Home Gaming Samsung lanceert nieuwe UHD monitoren

Samsung lanceert nieuwe UHD monitoren

by Mark van Truijen

Samsung breidt zijn portfolio met ultra high-definition (UHD) monitoren uit. Het aanbod sluit daarmee beter aan op de behoeften van consumenten en zakelijke gebruikers. De UE590 en UE850 monitoren bieden levensechte, contrastrijke beelden. De UE590 komt in 23,5 en 28 inch beschikbaar en is daarmee geschikt voor privégebruik. Door de levensechte beeldkwaliteit intensiveren gamers hun spelervaring. Ook is de UE590 perfect voor de consumptie van je favoriete entertainment. De krachtige prestaties, verbeterde resolutie en dynamische connectiviteit maken de UE850 (23,5, 28 en 31,5 inch) geschikt voor zakelijk gebruik.

Bij monitoren draait het om levensechte beeldkwaliteit en zuivere beeldreproductie,” zegt Eric Tinga, Senior Product Manager Display & Cloud Solutions van Samsung Nederland. “Met de geavanceerde UE590 en UE850 hebben we ons verdiept in wat mensen zoeken in een monitor. Beide monitoren zijn de weerslag van de huidige stand in displaytechnologie. Het is het beste wat er momenteel beschikbaar is.

Verbeterde visuele performance
Met meer dan 8 miljoen pixels en vier keer meer detail dan Full HD (FHD) schermen zetten de UE590 en UE850 de nieuwe standaard. Als enige monitoren steunen zij AMD FreeSync technologie, wat inhoudt dat de refresh rate wordt gesynchroniseerd met de frame rate van je AMD grafische kaart. Het resultaat is een soepele en perfecte weergave zonder tearing. Met responstijden van één milliseconde (28 inch model) geniet je als gamer van de snelst mogelijke on-screen actie zonder een spoor van blur of ghosting, wat nog eens wordt versterkt door een verversingsfrequentie van 60 Hz.

Veelzijdig multitasken door verbeterde connectiviteit
Beide UHD monitoren hebben een geïntegreerde DisplayPort (DP) en HDMI-aansluitingen. De 28 en 31,5 inch UE850 met Quad Interface is te verbinden via DP 2.1, miniDP, HDMI 2.0 en HDMI 1.4a bronnen. HDMI 2.0 en DP 2.1 ondersteunen 60 Hz 4K resolutie, het dubbele van de maximale resolutie van HDMI 1.4a (4K op 30Hz).Ook de UE850 heeft vier USB 3.0 ports. Twee daarvan zijn super-charging USB’s zodat je meerdere mobiele apparaten tegelijkertijd kunt opladen met een snelheid die drie keer hoger ligt dan bij normale USB 2.0 ports. Een docking station is daarmee overbodig.Op zowel de UE590 als de UE850 kun je met Picture-by-Picture (PBP) content van twee verschillende bronnen weergeven. De Picture-in-Picture 2.0 (PiP) modus maakt het mogelijk om tot 25 procent van het scherm te gebruiken voor opgeblazen (of juist verkleind) beeld.

Comfortabel en functioneel
De UE590 en UE850 zijn compatibel met VESA-muurbeugels. Daarnaast is de standaard van de UE850 in hoogte verstelbaar. Door de functies ‘eye-saver’ en ‘flicker free’ kun je langer ononderbroken naar het scherm kijken, zonder dat je ogen ver
moeid raken.

Duurzame prestaties
Zoals alle producten van Samsung zijn de nieuwe UHD monitoren zo ontwikkeld dat ze op een duurzame manier topprestaties leveren. De UE850 is voor 30 procent gecreëerd uit gerecycled plastic en voor de body is geen PVC gebruikt. In de stand ‘Off Timer Plus’ verlaag je je energieverbruik. Met Smart Eco-Saving stel je schermhelderheid bij zodat het energieverbruik daalt. De UE590 biedt dezelfde Eco-Saving Plus oplossingen.

De UE590 23,5 inch is beschikbaar voor een verkoopadviesprijs van € 499,-; de UE590 28 inch is beschikbaar voor een verkoopadviesprijs van € 549,-. De UE850 23,5 inch is vanaf augustus beschikbaar voor een verkoopadviesprijs van € 599,-; de UE850 28 inch is vanaf juni beschikbaar voor een verkoopadviesprijs van € 649,- en de UE850 31,5 inch is vanaf juli beschikbaar voor een verkoopadviesprijs van € 1.199,-.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x