Home Gaming Rotterdamse Pim Niemeijer Wereldkampioen Stratego

Rotterdamse Pim Niemeijer Wereldkampioen Stratego

by Mark van Truijen

De afgelopen dagen streden meer dan honderd deelnemers uit verschillende landen in Waterloo om het Wereldkampioenschap Stratego. De internationale strategen probeerden 200 jaar na de historische veldslag waar Napoleon werd verslagen, elkaars vlag te veroveren. Pim Niemeijer boekte hierin het meeste succes: in zeven van de tien rondes versloeg hij zijn tegenspeler en is daarmee voor de vierde keer Wereldkampioen Stratego. Johnny van Geffen behaalde zilver en Vincent de Boer brons. Vince van Geffen, de zoon van Johnny, is Wereldkampioen bij de junioren tot en met 14 jaar geworden.

Pim is enorm trots op het behalen van deze felbegeerde titel. “Ik heb mij goed voorbereid op dit WK. Samen met een andere sterke speler uit het toernooi heb ik diverse tactieken en, nog belangrijker, de spelers besproken. Dit heeft goed uitgepakt! De partijen waren enorm spannend. Iedere ronde werd in de laatste 10 minuten beslist. Tim Slagboom, de Wereldkampioen van vorig jaar, stond op een gegeven moment naast mijn vlag, toen dacht ik wel even: help! Ik ben enorm blij dat ik deze titel voor de vierde keer heb weten te bemachtigen”.

De Brit Richard Ratkliff behaalde een vierde plaats en de Nederlandse Tim Slagboom, de Wereldkampioen van vorig jaar, eindigde op de vijfde plaats. “Het was een spannend toernooi. In de partij tegen Pim Niemeijer was ik 1 zet verwijderd van het Wereldkampioenschap. Maar Pim was deze keer de betere speler en is daarmee de terechte Kampioen“. 

Zondag wordt het WK afgesloten met de landencompetitie waarin de vier beste spelers van vijf landen het tegen elkaar op nemen.

Over Stratego
Het iconische bordspel Stratego is gebaseerd op het tijdperk van Napoleon en behoort tot de populairste bordspellen aller tijden; wereldwijd zijn er meer dan 20 miljoen exemplaren verkocht. Ook spelen dagelijks vele tienduizenden fans van over de hele wereld het spel online op www.stratego.com. Dit jaar, het jubileumjaar van De Slag bij Waterloo, heeft Jumbo een compleet nieuwe editie van Stratego uitgebracht, Stratego Waterloo. Het spel is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2015 en leert de spelers meer over de beroemde veldslag. Dit najaar brengt Jumbo het bordspel Stratego Conquest uit, het eerste spel voor 2 tot 4 spelers, waar niet een maar alle tegenstanders het op jouw vlag voorzien hebben: een spannend en dynamisch spel voor echte strategen.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x