That's Gaming
Populairste
Categorieën
SOCIAL:
Filed under: Gadgets, Gaming, Reviews

Review: LG 24GM79G

Elke gamer zoekt een goed beeldscherm om optimaal op te gamen. De ene zoekt het in de vorm van een grote tv, de ander zoekt het in een monitor en nog een groep neemt alles er tussenin. Toch mocht ik een tijdje aan de slag met de LG 24GM79G, een gaming monitor van LG met ontzettend veel functies erop. De vraag blijft echter of je deze monitor nou moet kopen als PC gamer of als console gamer of als allebei. Ik ging het voor je uitchecken!

Een 144HZ refresh rate

Een 144hz refresh rate is simpelweg gewoon nodig tegenwoordig, zeker bij PC gaming, om competitief mee te gamen. Je beeld ververst namelijk veel sneller, waardoor je sneller op een game zoals Call of Duty zal zien dat er een vijand aan komt. Bij lagere refresh rates ,kan het namelijk wel is voorkomen dat je beeld te laat ververst wordt en dan lig je al dood voor pampus. Daarom heeft dit scherm ook een 1ms response tijd, iets wat op normale tv’s nog niet haalbaar is gezien. Zo voorkom je input lag en met 1ms verschil, betekent het dus dat alles wat je doet met je controller direct gebeurt op het scherm. In First Person Shooter games zijn dit soort monitoren essentieel omdat het verschil tussen 1ms en 20ms ontzettend groot is. Ik merkte het al toen ik mijn Xbox One X aansloot op de LG monitor en Call of Duty ging spelen, het spel liep soepeler, ik had het gevoel meer controle te hebben over mijn karakter en dat schieten zoveel zorgvuldiger ging dan als ik de console aansluit op mijn TV. De LG monitor wint het hiermee met zoveel van een TV.

De beeldkwaliteit en het paneel

Beeldkwaliteit is altijd belangrijk met een monitor en de LG 24GM79G levert een Full HD scherm aan met een TN paneel. De TN paneel is bewust gemaakt, een TN paneel kan namelijk een 1ms response tijd aan, terwijl een IPS paneel dat niet kan. Daarom is het een slimme keuze van LG, maar toch deels ook een jammere. Een IPS paneel geeft toch kleuren en beelden iets levendiger weer in mijn ogen en dat mis ik toch wel bij deze LG. De beeldkwaliteit is absoluut niet slecht en is ook echt wel levendig, maar een IPS paneel had er nog iets meer uit kunnen halen voor een beeldkwaliteit fanaat zoals ik. Het TN paneel is vanuit bijna alle hoeken goed te bekijken, alleen neemt het wel af na een bepaalde tijd, terwijl dat bij een IPS paneel niet zo is.

Toch is deze monitor wennen als je van een 4K tv afkomt. Je merkt namelijk dat deze monitor niet is gemaakt voor mensen die even willen gamen en de games zo mooi mogelijk willen spelen, maar dat het gericht is op mensen die competitief willen spelen en vooral op PC. Hierover meer

AMD Freesync en Motion Blur Reduction

Twee begrippen die toch wel fijn zijn voor gamers op PC. De AMD Freesync synchroniseert met je AMD GPU en zorgt ervoor dat er ten alle tijde een dynamische refresh rate is tussen 44HZ en 144HZ. Hierdoor, door deze freesync, zal je niet oplopen tegen het feit dat je beeld gaat storen. Het zal ten alle tijden soepel lopen en de zo hoogst mogelijk refresh rate halen, zolang je GPU het aan kan.

De Motion Blur Reduction technologie werkt met elke graphics card en zorgt ervoor dat personen of dingen die snel bewegen minder motion blur achterlaten, waardoor je preciezer dingen kan zien. Neem een voorbeeld bij FIFA, soms gaat het zo snel, dat je nog een soort van witte blur achter de bal aan ziet gaan, dit is dus gereduceerd of geheel verwijderd met de Motion Blur Reduction. Een mooie toevoeging voor elke pc gamer.

Design

Het design van de  LG 24GM79G is een fijn design, het beeldscherm kan je in hoogte aanpassen en zelfs de hoek ook een beetje. Hierdoor kan je de perfecte hoogte vinden voor je monitor. Daarnaast heeft deze monitor ook de mogelijkheid om hem eventueel op te hangen. De voet van de monitor vind ik voor mijn doen wel erg groot. Hij neemt veel ruimte in beslag en als je een mooie monitor ontwikkelt (wat deze monitor ook zeker is) dan verwacht ook in het voetdesign iets terug.

Daarnaast beschikt deze LG 24GM79G over twee HDMI 2.0 Ports, een displayport 1.2, een oortelefoon aansluiting en twee USB 3.0 aansluitingen. De monitor beschikte echter niet over ingebouwde speakers, wat ik wel een gemis vond.

 Extra

Daarnaast kan je het beeldscherm instellen in een paar verschillende modi. Zo heb je onder het beeldscherm de keuze om je beeldscherm te laten werken met de FPS1, FPS2, RTS en Custom Game instellingen. Deze modi kan jij naar eigen inzien instellen om ervoor te zorgen dat je voor elke game die je vaak speelt de beste settings aan hebt staan op je monitor. Een luxere toevoeging die je het leven toch iets makkelijker zal maken

Conclusie

Deze  LG 24GM79G is een prachtige monitor voor elke PC gamer voor ook een leuke prijs, rond de 270 euro heb je deze 24inch monitor met ontzettend veel opties erop zoals de AMD Freesync en de Motion Blur Reduction technologie. Het design is prima en er zitten genoeg aansluitingen op om alles erop aan te sluiten. Toch miste ik de ingebouwde speakers, maar voor 270 euro is het misschien ook wel logisch. De beeldkwaliteit is mooi en met de 1ms response time zit je gebakken als competitieve gamer. Toch is deze monitor vooral voor PC gamers en niet voor console gamers, omdat de extra’s die je erbij krijgt gericht zijn op de PC gamers. Toch is deze monitor voor mensen met een budget degene die je moet kopen. Vergeleken met de concurrentie is deze LG 24GM79G de enige monitor die alle deze extra’s heeft voor deze mooie prijs.