Home Movies Puss in Boots: The Last Wish review

Puss in Boots: The Last Wish review

by Pim, Sel

Puss in Boots is een karakter dat in de tweede Shrek film geïntroduceerd werd voor het grote scherm. In de Shrek films was de heldhaftige kat al erg leuk om naar te kijken maar in zijn eigen spin-off film deed hij het nog beter. Nu is er na 11 jaar een vervolg op de film verschenen van het toen verschenen Puss in Boots verhaal. Wij hebben de film gecheckt en hieronder lees je onze bevindingen!

Wat ik eerder al vertelde is dat Puss in Boots zijn opwachting maakte in het tweede deel van Shrek. Het was toen de bedoeling dat Puss het hoofdkarakter Shrek zou gaan vermoorden omdat hij ingehuurd was door de vader van Fiona. Shrek en Puss hebben toen een vriendschap gesloten en besloot het gevecht toen aan te gaan samen met Shrek en Puss in Boots werd een geliefd personage in de wereld van Shrek.

De Engelse cast is erg goed te noemen van de ingesproken personages. Zo zien we Antonio Banderas weer terug als het hoofdkarakter Puss in Boots, Salma Hayek speelt weer Kitty Softpaws en er is een nieuw karakter dat in de film geïntroduceerd word namelijk Perro. Perro wil graag een therapie hond worden en verkleed zich als kat om er bij te horen. Dit karakter word ingesproken door Harvey Guillén die we kennen uit Reacher en What We Do in the Shadows.

Het verhaal van Puss in Boots: The Last Wish begint wanneer Puss wakker word in een dokterskamer waar hij te horen krijgt dat hij acht van zijn negen levens kwijt is volgens de arts. Hij word hierdoor eigenlijk een beetje gedwongen om met pensioen te gaan en zijn leven op een laag pitje te zetten. De dokter geeft hem een adres van een vrouw die veel katten houd. Zoals je gewend bent van onze held gaat dit natuurlijk niet goed komen. Als hij met de dood in aanraking komt word Puss zo angstig dat hij zijn uitrusting begraaft en kiest voor de rust. Wanneer er tegenstanders zijn die erachter komen dat Puss toch leeft moet hij vechten voor zijn leven en vervalt hij weer in oude gewoontes.

De film brengt ook leuke en interessante schurken naar je scherm toe die allemaal bekend zijn uit verschillende sprookjes. Dit is natuurlijk het bekende principe van de films dat je in Shrek ook al zag. Maar we zien ook een hoop nieuwe karakters zoals Goudlokje en de drie beren en de grote boze wolf. Ook is er Little Jack Horner die bij ons niet zo bekend is. Jack Horner is een klein mannetje dat verslaafd is aan taarten. Het is wel een flinke overload aan schurken die ze beter wat minder mochten houden en het op één paar schurken konden houden.

Conclusie

Hou je van films in het Shrek universum dan ben je bij Puss in Boots The Last Wish bij het goede adres. De film is leuk en spannend maar zet wel net iets teveel personages voor. Voor de rest een erg leuke film die veel humor en actie heeft.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: