Home Gaming SEGA neemt Two Point Studios over

SEGA neemt Two Point Studios over

by Jos Vis

SEGA Europe Ltd., een dochteronderneming van het in SEGA Games gevestigde hoofdkantoor in Tokio, is verheugd de acquisitie van Two Point Studios, de in Farnham gevestigde ontwikkelaar achter het bekroonde Two Point Hospital aan te kondigen. Two Point Studios werkte sinds januari 2017 samen met SEGA Europe in een uitgeverspartnerschap in het kader van het Searchlight-programma van SEGA Europe. Het Searchlight-team zoekt naar spannend nieuw ontwikkeltalent, werkt aan nieuwe IP, met franchisepotentieel, en deze acquisitie is de eerste in zijn soort als een direct resultaat van dit interne initiatief.

Two Point Studios werd in 2016 opgericht door Lionhead-alumni, Gary Carr, Mark Webley en Ben Hymers, met als doel toegankelijke games te creëren met een ingetogen diepte, vervat in atypische werelden. Het trio begon met het samenstellen van een 17-koppig team, met talent van enkele van de beste en meest ervaren ontwikkelaars, die samen hebben gewerkt aan titels als Zwart en Wit, Alien: Isolation en Fable in studio’s waaronder Creative Assembly, Lionhead en Mucky Foot . Op 30 augustus 2018 werd Two Point Hospital wereldwijd gelanceerd als digitale download van een pc, waarmee kritieken en commercieel succes werden vergaard.

Na de overname wordt Two Point Studios een SEGA-studio in volle eigendom en een volledig geïntegreerde SEGA Europe-pijler, naast Creative Assembly, Sports Interactive, Relic Entertainment, HARDlight en Amplitude Studios. Two Point Hospital zal zijn plaats innemen naast de andere illustere franchises van SEGA Europe zoals Total War, Company of Heroes, Football Manager en Endless Space. De studio zal blijven werken aan verschillende spannende onaangekondigde projecten waarvan er de komende maanden meer nieuws zal zijn. Voor SEGA Europe’s Searchlight-initiatief blijft de voortdurende taak van het zoeken naar de beste nieuwe studio’s, degenen die passen bij SEGA’s ethos om nieuwe IP met een sterk franchisepotentieel te leveren, momentum te krijgen.

“We zijn verheugd om Two Point Studios officieel te verwelkomen in de SEGA-familie. Als een relatief nieuwe, Brits-gebaseerde ontwikkelaar met een wereldwijde hit al onder hun riem, wisten we dat we snel moesten overstappen op deze deal, omdat ze een uiterst aantrekkelijke investering zijn met veel talent “, zegt Gary Dale, President / COO voor SEGA Europe Ltd. “Het Searchlight-team van SEGA Europe heeft fantastisch werk geleverd door de studio in de afgelopen twee jaar te integreren en de studio is een fantastische titel gaan produceren met een duidelijk franchisepotentieel.”

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: