Home GamingAndroid Razer tekent partnerschap met KRC Genk Esports

Razer tekent partnerschap met KRC Genk Esports

by Mark van Truijen

 Razer, het toonaangevende lifestylemerk voor gamers, gaat samenwerken met KRC Genk Esports, de e-sport-tak van de Belgische voetbalclub KRC Genk. Dit is de eerste samenwerking van Team Razer in de Benelux en is een voorbeeld van Razers voortdurende inzet voor e-sport over de hele wereld. KRC Genk Esports heeft al aanzienlijke successen behaald sinds hun oprichting begin 2020. Door hun uitgebreide expertise in fysieke en mentale wedstrijdtraining te combineren met Razers e-sport-apparatuur en kennis, zal een formidabel e-sport-team ontstaan dat klaar is voor wereldwijd succes. Er is een driejarig contract getekend dat loopt tot eind 2024. Als onderdeel van de samenwerking kunnen de e-sporters van KRC exclusief gebruikmaken van Razers e-sport-producten, zowel tijdens trainingen en wedstrijden. E-sporters van KRC profiteren ook van Razers onlangs aangekondigde e-sport-welzijnscampagne. Hierdoor krijgen ze toegang tot allerlei tools en mental coaches om hun prestaties en welzijn te optimaliseren. KRC Genk is een Belgische professionele voetbalclub gevestigd in Genk, Limburg. Het team richtte zijn e-sport-tak op in februari 2020 en behaalde een knappe 3e plaats in de Belgische League 2021, het tweede jaar dat in België een volledig professionele League of Legends European Regional League (ERL) plaatsvindt.  

image

“Het partnerschap met KRC is interessant voor alle betrokkenen en e-sport in het algemeen, aangezien dit de volgende traditionele sportclub is die de wereld van e-sport omarmt”, zegt Yann Salsedo, Head of Esports (EMEA) bij Razer. “Een van de meest succesvolle voetbalclubs in België samenbrengen met het grootste merk in e-sport, toont aan hoe traditionele sporten en e-sport met elkaar verbonden zijn. Samen zullen we e-sport naar nieuwe hoogten brengen door onze hoogwaardige apparatuur te combineren met de expertise van KRC in traditionele sport. Dit tilt de prestaties en successen van hun spelers naar een hoger niveau.” Exclusief gebruik van Razer-apparatuurSinds de oprichting van het KRC Genk Esports-team, heeft KRC zich voortdurend uitgebreid naar nieuwe games. Daarnaast zijn nieuwe professionele spelers aangetrokken en nieuwe teams opgericht om het succes en bereik te maximaliseren. De samenwerking met Razer omvat het exclusief gebruik van Razers randapparatuur, audio, console producten, laptops, streaming gear en stoelen. KRC Genk zal ook deel uitmaken van het onderzoeks- en ontwikkelingsproces voor nieuwe e-sport-producten. De feedback van KRC Genk-e-sporters zal de productontwikkeling verbeteren en e-sport-apparatuur naar een hoger niveau tillen. De samenwerking is ook goed nieuws voor KRC-fans. Later dit jaar zullen officiële KRC-designs worden geïntroduceerd via Razer Customs. Via dit platform kunnen fans van films, games en e-sport-teams nieuwe Razer-randapparatuur kopen en deze personaliseren met ontwerpen, afbeeldingen, stickers en zelfs hun eigen gamer-tag voor een uniek en persoonlijk product. KRC-fans kunnen kiezen uit KRC-logo’s en -afbeeldingen, hun eigen gamer-tag, achtergrond, stickers of andere aanpassingen doen om hun team te steunen met hun eigen creatie. 

image

Een hoger niveau met Razers welzijnsprogrammaNaast het exclusieve sponsorschap zal KRC Genk Esports deelnemen aan het “Champions Start from Within” welzijnsprogramma. Razer kondigde dit initiatief onlangs aan als een toonaangevend programma dat zich richt op topprestaties en welzijn in e-sport. Het programma biedt professionele en opkomende e-sporters één plek waar ze hun fysieke en geestelijke welzijn kunnen beheren, zodat ze de druk van professioneel gamen aankunnen. Met een focus op vier belangrijke gebieden: fysieke activiteit, geestelijke gezondheid, slaap en voeding, heeft Razer e-sport-welzijnsexperts, professionele atleten, leiders en toonaangevende e-sport-teams samengebracht om dit programma te ondersteunen. “Mentaal en fysiek welzijn zijn essentieel om op het hoogste niveau te presteren in traditionele sporten. En ook in e-sport speelt dit een grote rol. Met de gezondheids- en welzijnscampagne van Razer zien we een grote symbiose,” zegt Bram Bartels, Head of Esports bij KRC Genk Esports. “Het is een win-winsituatie: met de hulp van Razer kunnen we onze e-sporters voorzien van alle tools en middelen die ze nodig hebben om goed voor zichzelf te zorgen, zodat ze altijd op hun best zijn om de competitie aan te gaan. Bovendien zullen onze e-sporters waardevolle feedback kunnen geven bij de ontwikkeling van nieuwe Razer e-sport-producten.”

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x
%d bloggers liken dit: