Home Gadgets Review: Philips Evnia 27M2N5500

Review: Philips Evnia 27M2N5500

by Marc Beers

Nadat ik onlangs de Philips Evnia 32M2C5500W uitgebreid mocht testen, was het nu tijd voor een kleinere variant, namelijk de Philips Evnia 27M2N5500. Gamingmonitoren zijn tegenwoordig overal te vinden, vooral in het 27” QHD-segment. Philips springt eruit met hun Evnia Fast IPS monitor met zijn bescheiden uiterlijk, een verversingssnelheid van 180 Hz en is al te verkrijgen vanaf €199.

De Evnia 27M2N5500 is een 27 inch, QHD (2560x1440p), 180 Hz gaming monitor met 2 x HDMI 2.0 ingangen en 1 x DisplayPort 1.4 ingang. Ondersteuning van AMD FreeSync Premium en G-Sync maakt deze monitor ideaal voor bijvoorbeeld pc-gaming met hoge verversingssnelheden. De monitor haalt 180Hz bij een maximale resolutie van 2560×1440 via DisplayPort en 144Hz bij 2560×1440 middels HDMI.

Build:
De monitor heeft een aantrekkelijke low-poly achterkant en daarmee een strakke, maar neutrale afwerking. Met zijn verstelbare standaard, die tot in hoogte 130 mm verstelbaar is, en zijn +-5,7 kg is het monitor die gemakkelijk op je bureau past. Hij kan -5 tot 20 graden kantelen en draaibaar tot +- 90 graden. Dankzij de VESA standaard is het ook mogelijk om de monitor aan de muur of een andere beugel op te hangen. Achterop de voet zitten klemmetjes en een gootje om je bekabeling weg te kunnen werken.


Scherm:
Het scherm zelf blinkt uit. De kleurweergave is uitstekend met een breed bereik, en dankzij het Fast-IPS paneel zijn de kijkhoeken zeer goed, zonder kwaliteitsverlies vanuit een hoek. Hoewel perfecte grijswaarden en contrast ontbreken (daarvoor moet je naar een duurder OLED-scherm), maakt dit HDR400-label weinig indruk. In sommige games voegt HDR waarde toe, maar meer niet dan wel.

Ik heb de monitor voornamelijk voor email en gaming gebruikt. Het brede kleurbereik zorgt voor fraaie beelden en de 180 Hz refreshrate maakt dat alles soepel op het scherm wordt vertoond. Met Freesync en G-Sync is er geen tearing, en de Smart MBR-functie zorgt voor een scherp beeld.

Aansluitingen:
De monitor is uitgerust met meerdere aansluitmogelijkheden, waaronder twee HDMI 2.0-poorten, waarmee je een 144 Hz verversingsnelheid kan behalen, maar ook een DisplayPort 1.4-poort die goed is voor de verversingsnelheid van 180 Hz. Er zijn geen ingebouwde speakers aanwezig, maar wel een hoofdtelefoonuitgang.  


Software:
De OSD-software van deze monitor is vrijwel hetzelfde als eerdere Evnia-modellen, met diverse presets die je kunt aanpassen op basis van het spel dat je speelt. De standaardmodus beviel mij eigenlijk prima, dus lieten we deze onveranderd. Voor het comfort van je ogen zijn er presets zoals LowBlue of EasyRead. De LowBlue modus vond ik vooral ’s avonds een fijne uitkomst, dit maakte het beeld in een donkere omgeving prettiger voor mijn ogen.

In het menu kun je verder de input wijzigen en functies zoals Adaptive Sync en een on-screen crosshair in- of uitschakelen. Daarnaast is het ook mogelijk om het LED standby-lampje op de voorkant uit te zetten, mocht je dit om-welke-reden-dan-ook storend vinden. Helaas is de bediening niet optimaal. De aan/uitknop is net iets te hoog geplaatst, waardoor deze moeilijk te vinden is.

Highlights:
– 144 – 180 Hz verversingssnelheid zorgt voor een uiterst soepele game-ervaring
– De responstijd van 0,5 ms voorkomt de zogeheten motion-blur en zorgt voor scherpe beelden
– AMD FreeSync™ Premium en G-Sync technologie zorgen voor vloeiende gameplay zonder haperingen of gebroken frames
– Optimaal comfort door de ergonomische standaard (in hoogte verstelbaar en met draai- en kantel functie)
– LowBlue en EasyRead modus
– Kensington slot
– VESA-standaard (100 x 100 mm)

Conclusie:
Wat mij betreft is de Philips Evnia Fast IPS 27M2N5500 monitor een aanrader. Het neutrale design, de uitstekende gaming performance en het grote kleurbereik hebben indruk op mij gemaakt. Daarnaast is het een veelzijdige monitor die uitermate geschikt is voor zowel zakelijke als privé doeleinden.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x