Home Movies Review: Ricki and The Flash

Review: Ricki and The Flash

by Overige Redacteuren

[vc_row][vc_column][text_block_nav title=”Intro”]Scenario schrijfster Diablo Cody staat erom bekend de vrouw centraal te zetten in al haar scenario’s. Zo won ze bijvoorbeeld een Oscar voor hoogzwangere Juno en kwam ook sterke actrice Charlize Theron voor in haar script Young Adult. Ook dit keer betrekt Cody de eigenzinnige vrouw in haar nieuwste werk Ricki and The Flash, gebaseerd op een verhaal dat dicht bij haar zelf ligt. Toen Cody haar schoonmoeder voor de eerste keer ontmoette bleek deze namelijk geen huismusje te zijn, maar een echte ‘rockster’ die in verschillende kroegen succes wist te boeken.

[/text_block_nav][text_block_nav title=”Synopsis”]Ricki, vertolkt door niemand minder dan Meryl Streep, is een echte rockster. Althans zo gaat ze door het leven. De kleren, het haar en vooral de overkill aan sieraden laten zien dat dit is waar ze voor gemaakt is. Samen met haar bandje The Flash geeft ze optreden na optreden in de vaste stamkroeg. Doorzakken is iets waar ze goed in is en aan thuis denkt ze nauwelijks. Tot het telefoontje van ex-man (Kevin Kline) haar opeens tot de orders roept. Hun dochter (Mamie Gummer) gaat door een zware scheiding periode en kan wel wat hulp gebruiken. Zonder te twijfelen stapt Ricki in een vliegtuig, maar niet iedereen zit hier op te wachten.

[/text_block_nav][text_block_nav title=”Review”] Meryl Streep kan elke rol geloofwaardig maken, of dit nu een bitch (Devil Wears Prada) of rockster is, ondanks het feit dat ze vaker vals dan zuiver zingt stopt ze ontzettend veel enthousiasme in haar acteer werk dat ze iedereen inpakt wanneer ze op het podium verschijnt. Dit is maar goed ook want het gezinsdrama wat zoveel sterker had kunnen zijn wordt maar traag gebracht. Er gebeurd vrij weinig en de conflicten zijn nauwelijks voelbaar. De ruzies zijn tam en Ricki laat zich maar makkelijk wegpraten, dit met een handje vol sterke acteurs waar zoveel meer uitgehaald zou kunnen worden.

[/text_block_nav][text_block_nav title=”Summary”] Ondanks het feit dat de ruzies als tam ervaren kunnen worden is de chemie tussen moeder en dochter wel echt voelbaar. Wellicht komt dit omdat ze ook off screen moeder en dochter zijn. Misschien doordacht of juist pure geluk, maar dit brengt de film wel toch net iets hoger. Maar waren die 8 (of meer) rockballads nou echt nodig? Het maakte de film op sommige momenten zeker dragelijker, maar iets minder had echt niet erg geweest. Ben je geïnteresseerd in koningin Streep die eens iets totaal anders laat zien dan is dit zeker de film om te kijken – maar beter dan dat wordt het in ieder geval niet.

[/text_block_nav][text_block_nav title=”Extras”]BLU-RAY/DVD EXTRA’S: 
De Blu-ray zelf ziet er erg degelijk uit. Naast de normale case zit er ook nog een kartonnen hoes rondom wat er vaak een wat luxere uitstraling geeft.

Deleted Scenes: Deze zijn vaak nog trager dan de film zelf, het heeft daarom ook weinig toegevoegde waarde dit te kijken

Cast Foto’s: Meryl Streep op een foto is altijd een plezier om naar te kijken.

Herontdekking van Rick Springfield: Het is leuk dat ze er een soort behind the scenes hebben ingestopt met de director. Dit geeft je toch meer inzicht met wat ze wilde bereiken met deze film. De intentie en achterliggende gedachten waren ook zeker aanwezig.

Ricki-And-The-Flash-|-Blu-ray

[/text_block_nav][review_summary title=”Review” summary=”Succes voor Ricki and The Flash blijft voorlopig nog even uit”
positives=”Het acteer talent van Streep
De fijne rock ballads (ondanks de vele)” negatives=”Weinig diepgang
Trage scenes”]
[/review_summary][/vc_column][/vc_row]

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x