Home Gaming Pool Party Review

Pool Party Review

by Jos Vis

Bij het horen van een titel als Pool Party schieten er van allerlei dingen door je hoofd. Bijvoorbeeld: Wat slim dat je net voor de zomer met een game op de proppen komt die draait om een van de fijnste bezigheden wanneer het warm is! Maar ho eens even, gaat dit wel over een zwembad of gaat deze game over een gezellig potje poolen op een pooltafel? Met veel gevoel voor internethypes zou je deze dubbele vraag kunnen beantwoorden met een enkele ‘ja!’, maar eigenlijk is het allebei.

Ja je leest het goed, Pool Party is een soort gekke mix van een potje poolen en een feestje in een zwembad, afgemaakt met een flinke scheut party game. Het hele speelveld is omring door water en past in één scherm, terwijl je vanuit de lucht op de actie neerkijkt. Tijdens een selecte variatie aan spelletjes heb jij meestal de taak om ballen in de gaatjes van je tegenstander te schieten, maar het is nog beter om de tegenstander zelf in de aanwezige gaten te schieten. Die gaatjes variëren per spel weer in vorm, grootte en hoeveelheid, maar het gat zelf is voorzien van mooi blauw water.

Half om half

Zelf ben je overigens ook een poolbal, bestaande uit 2 kleuren, waarvan een altijd wit. Je tegenstanders zijn net zo goed een poolbal met maar dezelfde kleurenopties en daardoor is het soms wel lastig om te zien welke bal precies wie is. De overige ballen op het veld zijn dan wel ballen met een hele kleur, maar toch zit er nog een stukje wit met cijfer op de bal, net als met echt poolen. Het geheel resulteert in een soms wat onduidelijke chaos, waarvan je bij party games jezelf altijd afvraagt of of het ook de intentie was van de ontwikkelaar. Want ja, een beetje party game komt met de nodige chaos, al weet een goede party game de chaos op de juiste momenten in te zetten. Intentioneel of niet, de ene keer leverde het frustratie op, de andere keer leverde het een lachsalvo op.

Om echt van Pool Party te kunnen genieten is het essentieel dat je vrienden hebt, bij voorkeur vrienden die in de buurt wonen. Je kunt de game alleen spelen en dan worden de tegenstanders vertegenwoordigd door bots, die erg hard hun stinkende best doen om te doen alsof ze bestuurd worden door mensen. Toch weet je dat het geen mensen zijn en mis je de kans om eens lekker naar elkaar te schreeuwen en elkaar belachelijk te maken. Wat dat te gaat wachten we nog op de eerste game met bots die niet alleen hun best doen tijdens de gameplay, maar je vervolgens ook op een manier uitschelden zoals alleen goede vrienden dat kunnen.

Schelden

Maar waarom stelde ik dan dat die vrienden ook nog eens dichtbij moeten wonen? Je kunt Pool Party alleen maar lokaal spelen en dus niet online. Ondanks dat zoiets voor sommige mensen vast een teleurstelling is, denk ik dat de game online een stuk minder goed uit de verf had gekomen. Zoals hierboven beschreven komt de game pas goed tot z’n recht als je het op zo’n vriendenavond speelt waarvan de gebeurtenissen meestal binnen de vriendengroep blijft, als je begrijpt wat ik bedoel. Als je potjes met z’n vieren speelt, is het alweer een stuk leuker dan met z’n drieën. Scheld elkaar verrot en lach ook een beetje om jezelf, je kent het wel.

Pool Party ziet er vrolijk uit, al zal het je nergens wegblazen. De opzet is lekker basic, al oogt het soms wat leeg, maar het staat de actie gelukkig niet in de weg. Je kunt jouw bal laten rollen, maar let wel op, je kan het zomaar te onbezonnen doen en dan beland je bal pardoes in een gat. Met de rechterstick kun je de ballen ook een schop geven, maar de chaos is pas echt compleet als iedereen als een stel idioten loopt te rollen. Het water rondom het speelveld geeft het verder een fris aanzien en liet mij een paar keer wegdromen over springen in een lekker koud zwembad tijdens een onaangename hittegolf.

Slim

Er zijn een paar verschillende soorten spelletjes, die variëren van ‘voetballen’ naar ’tennis’ en alles wat daartussen zit, maar meestal komt het er gewoon op neer dat je minder vaak in de gaatjes rolt, terwijl je zelf juist van alles in gaatjes loopt te schieten. Ondanks de simpele besturing lijkt het spel je wel aan te sporen om creatief te werk te gaan als het aankomt op het behalen van je doelen. Zodra je een beetje slim omgaat met de aanwezige randen kun je tegenstanders een stap voor zijn door een bal als een soort driebandenbiljart een weg naar de tegenstander ketsen. Na een beetje stoeien met dit gegeven merk je dat er best meer fun zit in het op het oog zo simpele game.

Toch zul je de game na een gezellige avond niet vaak meer oppakken en dat komt niet alleen door het gebrek aan vriendenbezoeken, maar ook het gebrek aan content. Buiten twee modes en een paar verschillende spelletjes is er niets anders te doen in Pool Party, terwijl er eigenlijk best veel potentie zit in het concept van Pool Party.

Conclusie

Pool Party is een geinig spelletje met weinig content en het is alleen mogelijk om de game lokaal tegen elkaar te spelen. Het kleine aantal spelletjes en modes zorgt ervoor dat je de game niet vaak zult spelen, en door de opzet van de game zul je het sowieso niet alleen spelen. Toch kun je wel degelijk een hoop plezier halen uit deze game tijdens een gezellige avond met in ieder geval drie andere vrienden, omdat het goed voelt elkaar te slim af te zijn met een goede schop tegen de ballen.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x