Home Gaming ‘PS4K’ heeft als codenaam NEO en wordt wat sneller

‘PS4K’ heeft als codenaam NEO en wordt wat sneller

by Sven

Het meest slecht bewaarde geheim van dit jaar is toch wel de ‘PS4K’ of ook wel NEO genoemd. Giant Bomb, een bron die vaker al betrouwbaar nieuws naar buiten heeft gebracht, heeft dit namelijk gemeld. Ook wordt de ‘PS4K’ wat sneller qua processor.

Giant Bomb meldt dat Playstation 4 ‘NEO’ er qua specificaties flink op vooruitgaat. Hieronder kun je dat zien:

PlayStation 4:

  • CPU: 8 Jaguar x86 Cores op 1.6 GHz
  • GPU: AMD GCN, 18 CUs (Compute Units, 1152 cores) op 800 MHz
  • Geheugen: 8 GB GDDR5, 176 GB/s

PlayStation codenaam ‘NEO’:

  • CPU: 8 Jaguar x86 Cores op 2.1 GHz
  • GPU: Verbeterde AMD GCN, 36 CUs (Compute Units, 2304 cores) op 911 MHz
  • Geheugen: 8 GB GDDR5, 218 GB/s

 

Zoals je kunt zien wordt de CPU iets krachtiger en komen er meer Compute Unites in de Playstation 4 ‘NEO’ te zitten, die ook hoger geklokt staan. Daarnaast blijft het werkgeheugen hetzelfde, maar draait die wel meer GB per seconde.

Giant Bomb meldt ook dat er vanaf oktober elke Playstation 4 titel uitgebracht wordt met een ‘Base Mode’ en een ‘NEO Mode’. De ‘NEO Mode’ zal alleen beschikbaar zijn voor de nieuwere Playstation 4 en de ‘Base Mode’ zal beschikbaar zijn voor de huidige consoles. In de NEO Mode zal de ‘Playstation 4 NEO’ een betere en stabielere framerate en betere visuals krijgen. 4K support zal ook aanwezig zijn, maar het is niet verplicht dat games Native 4K ondersteunen. Dit alles betekent niet dat de NEO in oktober al in de schappen ligt, alleen de games moeten die twee modes kunnen ondersteunen van oktober.

Uit de gelekte documenten blijkt wel dat de normale Playstation 4 er niet slechter mag uitzien dan zijn grotere broer NEO. NEO moet minimaal dezelfde framerate halen als de PS4, de NEO mag wel een hogere framerate hebben, zolang het maar niet ten koste gaat van de normale Playstation 4. Voor de rest blijft bijna alles hetzelfde, zo blijven je aankopen bewaard als je switched en zullen er geen exclusieve titels verschijnen voor de NEO. Wel zou het kunnen dat de NEO meer mensen online support, zoals in Rocket League 8 personen in plaats van de 4 personen op de normale Playstation 4.

Tuurlijk blijft het een gerucht en het zal een gerucht blijven tot dat Sony officieel de Playstation 4 NEO aankondigd, dus neem dit artikel met een korrel zout. Toch zijn wij erg benieuwd naar deze nieuwe Playstation 4 NEO. Ga jij hem aanschaffen als die in de schappen ligt?

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x