Home Gadgets Samsung onthult op CES 2016 de innovaties die onze levens gaan veranderen

Samsung onthult op CES 2016 de innovaties die onze levens gaan veranderen

by Mark van Truijen

Samsung maakt op CES 2016 zijn visie op het komend jaar bekend. Het technologiebedrijf onderstreept daarbij het belang van innovaties om het dagelijks leven leuker en makkelijker te maken. Samsung ziet het Internet of Things (IoT) als een open platform en zet hierop in met zijn SmartThings-technologie. Op CES introduceert Samsung ’s werelds eerste randloze Curved S-UHD TV’s met Quantum dot display, de connected Family Hub-koelkast, de nieuwste Gear S2 smartwatch en een Windows-tablet met een groot scherm, de Galaxy TabPro S.

“Samsung is al jaren bezig om levens te veraangenamen met slimme technologieën”, zegt Menno van den Berg, Managing Director van Samsung Nederland. “Dit jaar hebben we een grote stap gemaakt met verschillende IoT-geschikte producten en diensten. Door goed naar de wensen en behoeften van onze gebruikers te luisteren, en door ons ecosysteem te versterken, gaan we ook de komende jaren de levenskwaliteit vergroten. In 2016 zetten we de volgende stap naar een toekomst vol technologische mogelijkheden.”

Next Generation Home Entertainment
Samsung onthult de nieuwe line-up S-UHD TV’s met Quantum dot display. ‘s Werelds eerste randloze Curved TV’s bieden de slimste gebruikservaring ooit. Zo is het makkelijk om al je entertainment content op één plek te raadplegen.

Samsungs 2016 S-UHD TV’s hebben ‘s werelds enige cadmiumvrije, 10-bit Quantum dot display. De TV’s zijn ontworpen om de beste kijkervaring te bieden, ongeacht de lichtomstandigheden. Het Quantum dot display, de toekomst van displaytechnologie, converteert licht naar vrijwel het hele kleurenspectrum zonder vervorming of compromissen aan helderheid. Hierdoor geniet je van een optimale kijkervaring.

Samsung onthult de laatste toevoegingen aan de audio product line-up, zoals de HW-K950 Soundbar. De eerste soundbar van het bedrijf met Dolby Atmos® en de eerste soundbar met twee Dolby Atmos®-enabled wireless rear speakers. De complete HW-K950 set levert een ongelooflijk 5.1.4-channel geluid.

Verder presenteert Samsung zijn eerste Ultra HD Blu-ray speler, de UBD-K8500. De Blu-ray speler is geschikt voor HDR en geeft vier keer de resolutie en 64 keer meer detail in kleur weer dan conventionele Blu-ray spelers. Het koppelen van de Blu-ray speler aan een Samsung S-UHD TV met Quantum dot display maakt de beelden beter dan ooit. De ingebouwde upscaling-technologie verbetert de beeldkwaliteit van standaard Blu-ray discs en DVD’s. Je kunt ook CD’s afspelen. De Blu-ray speler heeft een slank curved design en is vanaf het tweede kwartaal beschikbaar in Nederland.

Voor meer informatie over de nieuwe audiovisuele producten van Samsung, kijk je op http://www.samsung.com/nl/perspagina/samsung-onthult-volledig-nieuwe-s-uhd-tv-line-up/.

Intelligente digitale toepassingen veranderen de keuken
Samsung onthult ook een nieuwe Family Hub-koelkast. Centraal staat het 21,5 inch Full HD LCD touchscreen, een digitaal bedieningspaneel voor Smart Home.

De eigenschappen van de Family Hub-koelkast:

  • Verbeterd voorraadmanagement: drie ingebouwde camera’s maken als de deur wordt gesloten een foto van de binnenzijde van de koelkast. Zo kun je via je smartphone altijd zien wat je nog op voorraad hebt.
  • Communicatiecentrum voor het gezin: op het scherm van de Family Hub-koelkast kunnen gezinsleden aantekeningen achterlaten, foto’s posten en agenda’s delen. Het scherm check je buitenshuis eenvoudig op je smartphone.
  • Ruim baan voor IoT-technologie: de Family Hub-koelkast is een dynamisch productplatform dat optimaal gebruik maakt van de kracht van Samsungs IoT-diensten. Zo kun je vanaf het scherm checken of je voordeur dicht is of de lichten thuis uitdoen.
  • Connected Entertainment: met de ingebouwde speakers op de Family Hub-koelkast stream je je favoriete muziek. Ook speel je content via Samsung Smart TV’s direct af op het touchscreen. Tot slot kun je connecten met je Bluetooth-speakers.

Voor meer informatie over Samsungs nieuwste huishoudelijke producten, kijk je op http://www.samsung.com/nl/perspagina/samsung-onthult-slimme-koelkast-als-middelpunt-in-elke-keuken

Grensverleggend in mobiele productiviteit en wearable technologie
Samsung onthult twee nieuwe edities van de Gear S2 classic smartwatch. De Gear S2 is vanaf februari beschikbaar in 18K plated Roségoud en Platinum. Zo heb je nog meer mogelijkheden de smartwatch te matchen aan je outfit en te personaliseren naar eigen smaak.

De nieuwe Gear S2 heeft NFC-technologie, waarmee Samsung Pay mogelijk is. Samsung Pay is vanaf begin dit jaar beschikbaar voor Gear S2 gebruikers in de VS.

Samsung werkt nauw samen met partners om meer gemak en mogelijkheden aan de Gear S2 toe te voegen. Naast populaire internationale apps als CNN en Bloomberg, geven lokale apps van NOS en Telegraaf je toegang tot het laatste nieuws, maakt ParkMobile parkeren nog makkelijker en heb je met de KLM- of Pathé-app je vlieg- en bioscooptickets altijd om je pols.

Voor meer informatie over de Samsung Gear S2, kijk je ophttp://www.samsung.com/nl/perspagina/samsung-introduceert-nieuwe-edities-gear-s2-smartwatch

Daarnaast kondigt Samsung de Galaxy TabPro S aan. Deze premium tablet combineert Samsungs innovatieve technologie met Windows 10 van Microsoft. Het apparaat met bijgeleverde keyboard brengt de meest gebruikte mogelijkheden van laptops en tablets samen. Zo heb je toegang tot de functies van een notebook-PC op het formaat en gewicht van een tablet. Het gevolg is de meest productieve mobiele ervaring. Thuis, op werk en onderweg.

De Galaxy TabPro S biedt het eerste Super AMOLED display voor Windows en dankzij fast charging laad je de batterij in 2,5 uur volledig op. De Galaxy TabPro S is compatibel met een multiport adapter en Bluetooth Pen.

Voor meer informatie over de Samsung TabPro S, kijk je ophttp://www.samsung.com/nl/perspagina/samsung-kondigt-galaxy-tabpro-s-aan

Samsung Electronics
​Samsung Electronics inspireert de wereld en creëert een toekomst met vernieuwende ideeën en technologieën waarmee wij nieuwe ervaringen bieden op het gebied van TV’s, smartphones, wearables, tablets, camera’s, huishoudelijke apparaten, printers, medische apparatuur, netwerksystemen, halfgeleiders en LED-oplossingen. Door initiatieven zoals Digital Health en Smart Home, zijn wij toonaangevend in het Internet of Things. Dit doen we met 319.000 medewerkers in 84 landen met een jaaromzet van 196 miljard dollar. Voor meer informatie over Samsung Electronics Benelux bezoekt u www.samsung.com en onze officiële blog www.samsung.com/nl/discover.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x