Home Gadgets Samsung onthult volledig nieuwe S-UHD TV line-up

Samsung onthult volledig nieuwe S-UHD TV line-up

by Mark van Truijen

Samsung, al tien jaar wereldwijd marktleider in TV’s, onthult zijn spectaculaire line-up S-UHD TV’s op CES 2016. Samsung 2016 S-UHD TV’s bieden een ongeëvenaarde beeldkwaliteit met Quantum dot display en ’s werelds eerste randloze curved design. De slimme gebruikservaring maakt het mogelijk om entertainment op één plek te raadplegen. Daarnaast is de 2016 S-UHD TV line-up uitgerust met Samsungs IoT-hub technologie, waarbij Smart Home via de TV kan worden aangestuurd. Tot slot ontving Samsung de UHD Alliance Premium Certification voor zijn 2016 S-UHD TV’s.

“Onze nieuwe S-UHD TV’s laten onze inspanningen zien om de beste kijkervaring voor thuis aan te kunnen bieden”, zegt Tonnie van Schijndel, Marketing Manager TV en Audio van Samsung Benelux. “In 2016 gaan we verder met de samensmelting van design, innovatie en vakmanschap.”

Samsung S-UHD TV met Quantum dot display: ongeëvenaarde beeldkwaliteit
Samsung 2016 S-UHD TV’s maken gebruik van ’s werelds enige cadmiumvrije, 10-bit Quantum dot display, die een levensechte beeldkwaliteit mogelijk maakt. De TV’s zijn ontworpen om de beste kijkervaring te bieden, ongeacht de lichtomstandigheden.

Dit jaar bieden alle Samsung S-UHD TV’s de mogelijkheid om content in high dynamic range (HDR) te bekijken met een minimum van 1.000 nit HDR. HDR zorgt voor een hoger contrast tussen lichte en donkere beelden. Daarnaast vermindert de nieuwe Ultra Black-technologie lichtreflectie op het scherm. Ultra Black absorbeert natuurlijk licht op dezelfde manier als de ogen van motten, die daardoor ‘s nachts beter kunnen zien.

360° design brengt je middenin de actie
Vier jaar na ’s werelds eerste Curved TV’s introduceert Samsung de eerste randloze Curved TV ooit, de KS9500 S-UHD TV. Zonder omlijsting is de aandacht van de kijker gericht op wat zich op het scherm afspeelt. Samsungs designfilosofie is erop gericht alle onnodige elementen, zelfs de schroeven aan de achterkant van de TV, te verwijderen om een elegant product te ontwikkelen dat van alle kanten aantrekkelijk is.

Ongelimiteerd entertainment dankzij Single Access en Single Remote
Samsung 2016 Smart TV’s met Tizen maken het makkelijker om nieuwe content en diensten te ontdekken en gebruiken. Van TV-programma’s tot series en games, alles is te vinden op één centrale plek.

  • Vernieuwde Smart Hub – De 2016 Smart Hub is ontworpen om op één centrale plek toegang te krijgen tot je favoriete content. Live TV, on demand content, games en zelfs het menu verschijnen op het home screen van de Samsung Smart TV.
  • Samsung Smart Control Remote – Het gebruik van verschillende afstandsbedieningen is met de nieuwe Smart TV’s niet meer nodig. De Samsung Smart TV herkent automatisch de set-top box, game console en home theatersystemen die verbonden zijn met de TV. Dit maakt het mogelijk om alle externe apparaten, zonder installatie, via de Smart Remote te bedienen.
  • Gamen zonder console – Je geniet zonder console van de meest realistische games op groot scherm. Meer dan 500 te streamen of te downloaden games komen beschikbaar op de Smart TV’s. Recente toevoegingen aan PlayStation™ Now zijn Assassin’s Creed III, Batman: Arkham Origins en The LEGO Movie.
  • EXTRA Service – Met een druk op de EXTRA-knop verschijnt informatie over wat je kijkt automatisch op het scherm. Zo zijn tijdens sportevenementen spelersprofielen en –statistieken te raadplegen.
  • Smart View – De Samsung Smart View app voor smartphones maakt het mogelijk om direct te delen met familie. Het vernieuwde Smart View is nu beschikbaar op diverse apparaten, waaronder Android en iOS-toestellen en Windows PC’s. Populaire apps en websites zijn AccuWeather, Crackle, iHeartRadio, M-GO, Plex, Pluto.TV, UFC, Vimeo, YuppTV en meer.
  • Meer toegang tot content – Het streamen van UHD-films en –series van providers als Amazon, M-GO en Netflix en het gebruik van YouTube zijn nog eenvoudiger geworden. Dankzij UHD-technologieën kun je een selectie sportevenementen live via UHD bekijken. Ook kun je Samsungs nieuwe Ultra HD Blu-ray speler aansluiten om via HDMI (2.0a) UHD-films te bekijken met HDR.

TV stuurt Smart Home aan
Alle 2016 S-UHD TV’s zijn uitgerust met IoT-hub technologie. De S-UHD TV verbindt en bestuurt meer dan 200 SmartThings-compatibele apparaten. Of je nu wilt zien wie er aanbelt, de deur op slot wilt doen of het licht wilt uitschakelen, het kan allemaal via de TV.

Bij het kijken van een film schakelt de TV automatisch naar de juiste beeldinstellingen en wordt de soundbar of het surround systeem geactiveerd. Voor volledige ondersteuning en verbinding met SmartThings-compatibele apparaten, is een SmartThings Extend USB-adapter vereist.

Samsungs eerste Ultra HD Blu-ray speler
Samsung onthult ook zijn eerste Ultra HD Blu-ray speler, de UBD-K8500. De Blu-ray speler is geschikt voor HDR en geeft vier keer de resolutie en 64 keer meer detail in kleur weer dan conventionele Blu-ray spelers. De Blu-ray speler heeft een slank curved design, en is vanaf het tweede kwartaal beschikbaar in Nederland.

Het koppelen van de Blu-ray speler aan een Samsung S-UHD TV met Quantum dot displays maakt de beelden beter dan ooit. De ingebouwde upscaling-technologie verbetert de beeldkwaliteit van standaard Blu-ray discs en DVD’s. Je kunt ook CD’s afspelen.

Samsung werkt samen met Hollywoodstudio’s om een selectie Ultra HD Blu-rays met HDR beeldkwaliteit aan te bieden. Zo brengt 20th Century Fox dit jaar meer dan 100 4K Ultra HD films met HDR uit, waaronder titels als The Martian en Peanuts.

2016_20SUHD_20T_28KS9500_29

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x