Inc. Het is een spel voor een enkele speler, maar mét samenwerkingselementen en inclusief beroemde personages, gebeurtenissen en achtergronden uit het Sonic Boom-universum. Spelers gaan met Sonic en zijn vrienden op avontuur in zowel bekende als nieuwe omgevingen, waar ze het niet alleen aan de stok krijgen met Dr. Eggman maar ook met de nieuwe superschurk D-Fekt. Om hun wereld tegen deze boeven te beschermen, moet het team zowel verkennend als racend te werk gaan.

Voor een heel nieuwe spelervaring is de gameplay van Sonic Boom: Fire & Ice verrijkt met vuur-en ijselementen. Hierdoor kunnen personages bijvoorbeeld nieuwe acties uitvoeren of op verrassende manieren hun omgeving beïnvloeden. Het is vaak mogelijk om op topsnelheid door de levels te rennen, maar spelers hebben ook de optie om op een lager tempo verkennend en puzzelend de levels te voltooien.

Een ander nieuw element in het spel is Bot Racing, een extra game met multiplayer-mogelijkheden die is verbonden met het singleplayer-verhaal. Bot Racing is een uitbreiding van Sonic Boom: Fire & Ice die helemaal draait om racen en snelheid. Spelers kunnen Bots met uiterlijkheden van Sonic en andere personages vrijspelen om daarmee tegen vrienden te racen op razendsnelle parkoersen.

Het videogame-personage Sonic the Hedgehog verscheen voor het eerst in juni 1991 en werd met zijn coole uitstraling en kenmerkende snelheid meteen een icoon voor een hele generatie gamers. In de jaren die volgden groeide Sonic uit tot een wereldwijd fenomeen met inmiddels meer dan 140 miljoen verkochte games op consoles, PC’s, mobiele telefoons en tablets. SEGA’s iconische blauwe egel is buiten videogames ook zeer succesvol geworden als licentie voor speelgoed, kleding, strips en tekenfilms.

Sonic Boom: Fire & Ice voor de Nintendo 3DS-systemen komt deze winter beschikbaar in Europa.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x