Home Gaming Review: The Witcher 3 Wild Hunt

Review: The Witcher 3 Wild Hunt

by Sven

The Witcher 3. De RPG van het jaar en misschien wel de RPG van de laatste paar jaren. Zo erg werd deze game gehyped en zoals jullie weten, hou ik er niet van om in een hype mee te gaan. Dus ook de hype van The Witcher 3 ging mij voorbij, maar toch ben ik de game uitgebreid gaan spelen. Wat vind ik ervan? Lees het hieronder!

Graphics

Ik loop op een berg, ik heb zojuist een paar Ghouls geslacht met mijn mes. De lichamen heb ik kaal geplukt om nuttige spullen te krijgen. Het moment dat ik over de berg kijk zie ik een prachtige zonsondergang tussen de bomen. Het is een mooie dag.

The Witcher 3 Wild Hunt is een en al pracht en praal. De weather effects, de gebieden, de personages, alles klopt. Het mooiste beeld wat ik heb gezien, is dat waar ik liep de zon volop scheen, maar als ik verder keek (ik stond op die hoge berg), zag ik een donderstorm eraan komen. Serieus. Wat mooi. Over de graphics is dan ook niet veel meer te zeggen. Sommige bugs zijn nog wel raar. Zo had ik in het begin van de game dat mijn hele gezicht geen textuur meer had en dat ik leek op een personage uit een Playstation 2 game, lachwekkend, dat was het wel.

Gameplay

Ik ben zelf geen RPG fan. De enige RPG’s die ik ooit gespeeld heb zijn Pokemon rood tot en met Pokemon Alpha Sapphire. In het begin vond ik de gameplay best lastig, zeker in gevechten. Na een paar uur oefenen krijg je die mechanics snel onder de knie en wordt het geweldig om te vechten met dit combat systeem. Ik vraag me al de hele tijd af waarom Assassins Creed nog niet zo een combat systeem heeft, maar dat is iets totaal anders.

De combat is dus heerlijk, het heeft wel een learning curve, maar dit is prima te doen. Waar ik vooral moeite mee heb, is de Durability van mijn wapens. Ik heb twee pracht wapens, maar ik ben al uren opzoek naar een smid die ze even kan repareren. Ik heb er wel een paar gevonden, maar die maken dan geen wapens. Misschien komt dit omdat ik een RPG noob ben, maar dit had toch wel iets makkelijker gekund en/of iets duidelijker. Ik heb soms het gevoel dat op bepaalde punten de lat iets te hoog ligt voor noobs zoals ik. Maar, gelukkig is er youtube en Yahoo Anwsers.

Geluid

Je loopt door de wildernis. De wind blaast rustig door de bomen, je hoort mensen praten. Je loopt een stuk verder, de bossen in. Je luistert nog beter, je hoort van veraf een groot dier, het komt dichterbij, sneller. sneller. Je hoort hem hijgen, grommen.

The Witcher III is subtiel in zijn geluid. De verschillende geluiden om je heen als je Witcher Sense gebruikt is fenomenaal. Daarnaast zijn de klassieke Middeleeuwse muziekjes toepasselijk tijdens de cutscenses, maar ook als je onderweg bent. Ik hou ervan. Het is niet teveel van het goeie, maar het geeft een mooie sfeer weer in de game.

Verhaal

Het verhaal in The Witcher III is groot. Ik ben er zelf ook nog niet doorheen, maar ik verwacht ook niet dat ik door het verhaal ben voor de kerst van 2015. Het verhaal grijpt je aan, je wilt verder. Maar pas op! Ga niet te snel door de main quests heen, er is namelijk genoeg te doen daarom  heen. Neem contracten aan van mensen! Doe de sidequests. Soms geeft dit namelijk ook een extra diepgang aan het verhaal en je zal door de sidequests ook de diepte van het spel zien. De side quests laten je de verschillen tussen rijk en arm zien, maar ook persoonlijke verhalen van mensen. Dit zorgt ervoor dat je meer in de game komt. De Main Quest is aangrijpend, maar de Side Quests zijn bijna net zo goed. Je geniet van elke quest weer. CD Projekt, you did a amazing job.

Eindoordeel

The Witcher III Wild Hunt is een must have in jouw collectie. Geen RPG fan? Toch kopen! Het is een geweldige en de learning curve is best laag. Je zal je best moeten doen om het door te krijgen, maar als je het uiteindelijk snapt is het een top game.

De game wordt nog wel geteisterd door bugs, wat jammer is. Ik heb wel het volste vertrouwen erin dat CD Projekt dit zo snel mogelijk zal verhelpen.

Ik ga nu maar weer duiken in de wereld van The Witcher III… Ik wil de zonsondergang weer zien na het afslachten van Ghouls.

 

Review is gedaan op een Playstation 4. 

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d