Home Gadgets RICOH introduceert THETA SC: nieuwe standaardmodel in serie 360-gradencamera’s

RICOH introduceert THETA SC: nieuwe standaardmodel in serie 360-gradencamera’s

by Mark van Truijen

Ricoh lanceert de RICOH THETA SC. Deze 360-gradencamera is het standaardmodel van de populaire RICOH THETA-serie, en is zeer gebruiksvriendelijk voor zelfs onervaren 360-gradencameragebruikers. Het model beschikt daarnaast over een uitgebreide lijst basisfuncties en uitstekende specificaties.

Sinds de introductie van de RICOH THETA in 2013 als ’s werelds eerste 360-gradencamera*¹, werd hij al voor verschillende visuele toepassingen ingezet. De camera legt je volledige omgeving van boven tot onder vast, en creëert unieke, onverwachte visuele expressies. In 2015 werd de RICOH THETA S gelanceerd, een high-end versie van de camera. Deze komt tegemoet aan de behoefte aan hogere beeldkwaliteit en meer gespecialiseerde zakelijke toepassingen. Dit model is dan ook zeer goed ontvangen door fotografen en zakelijke gebruikers – mensen met een grote interesse in 360-gradenfotografie.

De nieuwe RICOH THETA SC is het standaardmodel van de cameraserie, en laat de gebruiker op informele en moeiteloze wijze genieten van 360-gradenfotografie. Daarnaast onderstreept deze versie de opkomst van virtual reality. Dankzij de goed presterende CMOS-beeldsensor en het grote diafragma blijft de hoge beeldkwaliteit van de RICOH THETA S behouden. Bijkomend voordeel van de THETA SC is dat het model lichter is dan voorgaande modellen.

Met de RICOH THETA SC zijn gebruikers in staat de vastgelegde 360-gradenbeelden gemakkelijk naar smartphones en tablets over te zetten. Daarnaast zijn de beelden te uploaden naar de theta360.com-website, waarna ze kunnen worden gedeeld via social media. 360-gradenvideo’s zijn direct naar Facebook en YouTube te uploaden.

De RICOH THETA SC is verkrijgbaar in vier kleuren (blauw, beige, roze en wit). Hierdoor krijgt de camera een persoonlijk randje, en heb je er altijd en overal plezier van. De Theta SC is naar verwachting eind oktober in Nederland beschikbaar voor een retailadviesprijs van 299,00 euro.

Belangrijkste functies

1.       Hoge resolutie, volledig sferische beelden

·       De RICOH THETA SC maakt volledig sferisch beelden met hoge resolutie van circa 14.0 megapixel, dankzij een combinatie van twee onderdelen: een optic twin-lens-system met groot diafragma (hetzelfde F2.0 diafragma als het high-end model), en een grote beeldsensor. Samen maken ze prachtige 360-gradenbeelden, met minimale ruis, zelfs bij het vastleggen van nachtscènes. De fotograaf kan tevens verschillende instellingen bepalen via een met wifi-gesynchroniseerde smartphone of tablet. Dit alles dankzij een volledig opnieuw ontworpen gebruikersinterface van de speciale app.

·       De RICOH THETA SC stelt de gebruiker in staat de gemaakte sferische beelden te uploaden naar de theta360.com-website, waar de beelden vervolgens zijn te delen op social-mediakanalen zoals Facebook, Twitter, Instagram en Tumblr. Gemaakte video’s zijn te uploaden naar onder andere Google Maps™, Google+™ en YouTube™.

2.       Volledig sferische beelden in hoge resolutie

·       De RICOH THETA SC maakt volledig sferische video’s in hoge resolutie en in Full HD-kwaliteit (1920 x 1080 pixels, 30 fps) met een maximale opnametijd van vijf minuten. De gebruiker creëert eenvoudig perfecte video’s op een smartphone of tablet, zonder daarbij een pc te gebruiken. De gebruiker is in staat het beeldformaat, de vorm en compositie van video’s te veranderen met eenvoudige vingertopbediening. En wanneer de gebruiker de bijbehorende THETA+Video-applicaties *² installeert, zijn video’s eenvoudig verder te bewerken.

·       RICOH THETA SC-gebruikers kunnen hun bewerkte video’s (met een maximum formaat van 5 MB) uploaden naar de theta360.com-website en deze vervolgens delen via social media.

3.       360-graden live-view display

·       De RICOH THETA SC beschikt over een live view-display (alleen foto’s) wanneer deze wordt gesynchroniseerd met een smartphone of tablet. De gebruiker kan het resultaat van geconfigureerde instellingen tijdens de opname bekijken op het live view-scherm. De camera beschikt over twee displayinstellingen: full screen en panorama.

4.       Stijlvol, gebruiksvriendelijk body-ontwerp

·       De RICOH THETA SC is voorzien van een led-indicator aan de voorzijde, waardoor de ingestelde modus met één oogopslag is te controleren. Een foto/video-switch bevindt zich aan de zijkant van het apparaat. Gebruikers kunnen het apparaat eenvoudig bedienen, ook wanneer deze van een smartphone of tablet is losgekoppeld.

5.       Andere functies

·       Uitgebreid intern geheugen (circa 8 GB) voor het opslaan van circa 1600 foto’s (volgens L-beeldformaat)

·       Minimale opstarttijd van 1,5 seconden

·       Zelfontspanner, met in te stellen vertraagtijd via smartphone of tablet

·       Intervalopnamefunctie, voor het creëren van timelapse-video’s

·       THETA+-applicaties voor het bewerken van foto’s en exporteren van bestanden om te printen

Optionele accessoires

·       TH-2 harde behuizing

o   Een waterdichte (IPX7), solide behuizing speciaal ontworpen voor de RICOH THETA SC

o   Deze behuizing bevat een statiefaansluiting voor verschillende camera-accessoires

o   NB: Deze behuizing is niet bestemd voor onderwatergebruik. Wanneer de camera in de behuizing zit, kan deze alleen worden bediend via een smartphone of tablet.

·       Kleur body (onderzijde): zwart

·       Compatibele modellen: RICOH THETA SC, THETA S, THETA m15, THETA

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x