Home Gaming [Review] The Crew

[Review] The Crew

by Jeffrey van den Bogaart

Afgelopen weekend heb ik uitvoerig the Crew kunnen spelen. Lees verder voor de review!

Als je de game opstart word je meteen midden in de actie gegooid: je zit in een pick-up truck en moet ontsnappen aan de politie. Zoals gebruikelijk is daar maar één manier voor en dat is gas geven!
Eigenlijk voelt dit in de eerste instantie gewoon goed aan: de besturing is niet anders dan we van andere arcaderacers kennen en de omgeving ziet er écht super goed uit.

Het verhaal

Laten we eerlijk zijn: deze game ga je niet in huis halen omdat je op zoek bent naar een epische verhaallijn die je meesleept in een emotionele rollercoaster. Je wil scheuren! Toch zit er achter deze game, in vergelijking met andere racers, een aardig idee: de broer van hoofdpersonage Alex Taylor wordt vermoord en Alex draait voor de moord op. Vijf jaar later krijgt hij de kans om wraak te nemen op de corrupte agent die hem erin heeft geluisd en de moordenaar van zijn broer. Laatsgenoemde is nu overigens het hoofd van de “510” bende (deze bende heeft de broer van Alex opgericht). Door zich omhoog te werken binnen deze bende probeert Alex genoeg bewijs verzamelen om de mannen die hem vijf jaar geleden zo veel onrecht hebben aangedaan achter de tralies te krijgen.

THECREW_March14_Screenshot_Miami

Omgeving

The Crew zet een unieke ervaring neer door je de ruimte te geven de hele VS te verkennen. Uiteraard hebben de developers de landkaart niet precies gekopieerd, want dan was de game té groot geworden. Wat ze wel hebben gecreëerd is een speeltuin van 5000 vierkante mijl die je op de kop kunt zetten en waarin (bijna) alles kapot kan! Hoewel de omgeving er fantastisch uitziet en het fantastisch is om een roadtrip te maken tussen twee steden of de wolkenkrabbers om je heen te zien suizen zijn er helaas wel wat minpunten op te merken. Wanneer je op een lange weg zit is de pop-up erg opvallend. Dat wil zeggen dat objecten als lantaarnpalen en bomen vanuit het niets in de verte verschijnen. Een pluspunt: bijna alles kan kapot. Hekken, bushokjes en watertonnen vliegen spectaculair door de lucht als je er tegenaan knalt. Alles rondom deze “breakable objects” is goed uitgevoerd en een mooie toevoeging aan de game. Helaas zijn de physics rondom de non-breakable objects zoals bomen en tegenliggende bestuurders niet helemaal lekker gemaakt. De meeste botsingen voelen niet als botsingen aan, meestal rijd je gewoon door nadat je ergens tegenaan knalt. Soms rijd je er zelfs doorheen. Ook hebben de ontwerpers ervoor gekozen dat je voetgangers niet aan kunt rijden. Dit is op zich prima, maar persoonlijk vind ik het raar om door mensen heen te rijden zonder dat je ze raakt.

1370792324_thecrew_screenshot_canyonrun_arizona_02_nologo_e3_130610_415pm

Gameplay

Alle randzaken terzijde, de gameplay is natuurlijk waar het om gaat. Eerlijk is eerlijk: ik heb me prima vermaakt met the Crew! De fanatieke racer die een realistische ervaring zoals in Gran Turismo zoekt gaat niet blij worden van deze game. De gamer die het gaspedaal bijna niet los wil laten, veel actie wil en op zoek is naar een racegame die hij online met zijn vrienden kan spelen wordt hier dus wél blij van. Als je met volle snelheid uit de bocht vliegt is er, op een paar deuken en krassen na, eigenlijk vrij weinig aan de hand. Je kunt gewoon verder en als je de nitro boost inhoudt kun je zo weer mee doen! De game is een online ervaring waar je constant mensen tegenkomt en het vrij makkelijk is om samen races te starten en uit te rijden. Ook zijn er RPG-elementen verwerkt in de game. Naarmate je meer ervaring opdoet kun je speciale vaardigheden vrijspelen en je auto steeds beter maken. Dit geeft een leuk extra element dat ik persoonlijk nog niet eerder bij een racegame heb gezien.

1370792333_thecrew_screenshot_chinatown_nyc_e3_130610_415pm

Conclusie

The Crew is een racegame die op meerdere vlakken ontzettend vernieuwend is. De RPG-elementen, de open wereld en de online mogelijkheden zijn erg leuke toevoegingen. Helaas heeft de game ook nogal wat schoonheidsfoutjes. Sommige dingen zijn wat mij betreft nog iets te storend. Hoewel de game erg mooi is en vol actie zit, zijn de physics gewoon niet helemaal goed uitgewerkt en voelt de game soms nog een beetje buggy aan. In het onderstaande filmpje zie je hoe ik een missie speel. Dit filmpje vat eigenlijk al mijn bovenstaande punten goed samen: hoe mooi de game is (zie het vuurwerk op de achtergrond), dat de physics soms nogal raar zijn (zie de sprong) en dat de game vol actie zit (die hoef ik niet uit te leggen volgens mij)!
Wil je deze game zelf checken? De demo is gratis te downloaden en twee uur speelbaar!

 

 

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: