Home Gaming Pro Cycling manager 2022 review

Pro Cycling manager 2022 review

by Mark van Truijen

De zomer staat voor mij altijd in het teken van de Tour de France, ik vind het heerlijk om op de achtergrond de etappe te volgen en voor sommige ga ik echt de hele middag zitten. Hoe lekker is het om de groepen over de kasseien te zien gaan of een flinke berg etappe voor de kiezen te krijgen. Maar wil jij nou echt dat gevoel krijgen dan kan je je dit seizoen ook weer onder dompelen in Pro Cycling manager.

Volgens traditie komt de game vaak gelijktijdig uit met Tour de France 2022, hiervan volgt de review wat later. Maar nu eerst de fiets variantg van football manager, want dat is eigenlijk een game waarmee ik deze associeer. Maar is de game net zo goed?

Heel simpel, als je van fietsen houdt en je houdt van statistieken, cijfers, tactieken en alles wat je in een management game verwacht. Dan is deze game toch echt wel jou ding. Er is zoveel data in de game gestopt, zoveel meer dan voorgaande jaren weer. Het is jou taak om de Tour te pakken en misschien nog wel een paar leuke rondes.

Wel moet ik een kleine waarschuwing neerleggen voor als je de game opstart als beginner. Het kan best uitdagend worden, maar alles is te leren. De leercurve is een beetje aan de hoge kant maar opzich best goed te doen. Net als bij football manager kan je gelukkig diverse taken delegeren aan een assistent, zo kan jij je focus scherp houden op die bepaalde rit of die zaken die jij belangrijk vindt.

Alles draait in de game om het sterkste en beste team neer te zetten, zodat jij die vroege klassiekers, maar ook die grote koersen kan pakken. Voldoe aan de doelstellingen om zo het beste team te worden. Een ding dat dit jaar verbeterd is, is het scouting systeem. Het scouting systeem krijgt steeds meer over van de FM serie, het gaat bijna hetzelfde werken enkel scout je hier op fietsers. Het werkt daardoor best goed en doormiddel van de juiste scout op de juiste plaats te laten zoeken, krijg jij dat top talent in je ploeg.

Helaas voor deze review vallen de nieuwigheden dit jaar aardig mee. Nu is een management titel vaak lastig te verbeteren, maar je kan altijd wel iets doen. Nu is de gameplay voor me gevoel niet echt onder handen genomen. Het oogt nog steeds het zelfde en soms vind ik het meer geluk dan wijsheid. Het is dan niet echt realistisch te noemen. Verder mis ik echt vernieuwingen in de user interface. Het is allemaal het zelfde gebleven, waardoor je wel een gevoel van thuiskomen hebt, maar het gevoel van vernieuwing compleet gemist wordt.  Grafische heeft de game nooit echt een sprong gemaakt, wat met de techniek van tegenwoordig misschien best wel had gemogen.

Helaas voor de game ontbreken er nog steeds wat licenties. Onderhand zou je verwachten dat een titel als Pro Cycling manager nu wel beschikt over alle licenties, maar helaas. Er missen gewoon team namen en renners krijgen een aangepaste naam, waarmee je dan even moet gissen wie je voor je hebt.

De game zit in de kern goed in elkaar en bezit de juiste data om jou heerlijk bezig te houden. Wel missen we zoals gezegd wat echte vernieuwingen en licenties. Voor mij zou de studio volgend jaar een versie mogen overslaan als ze het jaar daarop echt een klapper brengen. Ik hoop dat er echt een mooie slag gemaakt wordt op het gebied van deze management titel. Want leuk is en blijft het wel

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: