Home GamingAndroid Ricoh introduceert meest geavanceerde, volledig sferische, draagbare camera: RICOH THETA S

Ricoh introduceert meest geavanceerde, volledig sferische, draagbare camera: RICOH THETA S

by Mark van Truijen

Ricoh introduceert de RICOH THETA S, het nieuwste model in de RICOH THETA-serie van sferische camera’s, waarmee je 360-gradenfoto’s van je omgeving maakt. De camera werd vandaag gepresenteerd in Berlijn tijdens de IFA 2015, de grootste consumentenelektronicabeurs ter wereld. Met de RICOH THETA S maak je met één druk op de knop volledig sferische foto’s en video’s in extra hoge resolutie. Verder beschikt de camera over een live-previewfunctie en is hij nog makkelijker te gebruiken in combinatie met social media.

De RICOH THETA S – met dezelfde lichte draagbaarheid als het huidige model, de RICOH THETA m15 – maakt sferische hoge-resolutiebeelden van bijna 14 megapixels. Je kunt er ook sferische video’s in full-HD (1920 x 1080 pixels* bij 30 fps) mee opnemen, met een maximale opnametijd van 25 minuten. De hogere kwaliteit van de beelden is mogelijk dankzij een grote beeldsensor en snelle F2.0-lenzen. Die zorgen voor meer licht middels het door Ricoh zelf ontwikkelde, superkleine systeem met twee ronde lenzen aan beide zijden. Daarnaast zijn de uitstekende beeldverwerkingstechnologie en de bolmodus voor lange sluitertijden goed voor sferische foto’s met minder zichtbare ruis, zelfs onder omstandigheden met weinig licht.

image005De gebruiker kan de sferische beelden uploaden optheta360.com, delen via Facebook™, Twitter™ en Tumblr, en posten op Google Maps™, Google+™ en het YouTube™ 360°-kanaal. De application programming interface (API) voor RICOH THETA S is gebaseerd op de door Google ondersteunde Open Spherical Camera-API, zodat de camera ook te gebruiken is met de diensten van Google.

Tegelijk met de introductie van de RICOH THETA S onthulde Google Maps vandaag de nieuwe Google Street View™-app. Die stelt je in staat je sferische foto’s meteen te publiceren in Google Maps, zodat mensen over de gehele wereld ze kunnen zien. De app biedt ook de mogelijkheid om sferische beelden te schieten en een verbinding te maken met sferische camera’s. Dit laatste maakt het eenvoudiger dan ooit om Google Street View-ervaringen te creëren.

De nieuwe RICOH THETA S-app voor smartphones en tablets is te gebruiken om instellingen te bepalen en sferische foto’s en video’s meteen te bekijken via draadloos verbonden devices. Een verbeterde wifi-module zet gegevens vier keer sneller over dan het huidige RICOH THETA-model.

Ook het design en de gebruikersinterface van de RICOH THETA S zijn volledig geüpdatet. De gebruiksvriendelijkheid is verbeterd met een elegante en toch praktische, zwarte, rubberen coating met veel grip, en handige ledstatusindicator aan de voorkant. Het intern geheugen is verhoogd tot 8 GB.

image007De originele RICOH THETA werd in 2013 geïntroduceerd als de eerste massageproduceerde camera ter wereld voor het maken van sferische beelden. Sindsdien heeft de productlijn gezorgd voor een unieke vorm van visuele creativiteit om alledaagse situaties vanuit een geheel nieuw perspectief vast te leggen.

De RICOH THETA S is te koop voor een basisprijs van 349 Amerikaanse dollar (of vergelijkbaar). Vanaf eind oktober 2015 ligt hij in de winkels in Europa (België, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Polen, Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en Turkije in de nabije toekomst), in Noord-Amerika (Canada, Mexico en de Verenigde Staten) en Azië-Pacific (Australië, China, Filipijnen, Hongkong, India, Japan, Maleisië, Singapore, Taiwan en Thailand). Ricoh Imaging brengt de RICOH THETA S – ontwikkeld en geproduceerd door Ricoh – op de markt.

* 1920 x 960 pixels in playbackmodus.

Quotes van Ricoh, Ricoh Imaging en Google Maps

Wataru Ohtani, Corporate Associate Vice-President en General Manager van het New Business and Platform Development Center van Ricoh: “Ricoh is pionier in de sferische-cameramarkt en veranderde de manier waarop mensen de wereld zien. Dit nieuwe model biedt zelfs een nog hogere beeldkwaliteit dan voorheen, en komt daarmee tegemoet aan zowel de early adopters als de mensen die graag creatief communiceren via social media.”

Noboru Akahane, President en CEO van Ricoh Imaging: “We bieden gebruikers graag meer toegevoegde waarde en een rijkere 360-gradenervaring met onze nieuwe RICOH THETA S. De verbeterde beeldkwaliteit van het model en andere mooie, nieuwe features verleggen gegarandeerd de grenzen van RICOH THETA-fans naar geheel nieuwe gebieden.”

Charles Armstrong, productmanager van Google Maps: “Met de Street View-app kunnen mensen over de gehele wereld bijdragen van gebruikers, Googles eigen beelden en de door henzelf gepubliceerde sferische beelden bekijken op een wereldkaart met landschappen, bezienswaardigheden, de binnenkant van bedrijven en meer. De RICOH THETA S is een geweldige tool voor het creëren van deze beelden, en we hopen dat hij mensen inspireert een bijdrage te leveren aan de kaart.”

 

Prijzen

De RICOH THETA S is verkrijgbaar voor een adviesprijs van 399 euro.

 

image013

RICOH THETA S (voorkant)

image012

RICOH THETA S (voor- en achterkant)

 

 

Over RICOH IMAGING

RICOH IMAGING COMPANY Ltd is wereldwijd toonaangevend in de productie van hobby- en professioneel beeldverwerkingsmateriaal, met een lange merkgeschiedenis van zowel Pentax- als Ricoh-producten. De uitgebreide productreeks omvat state-of-the-art digitale spiegelreflexcamera’s, middelgrote camera’s met verwisselbare lenssystemen, zoom- en outdoorcompactcamera’s en een uitgebreide reeks van kwaliteitslenzen en -accessoires. Daarnaast is er het brede assortiment van verrekijkers geschikt voor verschillende activiteiten. RICOH IMAGING EUROPE S.A.S distribueert zijn producten succesvol via verschillende kanalen, waaronder zelfstandige camerawinkels, grote winkelketens en verschillende andere retailers – zowel online als offline. RICOH IMAGING EUROPE S.A.S is een dochterbedrijf en het Europese hoofdkantoor van RICOH IMAGING COMPANY Ltd staat in Japan.

 

Meer informatie is te vinden op: ricoh-imaging.be en ricoh-imaging.nl.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: