Home Gaming [Preview] The Elder Scrolls Online Console Edition

[Preview] The Elder Scrolls Online Console Edition

by Mark van Truijen

Waar de hele wereld nog druk in The Witcher zit, kijk ik toch echt uit richting The Elder Scrolls. Als fan van het genre en de serie heb ik dan ook The Witcher links laten liggen en mijn focus echt op deze game gezet. Ik stap hier dan ook blanco in aangezien ik de PC versie nooit heb gespeeld of heb gezien, en toch ga ik proberen om in deze preview een mooi licht te laten schijnen op Tamriel.

De game is zoals bekend een RPG maar wat deze game anders maakt is dat het een MMO is, wat staat voor Massive Multiplayer Online, oftewel lekker gezellig met ze allen in een server. Tot verkort was dit niet te doen op de console maar de tijden veranderen. Je kan nu dus voor het eerst door Tamriel lopen, een PvP gevecht opzoeken, samen met je vrienden een dungeon uitkammen, of gewoon lekker je eigen spullen craften. Pas je karakter aan zoals je wil en naar jouw speelstijl, ontdek verre oorden, en beleef gewoon het avontuur.

The Elder Scrolls Online speelt zich ongeveer 1000 jaar voor Skyrim af, er vechten drie allianties om de macht in de stad en de heerschappij over het continent.

De Allianties

Alliances-Daggerfall-Orc

De Orcs uit de Daggerfall

De wereld draait dus om de gevechten tussen de drie facties, Daggerfall Covenant, welke bestaat uit de Orcs, Breton en de Redguard. Dan is er de Ebonheart Pact, hierin vindt je de Dark Elf, de Argonian(deze waren eerst slaven van de Dark Elfs maar werken nu samen met dit ras), en de Nord, de oorspronkelijke heersers van Tamriel.

Alliances-Ebonheart-Argonian

De Argonian uit Ebonheart

En er is de Aldmeri Dominion, bestaande uit de Wood Elf, High Elf, en de Khajiit. En om af te sluiten is er nog 1 factie de Imperial, dit zijn de oorspronkelijke bewoners van Cyrodiil, het hart van het koninkrijk. Deze kiezen hun eigen pad, kunnen zich bij elke alliantie voegen maar kunnen net ze goed de strijd aangaan tegen alle drie de allianties. Kies dus wijs.

 

Alliances-Aldemeri-Khajit

De Khajiit uit Aldmeri Dominion

Imperial

Imperial

De Klassen

Na je alliantie heb je natuurlijk de klasses waaruit je kan kiezen, dit zijn voor deze game de Dragonknight, de Templar, Nightblade en als laatste de Sorcerer. Ieder met zijn eigen specialiteiten en skills. Dit om zo een complete vechter te maken die jouw past.

classes_Sorcerer

Het verhaal

Elke game heeft toch een verhaal, zeg maar de rode draad die je volgt. In deze game is het de oorlog die het land verdeelt, de oorlog die vrienden maakt tussen vijanden. Maar buiten het gevecht op de oppervlakte is een kwaad bezig zich te ontpoppen tot slachter van de wereld, Deadric Prince Molag Bal, God of Schemes. Dit is in het kort het verhaal van de game, voor de rest maak je toch eigenlijk je eigen avontuur.

Waar we op de console wel van kunnen genieten is dat Bethesda ervoor heeft gekozen om het abonnement af te schaffen en er gewoon een buy-to-play variant van gemaakt heeft. En waar wij als console gamers baat bij gaan hebben is dat de game al een jaar op de PC draait, daar dus alle fouten aan het licht zijn gekomen. Zenimax heeft dan ook niet voor niets de console versie uitgesteld. Zo kan je nu een rechtssyteem vinden in de game, deze ziet erop toe dat alles eerlijk verloopt, er is een champion modus, deze is voor de mensen die max level zijn, dit maakt het doorspelen van de game dus veel leuker.

elder scrolls

Voor de rest wordt dit in mijn ogen een heerlijke game om vele uren in te verdwalen, druk bezig met het craften van goederen, het afvinken van quests of het samen uitkammen van die ene dungeon. Deze game is voor mij, ondanks dat het grafisch natuurlijk allemaal niet top is, gewoon rete gaaf.

[bol_product_links block_id=”bol_5563236d280d9_selected-products” products=”9200000024264678,9200000024264684″ name=”Elder Scrolls” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”3D3D3D” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x