Home GamingAndroid Pokemon spellen onthuld voor Nintendo Switch

Pokemon spellen onthuld voor Nintendo Switch

by Mark van Truijen

Tijdens een vandaag in Tokyo gehouden speciale Pokémon-persconferentie hebben The Pokémon Company International en Nintendo drie nieuwe Pokémon-spellen voor Nintendo Switch™ bekend gemaakt: Pokémon: Let’s Go, Pikachu!, Pokémon: Let’s Go, Eevee! en het gratis te beginnen Pokémon Quest. Met deze nieuwe spellen breidt Pokémon haar serie videospelen verder uit, zodat de grote en diverse schare fans van alle spelniveaus volledig aan zijn trekken komt. Daarnaast heeft Pokémon bekendgemaakt dat het volgende spel uit de populaire RPG-basisserie – waarvan vorig jaar op de E3 al een voorproefje gegeven is – eind 2019 voor het eerst voor Nintendo Switch zal verschijnen.

Pokémon: Let’s Go Pikachu! en Pokémon: Let’s Go, Eevee!

Met
Pokémon: Let’s Go, Pikachu! en Pokémon: Let’s Go, Eevee! stuurt Pokémon fans op een nieuw avontuur in een vertrouwde setting. Deze twee nieuwe spellen zijn gebaseerd op Pokémon Yellow, dat voor het eerst in 1998 in Japan uitgebracht werd op Nintendo’s Game Boy. Ze hebben veel van de intuïtieve spelfuncties waarover spelers in het immens populaire Pokémon GO ook beschikken. Ze zijn bovendien bedoeld voor spelers die hun eerste stappen in de wereld van de Pokémon-videospellen zetten. Trainers begeven zich op een epische tocht in de iconische regio Kanto. In Pokémon: Let’s Go, Pikachu! doen ze dat samen met hun vertrouweling Pikachu en in Pokémon: Let’s Go, Eevee!
met Eevee. Ze imponeren door hun gloednieuwe gameplay, waarin optimaal gebruikgemaakt wordt van de unieke mogelijkheden van Nintendo Switch. Zo kun je door met de Joy-Con™-controller te zwaaien Poké Balls gooien om Pokémon te vangen en is er de optie voor familie en vrienden om dankzij de nieuwe twee-speler-modus samen te vechten en op verkenning te gaan. De spellen zijn bekendgemaakt samen met GAME FREAK, de ontwikkelaar van de spellen en de oorspronkelijke maker van de Pokémon-serie videospellen.

“Door de lancering van Pokémon GO in 2016 en het wereldwijde sensationele succes ervan zijn miljoenen nieuwe spelers in aanraking gekomen met de wereld van Pokémon”, aldus Junichi Masuda, directeur bij GAME FREAK inc. “Voor velen was Pokémon GO de eerste ervaring met het merk Pokémon. Daarom hebben we deze twee nieuwe spellen ontwikkeld als toegankelijk startpunt voor onze basisserie RPG-spellen. Tegelijkertijd kunnen onze fans van het allereerste uur Pokémon op een nieuwe manier spelen.”

De letterlijke connectie tussen deze twee nieuwe spellen en Pokémon GO houdt hier echter niet op. GAME FREAK en The Pokémon Company lanceren samen met Niantic een innovatie van de volgende generatie door spelers de mogelijkheid te bieden hun Pokémon GO te verbinden met Pokémon: Let’s Go, Pikachu! of Pokémon: Let’s Go, Eevee! Spelers kunnen in Pokémon GO Pokémon vangen die voor het eerst opgedoken zijn in de regio Kanto, en deze overzetten naar hun Nintendo Switch-avontuur. Bovendien zal de wereld van Pokémon GO iets speciaals te zien krijgen dat de verbinding tussen beide spellen nog aantrekkelijker voor Trainers zal maken. Op korte termijn zullen hierover meer details bekendgemaakt worden.

Daarnaast is de Poké Ball Plus* onthuld. Dit is een apparaat waarmee
Pokémon: Let’s Go, Pikachu! en Pokémon: Let’s Go, Eevee! gespeeld kunnen worden in plaats van met een Joy-Con of in combinatie met de Pokémon GO in plaats van de GO Plus. Het is een volgende innovatieve manier om de spellen te koppelen. De Poké Ball Plus beschikt over bewegingsbesturing en kan oplichten in verschillende kleuren, trillen en geluiden afspelen. Wanneer spelers in de Nintendo Switch-spellen een Pokémon vangen, voelen ze het in het apparaat bewegen. Verder is het meer dan alleen een controller. Zo kunnen spelers met de Poké Ball Plus een van hun Pokémon uit Pokémon: Let’s Go, Pikachu! of Pokémon: Let’s Go, Eevee!
meenemen op verkenning in de echte wereld. Hierdoor kunnen Trainers zelfs tijd met hun favoriete Pokémon doorbrengen wanneer ze het spel niet spelen. Trainers kunnen ook nog eens de meest uiteenlopende beloningen krijgen wanneer Pokémon in de Nintendo Switch-spellen terugkeren.

Pokémon: Let’s Go, Pikachu! en Pokémon: Let’s Go, Eevee! met Eevee
worden op 16 november 2018 exclusief voor Nintendo Switch gelanceerd. De Poké Ball Plus zal vanaf dezelfde datum verkrijgbaar zijn bij de deelnemende verkooppunten.

https://www.youtube.com/watch?v=MCLVVdfEgqg&feature=youtu.be

Ga voor meer informatie over Pokémon: Let’s Go, Pikachu! en Pokémon: Let’s Go, Eevee! naar: Pokemon.nl/PokemonLetsGo

Pokémon Quest

Tijdens de persconferentie is tevens het gave RPG-actiespel
Pokémon Quest aangekondigd, met als klap op de vuurpijl dat het vanaf vandaag in de Nintendo eShop verkrijgbaar is. Pokémon Quest is ontwikkeld door GAME FREAK en neemt spelers mee naar het eiland Tumblecube, waar alles met inbegrip van de Pokémon een kubus is. Verken het eiland van noord naar zuid en van oost naar west en ga op zoek naar schatten, vecht met wilde Pokémon, ontdek onbekende gebieden en bereid zelf heerlijke lekkernijen om nieuwe Pokémon voor je team aan te trekken. De gameplay van Pokémon Quest
kent onder meer de volgende functies:


Vechten via tikken: Pokémon Quest maakt gebruik van eenvoudige touchscreenbesturing die iedereen aan zal spreken.

Nieuwe Pokémon-vrienden maken: maak vele nieuwe Pokémon-vrienden via voorwerpen die je tijdens je verkenningstochten verzameld hebt.

Je eigen Pokémon-dreamteam samenstellen: vecht je samen met drie van je Pokémon-vrienden door verschillende omgevingen.

Unieke individuele Pokémon: personaliseer met behulp van Power Stones je Pokémon-vrienden helemaal naar eigen wens en geef ze ongekende statistieken.

Je basiskamp inrichten: versier je huis met schattige en leuke verzamelobjecten die niet alleen mooi zijn maar je ook nog eens voordelen in het spel op kunnen leveren.


“In dit nieuwe door GAME FREAK ontwikkelde Pokémon-spel verkennen spelers samen met hun team van schattige, kubusvormige personages zoals Pokéxel het eiland Tumblecube”, aldus Shigeru Ohmori, directeur bij GAME FREAK. “Spelers kunnen hun Pokémon personaliseren en een sterke band opbouwen met hun Pokémon-vrienden wanneer ze zich een weg banen door hun avontuur. Dankzij de eenvoudige touchscreenbesturing is Pokémon Quest een spel dat Pokémon-fans van alle leeftijden in een oogwenk kunnen spelen.”

Pokémon Quest is een spel waaraan je gratis begint en dat vanaf vandaag gedownload kan worden in de Nintendo eShop. Eind juni is Pokémon Quest bovendien via de App Store en Google Play verkrijgbaar voor mobiele apparaten.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x