That's Gaming
Populairste
Categorieën
SOCIAL:
Filed under: Gadgets, Gaming, Reviews, Samsung

Review: Samsung Gear IconX

Samsung heeft dit jaar weer een nieuwe versie uitgebracht van de Gear Icon X. De Gear Icon X heeft zich op meerdere punten verbeterd volgens Samsung, de batterij moet langer doorgaan dan de voorganger, het geluid moet beter zijn en natuurlijk moet het overall product handiger te bedienen zijn. Ik heb daarom 3 weken lang de Gear Icon X in mijn oren gehad en de vraag blijft dan ook. Is de Gear Icon X een product voor iedereen of alleen de fanatieke sporter?

Ik ben zelf totaal geen fanatieke sporter, ik geniet meer van Game of Thrones dan van urenlang in een sportschool staan. Toch fiets ik regelmatig en vaak heb ik dan toch moeite met oortjes die niet draadloos zijn. De Gear Icon X is daarom een uitstekende uitvinding om mee te nemen, omdat je eigenlijk je telefoon niet nodig hebt voor muziek. Je kan namelijk tot 4GB uploaden naar de oortjes en vanuit daar kan je dan weer muziek afspelen. Ideaal als je wilt sporten/fietsen/hardlopen en je telefoon niet wilt meenemen.

Je kan namelijk ook zonder telefoon de oortjes laten meten hoe goed je aan het sporten bent. Daar heb je de S Health app niet voor nodig. Zolang je maar actief bent en de fitness tracker hebt aangezet in de oortjes dan doet die zijn werk en meet die hoe hard je gaat en hoe intensief je aan het sporten bent. Toch merkte ik dat ik soms tegen een probleem aan liep. De fitness tracking startte soms opeens op, terwijl ik alleen muziek wilde luisteren, hoe ik de fitness tracking uit moest zetten, werkelijk geen idee. Volgens het internet en de handleiding moest ik de voice command gebruiken, maar ook dit werkte niet. Ik moest de oortjes uitdoen, mijn bluetooth uitschakelen, de oortjes weer terug in het doosje stoppen en dan pas was de fitness tracking uitgeschakeld en kon ik weer verder met muziek luisteren. Een beetje omslachtig en misschien zelfs onhandig.

Het geluid via de Gear Icon X is wennen, maar uiteindelijk is het heerlijk. Met draadloze oortjes geef je altijd wat toe qua geluidskwaliteit, zo valt een groot deel van de bass weg die ik wel heb met mijn gewone Samsung oortjes. Toch blijft het geluid helder en klinkt het gewoon goed en op een gegeven moment had ik zelfs het idee dat het geluid beter was dan mijn eigen Samsung oortjes (afgezien de bass).

De Fitness Tracker in de Gear Icon X werkt ook prima, als je wilt dat het werkt. Het houdt bij hoe snel je gaat, hoe intensief je fietst en de Gear Icon X merkt op welk tempo je bezig bent en moedigt je aan om iets harder te gaan of juist iets rustiger aan te doen als die merkt dat je teveel aan het geven bent. Dit doet die alleen als je aan het joggen of aan het rennen bent, fietsen ziet de Gear Icon X als heel snel hardlopen. Ik had graag gezien dat ook fietsen opgemerkt zou worden door de Gear Icon X, dus dat dit er niet in zit is toch een minpuntje.

Daarnaast heeft de Gear Icon X ook een belfunctie en die werkt ook prima, zolang je maar niet aan het hardlopen bent met teveel wind, of aan het fietsen bent of als er gewoon veel wind staat. Dus ben je aan het sporten buiten en moet je bellen, dan is de Gear Icon X nou niet de draadloze oortjes waarmee je moet bellen, want de mensen aan de andere kant horen je niet. Sta je binnen of is het windstil, dan is het geluid kraakhelder aan de andere kant van de hoorn.

Het design van de Gear Icon X is daarnaast ook erg fijn, de oortjes passen goed in je oor, maar voor het ultieme geluid, moet je ze wel goed en diep in je oren stoppen. De oortjes vallen er ook niet zomaar uit, dus eigenlijk qua design heb ik niks aan te merken. Qua functionaliteiten nog wel. Je kan de Gear Icon X bedienen met taps en swipes. Als je 1x op een oortje klikt zet je je muziek op pauze of speel je het af en als je twee keer drukt ga je naar het volgende liedje en als je drie keer drukt ga je naar het vorige liedje. Daarnaast kan je omhoog swipen op het oortje om de muziek harder te zetten en kan je omlaag swipen om je muziek zachter te zetten. Het drukken gaat opzich prima, alleen het swipen wordt soms nog wel is verwart met een tap, waardoor je liedje op pauze gaat en niet het geluid omhoog of omlaag.

Verder heb ik amper problemen ondervonden qua connectiviteit, soms als je fiets en je telefoon in je broekzak zit kan het wel is zo zijn dat je wat storing hebt in je linker of rechteroortje. Dat is niet heel storend want de Gear Icon X herstelt de connectie heel snel, alleen vraag ik me wel af waardoor die storing komt. Het is niet regelmatig, maar soms wel opvallend.

Conclusie

De Gear Icon X is vooral voor mensen die veel hardlopen en draadloos muziek willen luisteren. Het is een fijn product met een fijn design. Voor mensen die vooral fitnessen en veel met gewichtheffen doen of mensen die fietsen is de Gear Icon X leuk, maar meet het niet alles wat je zou willen. In combinatie met de Samsung Gear Sport zou je dit minpunt wel weg kunnen nemen. Verder is het geluid prima, ook al heeft de Gear Icon X soms wat last van connectiviteit problemen. Het feit dat je ook de Gear Icon X kan gebruiken als stand alone product zonder je telefoon is wel heel erg fijn, want zo kan je je telefoon thuislaten en de Icon X zijn werk laten doen. De batterijduur is ook prima, het gaat zo 5 tot 7 uur mee bij intensief gebruik.

 

We zijn los, Check ons!!
CURRENTLY OFFLINE