Home Gaming Review: The Escapists (PS4)

Review: The Escapists (PS4)

by Sven

Ontsnappen uit een gevangenis? Hoe ga je dat doen? Ga je een tunnel graven? Of ga je sleutels maken en ontsnappen in een bewakers outfit? Het is aan jou.. Maar onthoud, de beveiligers houden je in de gaten. 

Graphics

De graphics van de game zijn niet van een GTA V kwaliteit en verwacht geen Order graphics. Het is dan ook een indie game. De graphics zijn prima voor een indie game en ik ga het dan ook niet vergelijken met GTA V. Deze game moet het ook vooral hebben van zijn gameplay.

Gameplay

De gameplay is heerlijk en genieten. Je speelt een gevangen en je zal dan ook de routine van een gevangen moeten meedraaien. ’s Ochtends zal jij je moeten melden op het centrale plein met je andere gevangen, daarna ontbijten, een stukje vrije tijd, lunchen, werken, sporten, douchen, avondeten, vrije tijd en daarna melden op het centrale plein met je andere gevangen. Leuk joh zo een gevangensimulator, maar het gaat verder. In je vrije tijd breek je in bij je medegevangen opzoek naar scharen, duct tape en allemaal andere craft items.

Het doel van de game is dan ook om producten te craften waarmee je kan ontsnappen. De bewakers lopen rond ’s nachts en stel dat je nou die nacht wil ontsnappen. Dan zal je toch wat in bed moeten leggen, dus ga je een dummy craften! Je plant je hele ontsnapping uit en dan hoop je dat het niet misgaat..

Want anders kan het zo maar is zijn dat je opgepakt wordt, al je gecrafte spullen weg zijn en je weer opnieuw kan beginnen. Dit spel biedt uitdaging, maar door middel van de zes verschillende gevangenissen (waar ook niveaus van moeilijkheid aan zijn verbonden) blijft het spel uitdagender worden.

Geluid

De soundtrack van de game is simpel, maar effectief. Het geluid past zich aan situaties aan. Heb je namelijk iemand in elkaar geslagen en hebben de bewakers dit gezien? Dan zal de muziek iets onheilspellender worden dan dat je normaal sport. De muziek is wel veel van hetzelfde, maar voor mij heeft dat nog niet veel uitgemaakt, ik erg mijzelf er niet aan. Toch had er meer variatie in mogen zitten.

Customization

Als jij een gevangen speelt, is het natuurlijk wel zo leuk dat je hem kan aanpassen naar jou wensen. Dit is niet echt het geval. Je kan kiezen uit wat verschillende poppetjes and that’s it. Dit is op zich jammer. De gameplay is goed, maar zo raak je niet verbonden aan een character, naast het missen van een verhaal in de game (want je enige objective is ontsnappen), is dit wel erg jammer.

Conclusie

De game speelt heerlijk weg op een rustig avondje waarbij je even niet wil denken aan de life problems van Michael uit GTA of de hackers in Watch Dogs. Deze game is echt voor de mensen die houden van een strategisch game, die ze lekker bezig houdt op kater zondag!

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x