That's Gaming
Populairste
Categorieën
SOCIAL:
Filed under: Gaming, Nintendo Switch, PC, PS3, PS4, Reviews, Wii U, Xbox 360, Xbox One

Review: Lego Marvel Super Heroes 2

Eigenlijk heb ik dit jaar mijn LEGO injectie gemist. Na The Force Awakens is er niet echt meer een grote LEGO game uitgekomen en enigzins is dat jammer, maar misschien is het ook wel goed dat de franchise even een pauze nam. Echter is LEGO weer terug met een nieuwe deel over Marvel, namelijk Marvel Super Heroes 2. Jij kan de wereld redden met ja, LEGO poppetjes, een goede dosis humor, bouwvaardigheden en vooral blokkerige actie.

Genoeg te doen!

In sommige LEGO games vond ik de activiteiten naast de hoofdmissies maar karig. Er was weinig te doen en weinig diepgang. Echter zorgt Marvel Super Heroes 2 voor verandering. Er is namelijk een ontzettend grote stad waar jij je genot op kan met side missies en andere activiteiten zoals races. In Chronopolis krijg je namelijk side missies waarin andere helden om jouw hulp vragen (dit kan een zelf gemaakte karakter zijn, maar kan ook een bestaand karakter zijn). Dit zijn niet hele uitgebreide missies, maar het houdt je wel bezig en het is ook gewoon leuk om te doen.

Daarnaast zijn de hoofdmissies natuurlijk ook niet leeg. LEGO games staan er om bekend dat je moet verzamelen, dus bereid je voor op eindeloos rammen op je knoppen om bankjes kapot te slaan om geld te verdienen. Of uren bezig zijn met het puzzelen om speciale items te vinden die weer dingen ontgrendelen in de game. Vaak is een level ook niet in een keer uit te spelen, omdat je bijvoorbeeld in je eerste missie ergens Captain America voor nodig hebt en toevallig speel je die pas vrij in de missie daarna.. Zo zorgt Marvel Super Heroes 2 (en ook de andere LEGO games) dat je altijd wat te doen hebt als je het spel qua verhaal helemaal hebt uitgespeeld.

Het verhaal wat jouw bezig met houden is gaat over Kang de Veroveraar, iemand die het marvel universum wil veroveren en al eerder in de game in de clinch ligt met The Guardians of the Galaxy (Star-Lord is echt geweldig in deze game, hou B lang ingedrukt en een willekeurig jaren 80 nummer gaat spelen, geweldig!). Jij moet als The Avengers, The Inhumans en The Guardians, Kang tegen gaan houden. Kang wil namelijk alle werelden verenigen in een grote stad, genaamd Chronopolis, de stad die dus tevens dient als HUB City. Het verhaal wordt tevens aan elkaar gepraat door J. Jonah Jameson en dat is best leuk om te zien. De side missies worden verteld door Gwenpool. Zo is er een leuke afwisseling en kan je leuke anekdotes verwachten van de twee over jouw activiteiten in het spel.

Eindeloos op knoppen rammen tot je erbij neervalt

Wat ik in The Force Awakens zo mooie toevoeging vond, is dat een bepaald bouwsel meerdere vormen kon aannemen en jij kon kiezen wat je ging bouwen. Er waren meerdere oplossing voor een puzzel. Dit gaf The Force Awakens een bepaalde diepgang die we nog niet eerder waren tegengekomen in den LEGO game. Dit is echter niet meer terug te vinden in Marvel Super Heroes 2. Het oude systeem is weer terug waar je bouwstukken krijg, iets moet bouwen, iets ermee moet doen en dan gebeurt er wat. Ik had graag gezien dat het systeem van The Force Awakens de nieuwe standaard was geworden.

Als je iets hebt gebouwd, of iets heb vernield, zal je vaak iets moeten doen. Dit is vaak een knop indrukken, of een hendel omgooien. Om dit interessanter te maken dan voorheen, krijg je bij sommige interactie nu te maken met een minigame. Zo snel mogelijk op je knoppen rammen om de interactie goed te laten verlopen. De eerste keer is het wel leuk, maar op het moment dat je dat meerdere keren in een level moet doen, worden je vingers moe en word je zelf ook moe.

Grafisch ziet het er prima uit

Aan een LEGO game kan je qua graphics weinig fout doen. Een LEGO game moet goed lopen, geen frame drops hebben, er gelikt uit zien en je moet kunnen zien dat je niet Marvel Supers Heroes deel 1 aan het spelen bent. Je ziet de grafische kracht van de game vooral terug in Chronopolis waar de game er op zijn mooist uitziet. In de lineaire levels zie je dat minder, maar op bepaalde punten zie je het toch wel terug. Er is vaak meer gaande op de achtergrond in de games, meer NPC’s die vluchten of vliegtuigen die rondvliegen. Er gebeurt meer en dat zal ook meer eisen van de console. Tuurlijk is Marvel Super Heroes 2 geen meesterwerk qua graphics, maar kan je dat verwachten van een LEGO game? Ik denk het niet.

Lineaire levels hebben meer diepgang dan boss fights

Als school mij iets heeft geleerd is dat toetsen moeilijker zijn dan de stof, en dat was ook zo. Echter is het in Marvel Super Heroes 2 niet zo. In Marvel Super Heroes 2 hebben de levels best wel diepgang in wat je kan en moet doen. De levels voelen ook langer dan voorgaande LEGO Games. Dit is allemaal een verbetering (afgezien van het button smashen), maar de boss fights voelen saaier aan dan de levels. Je bent vooral bezig met het ontwijken van aanvallen, ervoor zorgen dat je een karakter bestuurt die de boss kan beschadigen, button smashen, korte puzzel oplossen en verslagen. Het voelt alsof je ontzettend je best heb gedaan tijdens de lessen, maar dan een te makkelijke toets krijgt waarvoor je te hard hebt geleerd. Het is een beetje een letdown, omdat het wel tof is om bepaalde schurken in elkaar te slaan, maar dat is het enige. De boss fights, zijn in mijn ogen, ongeïnspireerd en niet de pay off die je verwacht van een boss fight.

Nog een paar kleine dingetjes

Om nog even te zeuren, maar ook een complimentje uit te delen. De camera problemen uit vorige games is weer terug. De camera draait niet lekker mee en dit zie je vooral in Boss Fights, waardoor die nog vervelender worden. Daarnaast zijn sommige levels niet echt in split screen te spelen, omdat de camera gewoon in de weg staat. Een complimentje is de uitwerking van de karakters, vaak heb ik gelachen om de one liners van bepaalde karakters. Het humor gehalte is weer hoog en genieten. Mijn favoriete karakter in deze game is Star-Lord, hij heeft namelijk een speciale aanval waarbij hij muziek uit de jaren 80 luistert en het is geweldig om met die muziek door een level te lopen.

Conclusie

Is Marvel Super Heroes 2 de meest vernieuwende game in de serie? Nee, absoluut niet. Marvel Super Heroes 2 speelt op safe en brengt weinig vernieuwingen met zich mee en haalt elementen uit de LEGO games die het juist weer interessant maakte. Echter is Marvel Super Heroes 2 een game waar ik om heb gelachen en als Marvel fan van heb genoten. De verhaallijn is langer dan voorheen, de humor is ouderwets goed en de karakters zijn gewoon goed uitgewerkt. Daarnaast is er naast de hoofdlijn van de game ontzettend veel te doen, dus als Marvel fan zal je ontzettend veel plezier hieraan beleven.